Emekliler yardıma muhtaç, sosyal yardım almak için sınır 3 bin 800 lira

EKONOMİ 11.08.2023 - 16:12, Güncelleme: 11.08.2023 - 17:16
 

Emekliler yardıma muhtaç, sosyal yardım almak için sınır 3 bin 800 lira

Hane içerisinde kişi başı 3.800 liradan az gelire sahip olan emekliler, sosyal yardım alabilecek.

haberimizvar.net- Son birkaç yılda katlanarak artan hayat pahalılığı “orta direk” diye tabir edilen kesimi ortadan kaldırdı. Özellikle metropollerde yaşayan orta halli hanelerin kazandığı para, sadece kira ve faturalara yetiyor. Ekonomik krizi en yakından hisseden emekliler ise artık kiralarını bile ödeyemez hale geldi. Enflasyon karşısında giderek eriyen emekli maaşı ile temel ihtiyaçları karşılamak bile neredeyse imkansız oldu. EMEKLİLER YARDIMA MUHTAÇ Yapılan zamların yetersiz kalmasına sokakta, markette, pazarda fiyatların sürekli artması eklenince emeklilerin büyük bir bölümü sosyal yardıma muhtaç kaldı. Türkiye Emekliler Derneği (TUED),  ek geliri olmayan ve desteğe ihtiyaç duyan emeklilerin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin üyelerine kısa mesaj gönderdi. Kısa mesajda hane içerisindeki kişi başı geliri 3 bin 800 liradan az olan emeklilerin sosyal yardıma başvurabileceği aktarıldı.   TUED gönderdiği kısa mesajda şu ifadelere yer verdi: "3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 2'nci maddesi gereği emekliler sosyal yardıma muhtaç hale gelmişlerdir. Hane içerisinde kişi başı 3.800 Liradan az gelire sahip olan emekliler sosyal yardıma başvurabileceklerdir. Genel Merkezimiz ve Şubelerimizde oluşturulan Sosyal Yardım Başvuru Noktalarına bizzat gelerek başvuru yapabilirsiniz. Tüm Şubelerimizin adres ve telefonlarına https://tued.com.tr/tued-subelerimiz/ adresinden ulaşabilirsiniz. Bilgi için TUED Genel Merkezi Telefon Numarası: 0 312.230 34 28"  
Hane içerisinde kişi başı 3.800 liradan az gelire sahip olan emekliler, sosyal yardım alabilecek.

haberimizvar.net- Son birkaç yılda katlanarak artan hayat pahalılığı “orta direk” diye tabir edilen kesimi ortadan kaldırdı. Özellikle metropollerde yaşayan orta halli hanelerin kazandığı para, sadece kira ve faturalara yetiyor. Ekonomik krizi en yakından hisseden emekliler ise artık kiralarını bile ödeyemez hale geldi. Enflasyon karşısında giderek eriyen emekli maaşı ile temel ihtiyaçları karşılamak bile neredeyse imkansız oldu.

EMEKLİLER YARDIMA MUHTAÇ

Yapılan zamların yetersiz kalmasına sokakta, markette, pazarda fiyatların sürekli artması eklenince emeklilerin büyük bir bölümü sosyal yardıma muhtaç kaldı. Türkiye Emekliler Derneği (TUED),  ek geliri olmayan ve desteğe ihtiyaç duyan emeklilerin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin üyelerine kısa mesaj gönderdi. Kısa mesajda hane içerisindeki kişi başı geliri 3 bin 800 liradan az olan emeklilerin sosyal yardıma başvurabileceği aktarıldı.  

TUED gönderdiği kısa mesajda şu ifadelere yer verdi:

"3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 2'nci maddesi gereği emekliler sosyal yardıma muhtaç hale gelmişlerdir.

Hane içerisinde kişi başı 3.800 Liradan az gelire sahip olan emekliler sosyal yardıma başvurabileceklerdir. Genel Merkezimiz ve Şubelerimizde oluşturulan Sosyal Yardım Başvuru Noktalarına bizzat gelerek başvuru yapabilirsiniz. Tüm Şubelerimizin adres ve telefonlarına https://tued.com.tr/tued-subelerimiz/ adresinden ulaşabilirsiniz. Bilgi için TUED Genel Merkezi Telefon Numarası: 0 312.230 34 28"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.