Emekliler zam alamayabilir

EKONOMİ 08.12.2023 - 16:12, Güncelleme: 08.12.2023 - 16:12
 

Emekliler zam alamayabilir

Asgari ücret tartışmalarının yoğunlaştığı süreçte emeklilerde büyük bir endişe başladı. Emekli maaşlarına zam yapılırken, eskiden olduğu gibi kök aylıklar baz alınırsa, "Bazı emekliler hiç zam almayabilir" ihtimali gündeme geldi.

haberimizvar.net- Asgari ücretin ne kadar olacağının konuşulduğu bugünlerde emekliler maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Emekli maaşlarına zammın ne kadar olacağı soru işareti oluştururken "Emekli maaşlarına zam yapılırken kök aylıklar baz alınırsa bazı emekliler hiç zam almayabilir" ihtimali gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan ekonomist Prof. Dr. Oğuz Oyan, "Kök ücret esas alınırsa sıfır zam anlamına geliyor. Bu büyük bir haksızlık" dedi. Gözler asgari ücrete çevrilmişken emeklilerin gözü de yapılacak zam oranına çevrildi. Emeklilere yapılacak zam ile ilgili çalışmalar devam ederken Cumhuriyetin 100’üncü yılı münasebetiyle emeklilere 5 bin TL ikramiye dağıtılmıştı. Çalışan emekliler için de ikramiye kararı çıkmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meclis'izimin onayı ile ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilerimizin hesaplarına bir defaya mahsus olarak 5 bin lira yatırılacak.'' demişti.
Asgari ücret tartışmalarının yoğunlaştığı süreçte emeklilerde büyük bir endişe başladı. Emekli maaşlarına zam yapılırken, eskiden olduğu gibi kök aylıklar baz alınırsa, "Bazı emekliler hiç zam almayabilir" ihtimali gündeme geldi.

haberimizvar.net- Asgari ücretin ne kadar olacağının konuşulduğu bugünlerde emekliler maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Emekli maaşlarına zammın ne kadar olacağı soru işareti oluştururken "Emekli maaşlarına zam yapılırken kök aylıklar baz alınırsa bazı emekliler hiç zam almayabilir" ihtimali gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan ekonomist Prof. Dr. Oğuz Oyan, "Kök ücret esas alınırsa sıfır zam anlamına geliyor. Bu büyük bir haksızlık" dedi.

Gözler asgari ücrete çevrilmişken emeklilerin gözü de yapılacak zam oranına çevrildi. Emeklilere yapılacak zam ile ilgili çalışmalar devam ederken Cumhuriyetin 100’üncü yılı münasebetiyle emeklilere 5 bin TL ikramiye dağıtılmıştı. Çalışan emekliler için de ikramiye kararı çıkmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meclis'izimin onayı ile ilk düzenlemeden yararlanamayan emeklilerimizin hesaplarına bir defaya mahsus olarak 5 bin lira yatırılacak.'' demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.