Emekliyle ek zam geliyor

EKONOMİ 04.01.2024 - 09:59, Güncelleme: 04.01.2024 - 09:59
 

Emekliyle ek zam geliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yüzde 37.56 oranındaki maaş artışı mutlu etmezken, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat ayında vereceği ileri sürülen ek zamla birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükselmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 37.56 oranında zam yapılması kesinleşmişti. Yüzde 37.56 oranındaki maaş zammı emeklileri memnun etmezken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği ek zam müjdesine çevrildi. Erdoğan'ın emekli maaşlarının üstüne kadar bir atışı öngöreceği tartışılırken, 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı ile ilgili düzenleme için de bütçe görüşmelerinden sonra tatile giren Meclis'in yeniden toplanmasına çevrildi. 16 Ocak'ta çalışmalarına başlayacak olan Meclis'te en  düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükselmesi için düzenleme yapılacağı belirtiliyor. ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde olsa bile milyonlarca emeklinin yeni aylıkları için de acil toplanması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeye göre SSK emeklileri ayın 17'si ile 26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25'i ile 28'i arasına maaşlarını alıyor. Memur emeklilerinin maaşları ise her ayın 1'i ile 5'i arasında hesaplarına yatıyor. Bu durumda ilk maaş ödemelerinin 17 Ocak'ta yapılması nedeniyle Meclis'in en geç 16 Ocak'ta düzenlemeyi yapması gerekiyor.  
SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yüzde 37.56 oranındaki maaş artışı mutlu etmezken, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat ayında vereceği ileri sürülen ek zamla birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükselmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 37.56 oranında zam yapılması kesinleşmişti. Yüzde 37.56 oranındaki maaş zammı emeklileri memnun etmezken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği ek zam müjdesine çevrildi. Erdoğan'ın emekli maaşlarının üstüne kadar bir atışı öngöreceği tartışılırken, 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı ile ilgili düzenleme için de bütçe görüşmelerinden sonra tatile giren Meclis'in yeniden toplanmasına çevrildi. 16 Ocak'ta çalışmalarına başlayacak olan Meclis'te en  düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükselmesi için düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde olsa bile milyonlarca emeklinin yeni aylıkları için de acil toplanması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeye göre SSK emeklileri ayın 17'si ile 26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25'i ile 28'i arasına maaşlarını alıyor. Memur emeklilerinin maaşları ise her ayın 1'i ile 5'i arasında hesaplarına yatıyor. Bu durumda ilk maaş ödemelerinin 17 Ocak'ta yapılması nedeniyle Meclis'in en geç 16 Ocak'ta düzenlemeyi yapması gerekiyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.