Emniyet: Çevreciler terörist olmaya yatkın

GÜNDEM 21.02.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Emniyet: Çevreciler terörist olmaya yatkın

İzmir Emniyeti, dini inançları zayıf, hayvan, insan ve çevre konularına duyarlı, sosyal medyada zaman geçirenleri terörist olmaya yatkın olarak tanımladı. CHP, “Dine inanmayan derken, radikal dinci örgütleri ve FETÖ’yü nereye koyuyorsunuz?” diye sordu.

haberimizvar.net- İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Biz İzmiriz’ projesi kapsamında dün verdiği seminerde, hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğu yönünde kullanılan ifadeler tepkiye neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Emniyet Müdürlüğü’ne özür dileme çağrısı yaptı; “Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvanseverlere ve doğaseverlere nasıl hakaret edersiniz?” dedi.   ‘SOSYAL MEDYADA ZAMAN GEÇİRENLER’   İzmir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele yönelik “Biz İzmiriz” projesi adı altında seminerler veriyor. Daha güvenli bir kent yaratmak amaçlanarak hayata geçirildiği belirtilen seminerde, “Örgütler nasıl üye topluyor?” başlığı altında terörist olmaya yatkın kişilerin özellikleri şöyle sıralandı: Politikaya uzak, anarşiye yakın Milliyetçilik yok, globalizm çok Dine inanmayanlar çok ya da zayıf Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler Sosyal medyada zaman geçiriyorlar   ‘GENÇLERİ YAFTALAMAKTAN UTANIN’   İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün bu skandal için halktan özür dilemesini isteyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Kimler terörist olmaya yatkın tespitleriniz hangi bilimsel verilere dayanıyor, açıklayın. ‘Dine inanmayanlar’ derken, radikal dinci ve FETÖ terör örgütlerini nereye koyuyorsunuz? Teknolojinin gelişimiyle artan sosyal medya kullanıcılarını, özellikle gençlerimizi yaftalarken utanmıyor musunuz? Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvan ve doğaseverlere nasıl hakaret edersiniz?” diye sordu. CHP’li Yücel, terörün dini olan olmayan diye ayrılmayacağını belirterek, “Terörist hiçbir canlıyı sevmez” dedi. (ANKA)  
İzmir Emniyeti, dini inançları zayıf, hayvan, insan ve çevre konularına duyarlı, sosyal medyada zaman geçirenleri terörist olmaya yatkın olarak tanımladı. CHP, “Dine inanmayan derken, radikal dinci örgütleri ve FETÖ’yü nereye koyuyorsunuz?” diye sordu.

haberimizvar.net- İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Biz İzmiriz’ projesi kapsamında dün verdiği seminerde, hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğu yönünde kullanılan ifadeler tepkiye neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Emniyet Müdürlüğü’ne özür dileme çağrısı yaptı; “Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvanseverlere ve doğaseverlere nasıl hakaret edersiniz?” dedi.

 

‘SOSYAL MEDYADA ZAMAN GEÇİRENLER’

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele yönelik “Biz İzmiriz” projesi adı altında seminerler veriyor. Daha güvenli bir kent yaratmak amaçlanarak hayata geçirildiği belirtilen seminerde, “Örgütler nasıl üye topluyor?” başlığı altında terörist olmaya yatkın kişilerin özellikleri şöyle sıralandı:

  • Politikaya uzak, anarşiye yakın
  • Milliyetçilik yok, globalizm çok
  • Dine inanmayanlar çok ya da zayıf
  • Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı
  • Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler
  • Sosyal medyada zaman geçiriyorlar

 

‘GENÇLERİ YAFTALAMAKTAN UTANIN’

 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün bu skandal için halktan özür dilemesini isteyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Kimler terörist olmaya yatkın tespitleriniz hangi bilimsel verilere dayanıyor, açıklayın. ‘Dine inanmayanlar’ derken, radikal dinci ve FETÖ terör örgütlerini nereye koyuyorsunuz? Teknolojinin gelişimiyle artan sosyal medya kullanıcılarını, özellikle gençlerimizi yaftalarken utanmıyor musunuz? Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvan ve doğaseverlere nasıl hakaret edersiniz?” diye sordu. CHP’li Yücel, terörün dini olan olmayan diye ayrılmayacağını belirterek, “Terörist hiçbir canlıyı sevmez” dedi. (ANKA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.