EMO, Tat ile devam

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.01.2022 - 17:22, Güncelleme: 09.01.2022 - 17:22
 

EMO, Tat ile devam

EMO Antalya Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Tat güven tazeledi

haberimizvar.net- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi 15. olağan genel kurulu odada yapıldı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Tat, genel kurulda güven alarak 2 yıl daha başkan seçildi.  Genel Kurula, EMO Genel Başkanı Bülent Pala, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı ve üyeler katıldı. Genel Kurul'da konuşan Başkan Tat, “EMO da 68 yıllık onurlu yürüyüşümüzün kilometre taşlarını ören değerlerimizi, kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Demokratik bir ortam olan genel kurulumuzda saygı çerçevesinde teknik, görüş ve ileriye dönük düşüncelerin konuşulması çok tabidir. Bildiğiniz gibi Odamız EMO TMMOB’ye bağlı 6235 sayılı yasa ile kurulmuş, yasa, tüzük ve yönetmeliklerle yönetilmekte olan bir kamu kurumu vasfındadır. Ancak özerk-bağımsız bir kurum ve meslek odası özelliği ön plandadır.  Ayrıca herhangi bir siyasi yapının içinde olmayacağı gibi, kamu yararına çalışma niteliği çerçevesinde her zaman geniş halk kitlelerinin ve ülkenin yararına olan politikaları ön plana çıkarması ile bilinir. Meslek odamızın kuruluş amaçlarından birisi de, üyelerinin mesleki faaliyetlerini, mesleklerinin gereğini ve bu alandaki düzenlemeleri yapmaktır. EMO meslek kuruluşu olarak mesleği geliştirme hedefi ile mesleki etkinlikleri toplum yararına gerçekleştirmekte, bilim ve teknolojiyi üyelerine ve topluma sunmayı hedeflemektedir. Çalışma dönemi tek başına ve içinde bulunduğu tarihsel koşullardan bağımsız ele alınamaz ve alınmamalıdır” dedi.   ENERJİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI  "EMO’nun asli unsuru olan bizler enerji politikalarına kayıtsız kalamayız" diyen Şaban Tat, “Enerji talebinin ekonomik ve nüfus bakımından büyümeye paralel olarak sürekli arttığı büyüyen dünyada, enerji politikaları her geçen gün, dünden daha önemli olmaktadır. Devletlerin enerji politikaları, ekonomi, sanayi, savunma ve hatta dış politikaları ile doğrudan bağlantılı olduğundan stratejik bir yaklaşımla oluşturulmalıdır. Enerji politikası her hükümet döneminde değişmemeli, orta ve uzun vadeli hedefleri ile bir devlet politikası olmalıdır" diye konuştu.
EMO Antalya Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Tat güven tazeledi

haberimizvar.net- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi 15. olağan genel kurulu odada yapıldı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Tat, genel kurulda güven alarak 2 yıl daha başkan seçildi.  Genel Kurula, EMO Genel Başkanı Bülent Pala, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı ve üyeler katıldı. Genel Kurul'da konuşan Başkan Tat, “EMO da 68 yıllık onurlu yürüyüşümüzün kilometre taşlarını ören değerlerimizi, kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Demokratik bir ortam olan genel kurulumuzda saygı çerçevesinde teknik, görüş ve ileriye dönük düşüncelerin konuşulması çok tabidir. Bildiğiniz gibi Odamız EMO TMMOB’ye bağlı 6235 sayılı yasa ile kurulmuş, yasa, tüzük ve yönetmeliklerle yönetilmekte olan bir kamu kurumu vasfındadır. Ancak özerk-bağımsız bir kurum ve meslek odası özelliği ön plandadır.  Ayrıca herhangi bir siyasi yapının içinde olmayacağı gibi, kamu yararına çalışma niteliği çerçevesinde her zaman geniş halk kitlelerinin ve ülkenin yararına olan politikaları ön plana çıkarması ile bilinir. Meslek odamızın kuruluş amaçlarından birisi de, üyelerinin mesleki faaliyetlerini, mesleklerinin gereğini ve bu alandaki düzenlemeleri yapmaktır. EMO meslek kuruluşu olarak mesleği geliştirme hedefi ile mesleki etkinlikleri toplum yararına gerçekleştirmekte, bilim ve teknolojiyi üyelerine ve topluma sunmayı hedeflemektedir. Çalışma dönemi tek başına ve içinde bulunduğu tarihsel koşullardan bağımsız ele alınamaz ve alınmamalıdır” dedi.

 

ENERJİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI 

"EMO’nun asli unsuru olan bizler enerji politikalarına kayıtsız kalamayız" diyen Şaban Tat, “Enerji talebinin ekonomik ve nüfus bakımından büyümeye paralel olarak sürekli arttığı büyüyen dünyada, enerji politikaları her geçen gün, dünden daha önemli olmaktadır. Devletlerin enerji politikaları, ekonomi, sanayi, savunma ve hatta dış politikaları ile doğrudan bağlantılı olduğundan stratejik bir yaklaşımla oluşturulmalıdır. Enerji politikası her hükümet döneminde değişmemeli, orta ve uzun vadeli hedefleri ile bir devlet politikası olmalıdır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.