En çok harcamayı kiraya yaptık

GÜNDEM 07.02.2024 - 13:15, Güncelleme: 07.02.2024 - 13:34
 

En çok harcamayı kiraya yaptık

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)verilerine göre Antalyalılar Ocak ayında en çok kiraya harcama yaptı. TÜİK'in verilerine göre, ekonomik sıkıntı yaşayan Antalyalılar en düşük harcamayı ise sağlık ve eğitime yaptılar.

haberimizvar.net- Antalyalılar Ocak ayında en çok harcamayı kiraya, en düşük harcamayı ise sağlık ve eğitime yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)tarafından yayımlanan Ocak ayı 'Türkiye- Sunumu ' verilerine göre Antalya, Isparta ve Burdur'da konut satışlarında büyük oranda düşüş olurken, vatandaşlar en çok harcamayı konut alımı ve kiraya ödedi. TÜİK verilerine göre 3 ildeki hane halkı verileri konut ve kiraya yüzde 22.5, sağlık için yüzde 2,5, eğitim için de yüzde 2.1 oranında harcama yaptı. Antalya'da geçtiğimiz yıl 80 bin 459 konut satışı yapılırken, bu rakam bu yıl 64 bin 721e düştü. TÜİK verilerine göre Antalya, gayri safi yurt için hasıla sıralamasında(GSYH)78'inci oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)verilerine göre Antalyalılar Ocak ayında en çok kiraya harcama yaptı. TÜİK'in verilerine göre, ekonomik sıkıntı yaşayan Antalyalılar en düşük harcamayı ise sağlık ve eğitime yaptılar.

haberimizvar.net- Antalyalılar Ocak ayında en çok harcamayı kiraya, en düşük harcamayı ise sağlık ve eğitime yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)tarafından yayımlanan Ocak ayı 'Türkiye- Sunumu ' verilerine göre Antalya, Isparta ve Burdur'da konut satışlarında büyük oranda düşüş olurken, vatandaşlar en çok harcamayı konut alımı ve kiraya ödedi.

TÜİK verilerine göre 3 ildeki hane halkı verileri konut ve kiraya yüzde 22.5, sağlık için yüzde 2,5, eğitim için de yüzde 2.1 oranında harcama yaptı. Antalya'da geçtiğimiz yıl 80 bin 459 konut satışı yapılırken, bu rakam bu yıl 64 bin 721e düştü. TÜİK verilerine göre Antalya, gayri safi yurt için hasıla sıralamasında(GSYH)78'inci oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.