En düşük kira asgari ücretten yüksek

EKONOMİ 25.12.2023 - 16:28, Güncelleme: 25.12.2023 - 16:28
 

En düşük kira asgari ücretten yüksek

SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz yaptığı açıklamada “En düşük kiranın bile mevcut asgari ücretten yüksek olduğu garip bir dönem yaşamaktayız” dedi.

haberimizvar.net- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. "Günümüzde asgari ücret; milyonlarca işçinin temel ücret rejimi haline getirilmiş durumda. En düşük kiranın bile mevcut asgari ücretten yüksek olduğu garip bir dönem yaşamaktayız. Yoksulluk sınırı bugün itibari ile 45 bin TL'yi geçmiştir. Hiçbir haneye yoksulluk sınırı altında ücret girmesi kabul edilebilir değildir. Geçmiş yıllarda da dile getirdiğimiz gibi 4 kişilik bir ailede iki ebeveynin çalışabiliyor olmasını göz önüne alarak (ki iş bulmanın bile zorluğunu da bilen bir yerden) asgari ücret her bir kişi için yoksulluk sınırının yarısından fazla olmak zorundadır. 30 yıldan fazla kamuda memur olarak çalışıp emekli olan memurların aylıkları ise bugün 15 bin TL civarındadır. Açlık sınırı dahi 15 bin TL den fazladır. Milyonlarca emekli ve işçi açlık sınırının altında ücret almaktadır. İktidarın yıllardır uyguladığı ekonomi politikaları ile ekonomik kriz gittikçe derinleşmiş, asgari ücret ortalama ücrete, enflasyon bir vergiye dönüşmüştür. Ekonomi büyürken düşük ücret ve güvencesiz istihdam dayatılan emeğin bu gelirden aldığı pay gittikçe düşmüş, gelir dağılımı adaletsizliği derinleşmiştir. İşçiler, emekçiler, emeği ile, alın teri ile geçinmeye çalışan milyonlar her geçen gün daha fazla kaybederken, değersizleşen TL üzerinden ihracat yapan ihracatçılar, düşük faizli kredi kullanma, vergi muafiyeti imkânı tanınan patronlar ve sermaye nemalanmış, karlarını katlamıştır. İktidarın kendi eliyle yarattığı enkazın tüm faturasını işçilere, emekçilere, gençlere, kadınlara, emeklilere, halka yıkmak istediği bu düzen karşısında elbette ki çaresiz değiliz. Bütün işçi ve memur sendikalarının öncelikli görevi bu sefalete mahkum eden ücret rejimini değiştirmektir. İşçilerin ve emekçilerin birleşik örgütlü mücadelesini yükselterek bu ücret rejimini değiştirelim
SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz yaptığı açıklamada “En düşük kiranın bile mevcut asgari ücretten yüksek olduğu garip bir dönem yaşamaktayız” dedi.

haberimizvar.net- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Günümüzde asgari ücret; milyonlarca işçinin temel ücret rejimi haline getirilmiş durumda. En düşük kiranın bile mevcut asgari ücretten yüksek olduğu garip bir dönem yaşamaktayız. Yoksulluk sınırı bugün itibari ile 45 bin TL'yi geçmiştir. Hiçbir haneye yoksulluk sınırı altında ücret girmesi kabul edilebilir değildir. Geçmiş yıllarda da dile getirdiğimiz gibi 4 kişilik bir ailede iki ebeveynin çalışabiliyor olmasını göz önüne alarak (ki iş bulmanın bile zorluğunu da bilen bir yerden) asgari ücret her bir kişi için yoksulluk sınırının yarısından fazla olmak zorundadır. 30 yıldan fazla kamuda memur olarak çalışıp emekli olan memurların aylıkları ise bugün 15 bin TL civarındadır. Açlık sınırı dahi 15 bin TL den fazladır. Milyonlarca emekli ve işçi açlık sınırının altında ücret almaktadır.

İktidarın yıllardır uyguladığı ekonomi politikaları ile ekonomik kriz gittikçe derinleşmiş, asgari ücret ortalama ücrete, enflasyon bir vergiye dönüşmüştür. Ekonomi büyürken düşük ücret ve güvencesiz istihdam dayatılan emeğin bu gelirden aldığı pay gittikçe düşmüş, gelir dağılımı adaletsizliği derinleşmiştir.

İşçiler, emekçiler, emeği ile, alın teri ile geçinmeye çalışan milyonlar her geçen gün daha fazla kaybederken, değersizleşen TL üzerinden ihracat yapan ihracatçılar, düşük faizli kredi kullanma, vergi muafiyeti imkânı tanınan patronlar ve sermaye nemalanmış, karlarını katlamıştır.

İktidarın kendi eliyle yarattığı enkazın tüm faturasını işçilere, emekçilere, gençlere, kadınlara, emeklilere, halka yıkmak istediği bu düzen karşısında elbette ki çaresiz değiliz.

Bütün işçi ve memur sendikalarının öncelikli görevi bu sefalete mahkum eden ücret rejimini değiştirmektir.

İşçilerin ve emekçilerin birleşik örgütlü mücadelesini yükselterek bu ücret rejimini değiştirelim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.