En iyiler Antalya'ya geliyor

GÜNDEM 02.09.2019 - 17:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

En iyiler Antalya'ya geliyor

Muratpaşa Belediyesi tarafından 7-8 Eylül'de Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleştirecek Muratpaşa Teknoloji ve Drone Festivali'ne, dünyanın en iyi drone yarışçılarının da yer aldığı 30 pilot katılacak

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi'nin, bu yıl ilk kez düzenleyeceği Muratpaşa Teknoloji ve Drone Festivali, 7- 8 Eylül tarihlerinde Muratpaşa Kent Meydanı'nda yapılacak. Eğitim çalışmaları, atölyeler, gösteriler, robot ve drone yarışları düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısı, Erdal İnönü Kent Parkı'nda yapıldı. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve festival partneri Tech Drone League'den Özge Dede ve Can Tayfun katıldı. YENİ İŞ KOLUNA YÖNELENECEK Toplantıda konuşan Başkan Ümit Uysal, dünyada son 15 yılda üretim tesislerinin yüksek teknoloji robotlar ve akıllı sistemlerle şekillendiğinden bahsetti. Dünyada işçi çalıştırmayan, sadece robotlarla üretim yapan fabrikaların yer aldığına değinen Uysal, 7 milyar insandan 1.5 milyarının çalışarak iş gücü potansiyelini oluşturduğunu ve bunun 15 yılda 1 milyara düşeceğinin öngörüldüğünü belirtti. Uysal, işsizliğe karşı gelecek süreçte insanların yeni iş koluna yöneleceğini anlattı. MÜFREDATTA YETERİNCE YOK Teknolojik gelişmelerin eğitim müfredatında yeterince yer almadığını aktaran Uysal, festival, eğlence organizasyonlarıyla teknolojik gelişmelerin insanlara anlatılmaya çalışmasından yakındı. Belediye olarak robotik kodlama eğitimi verebilecek 21 eğitmene sahip olduklarını belirten Uysal, belediye tarafından binlerce çocuğa eğitim verildiğini söyledi. Uysal, eğitimlerde toplumun ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişmelere göre eğitimlere devam edileceğini vurguladı. EN İYİ PİLOTLAR YARIŞACAK Festivalde drone yarışları yapılacağını ve dünyanın en iyi pilotlarının yarışacağını anlatan Uysal, "Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız takımlar halinde yarışacak. Kısa bir eğitimden sonra robot yetenek yarışmaları yapılacak. Toplumsal seferberliğe konu olması amacıyla takımlarımız Antalya'da bilinen kurumların tişörtlerini giyecek. Festival eğlence şenliği değil. Eğitim ve kültür buluşmasıdır. Tüm Türkiye'ye çağrı buluşmasıdır. Bir an önce boş işleri bırakın, dünyaya entegre olalım. Gelecek kuşakların hayatına yönelik doğru adımlar atalım. Saçma sapan tartışmalarla gün geçirmeyelim. Güncel çağdaş gelecek kuşakların ihtiyacı olacak eğitim çok önemli. Etkinliğimizde tüm Türkiye'yi bu anlayışa davet ediyoruz. Hedef eğlence değil" diye konuştu.  
Muratpaşa Belediyesi tarafından 7-8 Eylül'de Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleştirecek Muratpaşa Teknoloji ve Drone Festivali'ne, dünyanın en iyi drone yarışçılarının da yer aldığı 30 pilot katılacak

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi'nin, bu yıl ilk kez düzenleyeceği Muratpaşa Teknoloji ve Drone Festivali, 7- 8 Eylül tarihlerinde Muratpaşa Kent Meydanı'nda yapılacak. Eğitim çalışmaları, atölyeler, gösteriler, robot ve drone yarışları düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısı, Erdal İnönü Kent Parkı'nda yapıldı. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve festival partneri Tech Drone League'den Özge Dede ve Can Tayfun katıldı.

YENİ İŞ KOLUNA YÖNELENECEK

Toplantıda konuşan Başkan Ümit Uysal, dünyada son 15 yılda üretim tesislerinin yüksek teknoloji robotlar ve akıllı sistemlerle şekillendiğinden bahsetti. Dünyada işçi çalıştırmayan, sadece robotlarla üretim yapan fabrikaların yer aldığına değinen Uysal, 7 milyar insandan 1.5 milyarının çalışarak iş gücü potansiyelini oluşturduğunu ve bunun 15 yılda 1 milyara düşeceğinin öngörüldüğünü belirtti. Uysal, işsizliğe karşı gelecek süreçte insanların yeni iş koluna yöneleceğini anlattı.

MÜFREDATTA YETERİNCE YOK

Teknolojik gelişmelerin eğitim müfredatında yeterince yer almadığını aktaran Uysal, festival, eğlence organizasyonlarıyla teknolojik gelişmelerin insanlara anlatılmaya çalışmasından yakındı. Belediye olarak robotik kodlama eğitimi verebilecek 21 eğitmene sahip olduklarını belirten Uysal, belediye tarafından binlerce çocuğa eğitim verildiğini söyledi. Uysal, eğitimlerde toplumun ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişmelere göre eğitimlere devam edileceğini vurguladı.

EN İYİ PİLOTLAR YARIŞACAK

Festivalde drone yarışları yapılacağını ve dünyanın en iyi pilotlarının yarışacağını anlatan Uysal, "Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız takımlar halinde yarışacak. Kısa bir eğitimden sonra robot yetenek yarışmaları yapılacak. Toplumsal seferberliğe konu olması amacıyla takımlarımız Antalya'da bilinen kurumların tişörtlerini giyecek. Festival eğlence şenliği değil. Eğitim ve kültür buluşmasıdır. Tüm Türkiye'ye çağrı buluşmasıdır. Bir an önce boş işleri bırakın, dünyaya entegre olalım. Gelecek kuşakların hayatına yönelik doğru adımlar atalım. Saçma sapan tartışmalarla gün geçirmeyelim. Güncel çağdaş gelecek kuşakların ihtiyacı olacak eğitim çok önemli. Etkinliğimizde tüm Türkiye'yi bu anlayışa davet ediyoruz. Hedef eğlence değil" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.