En ucuzu 1300, en pahalısı 2700 lira!

EKONOMİ 04.04.2021 - 11:15, Güncelleme: 04.04.2021 - 11:15
 

En ucuzu 1300, en pahalısı 2700 lira!

Cep telefonu markalarının Türkiye'de ürettiği ürünlere yoğun ilgi var. İşte fiyatlar...

haberimizvar.net-Dolar’daki hızlı yükseliş cep telefonalarında ithal ürünlere değil Türkiye’de üretilenlere ilgiyi artırdı. Milliyet yazarı Hanife Baş, “Cepte yerli model furyası” başlıklı yazısında Türkiye’de üretim yapan markaların giriş seviyesindeki ürünlerini inceledi. En pahalısı 2700 TL’den başlayan cep telefonlarında 1300 TL’ye de ürün bulunuyor. İşte o yazı: “Türkiye’de başlatılan yerli cep telefonu üretim hamlesi sonuçlarını vermeye başladı. Giriş seviyesi cep telefonlarında Türkiye’de üretilen modeller birer birer satışa çıkıyor. Samsung, Oppo, Xiaomi, Casper tamamen yerli üretim ilk modellerini tüketicinin beğenisine sundu. Yılda 12 milyon adet telefonun satıldığı Türkiye’de yerli modellerin pazarın yarısından fazlasını oluşturması hedefleniyor. Üst segmentte üretim için de atağa geçilmesi isteniyor. Xiaomi, Oppo, Samsung, cep telefonu üretim tesislerini tanıttı. Xiaomi, Salcomp iş birliği ile Avcılar’da, Oppo İstanbul Tuzla’da üretim yapacak. Samsung da Atmaca Elektronik’le İstanbul Esenyurt’ta üretim başlattı. Samsung’un, Galaxy A serisi modelleri artık yerli olacak. İlk modeli de geçtiğimiz haftalarda satışa çıktı. Artık piyasada “made in Turkey” (Türk yapımı), “assembled in Turkey” (Türkiye’de montajlandı) ibarelerinin yer aldığı yeni cep telefonu modellerini görüyor olacağız. İlk yerli modeller Samsung’un Galaxy A01 Core’u, Oppo’nun A15s’i, Xiaomi’nin Redmi 9C modeli ve Casper’ın Via F20’si oldu. Giriş seviyesinde telefon almak isteyenlerin mutlaka incelemesi gereken modeller. Fiyatları da bir hayli uygun. Bu modellerin teknik özelliklerine yakından baktık. Xiaomi Redmi 9C - 1800 TL, Oppo A15s - 2500 TL, Casper Via F20 -2700 TL, Samsung Galaxy A01 Core 1300 TL.”
Cep telefonu markalarının Türkiye'de ürettiği ürünlere yoğun ilgi var. İşte fiyatlar...

haberimizvar.net-Dolar’daki hızlı yükseliş cep telefonalarında ithal ürünlere değil Türkiye’de üretilenlere ilgiyi artırdı. Milliyet yazarı Hanife Baş, “Cepte yerli model furyası” başlıklı yazısında Türkiye’de üretim yapan markaların giriş seviyesindeki ürünlerini inceledi. En pahalısı 2700 TL’den başlayan cep telefonlarında 1300 TL’ye de ürün bulunuyor.

İşte o yazı:

“Türkiye’de başlatılan yerli cep telefonu üretim hamlesi sonuçlarını vermeye başladı. Giriş seviyesi cep telefonlarında Türkiye’de üretilen modeller birer birer satışa çıkıyor. Samsung, Oppo, Xiaomi, Casper tamamen yerli üretim ilk modellerini tüketicinin beğenisine sundu.

Yılda 12 milyon adet telefonun satıldığı Türkiye’de yerli modellerin pazarın yarısından fazlasını oluşturması hedefleniyor. Üst segmentte üretim için de atağa geçilmesi isteniyor. Xiaomi, Oppo, Samsung, cep telefonu üretim tesislerini tanıttı. Xiaomi, Salcomp iş birliği ile Avcılar’da, Oppo İstanbul Tuzla’da üretim yapacak. Samsung da Atmaca Elektronik’le İstanbul Esenyurt’ta üretim başlattı.

Samsung’un, Galaxy A serisi modelleri artık yerli olacak. İlk modeli de geçtiğimiz haftalarda satışa çıktı. Artık piyasada “made in Turkey” (Türk yapımı), “assembled in Turkey” (Türkiye’de montajlandı) ibarelerinin yer aldığı yeni cep telefonu modellerini görüyor olacağız.


İlk yerli modeller Samsung’un Galaxy A01 Core’u, Oppo’nun A15s’i, Xiaomi’nin Redmi 9C modeli ve Casper’ın Via F20’si oldu. Giriş seviyesinde telefon almak isteyenlerin mutlaka incelemesi gereken modeller. Fiyatları da bir hayli uygun. Bu modellerin teknik özelliklerine yakından baktık. Xiaomi Redmi 9C - 1800 TL, Oppo A15s - 2500 TL, Casper Via F20 -2700 TL, Samsung Galaxy A01 Core 1300 TL.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.