Ender Saraç karantinada

GÜNDEM 19.03.2020 - 20:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Ender Saraç karantinada

Korona virüs salgınının başladığı günden itibaren çeşitli kanallarda salgından nasıl korunacağını anlatan diyetisyen Dr. Ender Saraç’ın karantinada olduğu açıklandı. Testlerin henüz sonuçlanmadığını söyleyen eşi, “Her türlü sonuca hazırız” dedi.

haberimizvar.net- Korona virüs salgınının başladığı ilk gününden itibaren salgından nasıl korunacağını katıldığı yayınlarda anlatan diyetisyen Dr. Ender Saraç perşembe günü rahatsızlandı. Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Neler Olur Hayatta’ programına telefonla bağlandı. Benan Saraç, üst solunum yolunda sorun yaşaması nedeniyle hastaneye başvuran Ender Saraç’ın karantinada test sonucunu beklediğini açıkladı.   KORONA TESTİ SONUÇLANMADI   Eşi Ender Saraç’ın Korona virüs testinin henüz sonuçlanmadığını belirten Benan Saraç, “Biliyorsunuz ki, şuanda test sonucu pozitif çıkan hiçbir vakanın şehri bile açıklanmıyor. İnsanlar panik yaşamasınlar diye... Ve hasta mahremiyeti denilen bir şey var. Hukuki olarak bunun takipçisi olacağız. Bu konuda hastane çalışanlarının duyarlı olması gerekirdi. Hem işlerine olan saygıdan hem de hukuki olarak... Maalesef sadece bu konuda çok üzüldüm. Süreci her türlü detayı ile takip ediyoruz. Stres yapmayın. Sonuç negatif de çıkabilir; ama pozitife de hazırız. Yılların doktoru, tecrübe birikimi var” dedi.   İSMAİL SAYMAZ AÇIKLAMIŞTI   Ender Saraç’ın hastalığını gazeteci İsmail Saymaz gündeme getirdi. Korona virüs salgınının Avrupa’da kol gezdiği zamanda İsviçre’ye gittiği ve 14 gün karantina kuralına uymadığı iddia edilen Saymaz, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Saymaz, yaptığı paylaşımda, “Sevgili arkadaşlar, 1 Mart’ta İsviçre’de konferansa katıldığım doğrudur. Bu tarihte İsviçre’de vaka sayısı 18’di. Toplantı yasağı yoktu. Türkiye, yurt dışından dönenlerin 14 gün evde kalması tavsiyesini, 9 Mart’ta açıkladı. Bende, şükürler olsun ki, hastalık belirtisi yok. Tabi, birlikte programa katıldığımız Ender Saraç vakası var. Bakalım, Ender beyden ne çıkacak. Geçmiş olsun kendisine” ifadelerini kullandı.  
Korona virüs salgınının başladığı günden itibaren çeşitli kanallarda salgından nasıl korunacağını anlatan diyetisyen Dr. Ender Saraç’ın karantinada olduğu açıklandı. Testlerin henüz sonuçlanmadığını söyleyen eşi, “Her türlü sonuca hazırız” dedi.

haberimizvar.net- Korona virüs salgınının başladığı ilk gününden itibaren salgından nasıl korunacağını katıldığı yayınlarda anlatan diyetisyen Dr. Ender Saraç perşembe günü rahatsızlandı. Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Neler Olur Hayatta’ programına telefonla bağlandı. Benan Saraç, üst solunum yolunda sorun yaşaması nedeniyle hastaneye başvuran Ender Saraç’ın karantinada test sonucunu beklediğini açıkladı.

 

KORONA TESTİ SONUÇLANMADI

 

Eşi Ender Saraç’ın Korona virüs testinin henüz sonuçlanmadığını belirten Benan Saraç, “Biliyorsunuz ki, şuanda test sonucu pozitif çıkan hiçbir vakanın şehri bile açıklanmıyor. İnsanlar panik yaşamasınlar diye... Ve hasta mahremiyeti denilen bir şey var. Hukuki olarak bunun takipçisi olacağız. Bu konuda hastane çalışanlarının duyarlı olması gerekirdi. Hem işlerine olan saygıdan hem de hukuki olarak... Maalesef sadece bu konuda çok üzüldüm. Süreci her türlü detayı ile takip ediyoruz. Stres yapmayın. Sonuç negatif de çıkabilir; ama pozitife de hazırız. Yılların doktoru, tecrübe birikimi var” dedi.

 

İSMAİL SAYMAZ AÇIKLAMIŞTI

 

Ender Saraç’ın hastalığını gazeteci İsmail Saymaz gündeme getirdi. Korona virüs salgınının Avrupa’da kol gezdiği zamanda İsviçre’ye gittiği ve 14 gün karantina kuralına uymadığı iddia edilen Saymaz, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Saymaz, yaptığı paylaşımda, “Sevgili arkadaşlar, 1 Mart’ta İsviçre’de konferansa katıldığım doğrudur. Bu tarihte İsviçre’de vaka sayısı 18’di. Toplantı yasağı yoktu. Türkiye, yurt dışından dönenlerin 14 gün evde kalması tavsiyesini, 9 Mart’ta açıkladı. Bende, şükürler olsun ki, hastalık belirtisi yok. Tabi, birlikte programa katıldığımız Ender Saraç vakası var. Bakalım, Ender beyden ne çıkacak. Geçmiş olsun kendisine” ifadelerini kullandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.