Enflasyon rakamları TÜİK eliyle aşağıya çekildi

EKONOMİ 05.01.2024 - 11:41, Güncelleme: 05.01.2024 - 11:41
 

Enflasyon rakamları TÜİK eliyle aşağıya çekildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, "Aralık ayı enflasyon rakamını yüzde 2.93 olarak açıklayan iktidar TÜİK eliyle gerçek enflasyon rakamlarını en az yüzde 25 aşağıya çekmiş, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bir kez daha toplu sözleşme denilen sefalet ücretine yetkili sendika tarafından mahkum edilmiştir" dedi.

haberimizvar.net- TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan itiraz geldi. Sendikanın Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, yaptığı yazılı açıklamada, "Aralık ayı enflasyon rakamını yüzde 2.93 olarak açıklayan iktidar, TÜİK eliyle gerçek enflasyon rakamını en az yüzde 25 aşağıya çekmiş, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bir kez daha toplu sözleşme denilen sefalet ücretine yetkili sendika tarafından mahkum edilmiştir" dedi. "Sağlık ve sosyal hizmet emekçisine yansıyan toplu sözleşme zammı yüzde 15'dir. Geriye kalan enflasyon farkıdır. Kamuoyuna yansıtılan memurun yüzde 50 zam alması tamamen aldatmacadır" diyen İçöz, şunları söyledi: "Enflasyon farkı zam değildir. 6 aylık enflasyondan kaynaklanan zararın telafisidir. Enflasyon rakamları da kasıtlı olarak düşük gösterilerek, milyonlarca memur ve memur emeklisi mağdur edilmektedir. Olması gereken toplu sözleşme döneminde beklenen enflasyon ve refah payı da eklenerek zam oranının belirlemesidir. Bir sağlık ve sosyal hizmet emekçisi emekli olduğunda aylık olarak eline geçen rakam çalışırken aldığının ancak yarısı kadardır. Çok tehlikeli işler kapsamında yer alan işkolumuzda çalışan emekçiler, yoğun ve stresli ç alışma koşulları, fazla mesailer yüzünden yıpranmaktadır. Ancak düşük ücretler nedeniyle emekli olmamaktadırlar. Memur maaş zamları kadar alınan tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılması temel mücadele başlıklarımızdan olmaya devam edecektir"
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, "Aralık ayı enflasyon rakamını yüzde 2.93 olarak açıklayan iktidar TÜİK eliyle gerçek enflasyon rakamlarını en az yüzde 25 aşağıya çekmiş, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bir kez daha toplu sözleşme denilen sefalet ücretine yetkili sendika tarafından mahkum edilmiştir" dedi.

haberimizvar.net- TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan itiraz geldi. Sendikanın Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, yaptığı yazılı açıklamada, "Aralık ayı enflasyon rakamını yüzde 2.93 olarak açıklayan iktidar, TÜİK eliyle gerçek enflasyon rakamını en az yüzde 25 aşağıya çekmiş, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bir kez daha toplu sözleşme denilen sefalet ücretine yetkili sendika tarafından mahkum edilmiştir" dedi.

"Sağlık ve sosyal hizmet emekçisine yansıyan toplu sözleşme zammı yüzde 15'dir. Geriye kalan enflasyon farkıdır. Kamuoyuna yansıtılan memurun yüzde 50 zam alması tamamen aldatmacadır" diyen İçöz, şunları söyledi:

"Enflasyon farkı zam değildir. 6 aylık enflasyondan kaynaklanan zararın telafisidir. Enflasyon rakamları da kasıtlı olarak düşük gösterilerek, milyonlarca memur ve memur emeklisi mağdur edilmektedir. Olması gereken toplu sözleşme döneminde beklenen enflasyon ve refah payı da eklenerek zam oranının belirlemesidir. Bir sağlık ve sosyal hizmet emekçisi emekli olduğunda aylık olarak eline geçen rakam çalışırken aldığının ancak yarısı kadardır. Çok tehlikeli işler kapsamında yer alan işkolumuzda çalışan emekçiler, yoğun ve stresli ç alışma koşulları, fazla mesailer yüzünden yıpranmaktadır. Ancak düşük ücretler nedeniyle emekli olmamaktadırlar. Memur maaş zamları kadar alınan tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılması temel mücadele başlıklarımızdan olmaya devam edecektir"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.