Engelliler ve gençler unutulmadı

YEREL 30.03.2024 - 13:47, Güncelleme: 30.03.2024 - 19:11
 

Engelliler ve gençler unutulmadı

Toplumun her kesimi için yaptığı hizmet ve projelerle Antalyalıların yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek’in yeni dönem projeleri arasında da gençler, yaşlılar ve engelli bireyler için hazırlanan projeler dikkat çekiyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek kentte yaşayan engellileri, yaşlıları ve gençleri de unutmadı. Başkan Böcek, Yaşlı Kreşleri, Yaşlı Bakım Evleri ve Yaşam Köyü projelerinin yanı sıra engeliler için Pozitif Kart, Engelsiz Yaşam Evi gibi projeleri hayata geçirecek. Başkan Böcek’in projeleri arasında Antalya’da yaşan gençler için sınav kütüphaneleri, genç girişimciler için ise destek fonu ve ortak çalışma alanları öne çıkıyor.  BÜYÜKLERİMİZ BİZE EMANET Yaşlı kreşlerinde ailesi çalışan yaşlıların gün içerisinde sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturulacak. Yaşlı bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılanıp, aile evlerindeki konforu sunularak hem büyükler hem de ailelerine destek olunacak. Bunun yanında büyüklerimizin konaklayabileceği bir de Yaşam Merkezi kurulacak. 65 yaş üstü büyüklerin, sağlıklı, mutlu, huzurlu biçimde yaşamlarını sürdürebilecekleri bir yerleşkeye sahip olmaları sağlanacak. Burada konaklayan vatandaşların sağlıklı ve sosyal bir yaşam sürdürmelerine olanak sunulacak. Ayrıca, ileri yaş vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı ve onlara bir yaşam alanı sunulacak Yaşlı Bakım Evleri kurulacak. Burada kalacak ihtiyaç sahibi vatandaşların uzman sağlık ekipleriyle birlikte bakımı üstlenilecek.  ANTALYA ENGEL TANIMIYOR Başkan Böcek, engel tanımayan bireyler için de birçok projeyi hayata geçirecek. Engelli vatandaşlara verilecek Pozitif Kart ile trafik geçişleri, engelli otoparkları ve asansörleri gibi birçok alanda öncelik sağlanacak. Engelli vatandaşlara aralıksız hizmet sunacak bir Engelsiz Yaşam Evi projesi hayata geçirilecek. Engelli vatandaşlar tesiste konaklayarak günlük yaşamlarını kolayca devam ettirebilecek ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek. Dezavantajlı ve engelli sivil toplum örgütlerine çalışma alanları ve tüm etkinliklerini gerçekleştireceği Engelsiz Yerleşke yapılacak. Tüm dezavantajlı ve engelli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelebilecekleri bu yerleşkede güçlü bir çalışma ortamı sunulacak.  GENÇ GİRİŞİMCİLER DESTEKLENECEK Gençlerin her zaman yanında yer alan ve onları her konuda destekleyen Başkan Muhittin Böcek, gençler için pek çok yeni projeyi hayata geçirecek. 19 ilçede 24 saat açık kütüphanelerle öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde verimli bir çalışma ortamı sunularak, başarılarına odaklanmalarına destek olunacak. Genç girişimciler için ise destek fonu yaratılacak. Şehrin sorunlarına karşı çözümleri olan gençlerin bulduğu çözüm projelerine destek fonu oluşturularak, bu projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlanacak. Ofis ihtiyacı olan girişimcilere ücretsiz internet erişimi veren ofis alanları açılacak. Girişimciler için ideal çalışma ortamı oluşturarak projelerini hayata geçirme imkanı sunulacak. Antalya girişimcilerin ortak noktası olacak. Girişimci adaylarının bir araya geleceği, içinde yaşam alanları barındıran ortak paylaşımlı alanlar yaratılarak Antalya’da yeni girişimcilerin önünü açıp, sürdürülebilirliklerini sağlanacak.
Toplumun her kesimi için yaptığı hizmet ve projelerle Antalyalıların yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek’in yeni dönem projeleri arasında da gençler, yaşlılar ve engelli bireyler için hazırlanan projeler dikkat çekiyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek kentte yaşayan engellileri, yaşlıları ve gençleri de unutmadı. Başkan Böcek, Yaşlı Kreşleri, Yaşlı Bakım Evleri ve Yaşam Köyü projelerinin yanı sıra engeliler için Pozitif Kart, Engelsiz Yaşam Evi gibi projeleri hayata geçirecek. Başkan Böcek’in projeleri arasında Antalya’da yaşan gençler için sınav kütüphaneleri, genç girişimciler için ise destek fonu ve ortak çalışma alanları öne çıkıyor. 


BÜYÜKLERİMİZ BİZE EMANET
Yaşlı kreşlerinde ailesi çalışan yaşlıların gün içerisinde sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturulacak. Yaşlı bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılanıp, aile evlerindeki konforu sunularak hem büyükler hem de ailelerine destek olunacak. Bunun yanında büyüklerimizin konaklayabileceği bir de Yaşam Merkezi kurulacak. 65 yaş üstü büyüklerin, sağlıklı, mutlu, huzurlu biçimde yaşamlarını sürdürebilecekleri bir yerleşkeye sahip olmaları sağlanacak. Burada konaklayan vatandaşların sağlıklı ve sosyal bir yaşam sürdürmelerine olanak sunulacak. Ayrıca, ileri yaş vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı ve onlara bir yaşam alanı sunulacak Yaşlı Bakım Evleri kurulacak. Burada kalacak ihtiyaç sahibi vatandaşların uzman sağlık ekipleriyle birlikte bakımı üstlenilecek.
 


ANTALYA ENGEL TANIMIYOR
Başkan Böcek, engel tanımayan bireyler için de birçok projeyi hayata geçirecek. Engelli vatandaşlara verilecek Pozitif Kart ile trafik geçişleri, engelli otoparkları ve asansörleri gibi birçok alanda öncelik sağlanacak. Engelli vatandaşlara aralıksız hizmet sunacak bir Engelsiz Yaşam Evi projesi hayata geçirilecek. Engelli vatandaşlar tesiste konaklayarak günlük yaşamlarını kolayca devam ettirebilecek ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek. Dezavantajlı ve engelli sivil toplum örgütlerine çalışma alanları ve tüm etkinliklerini gerçekleştireceği Engelsiz Yerleşke yapılacak. Tüm dezavantajlı ve engelli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelebilecekleri bu yerleşkede güçlü bir çalışma ortamı sunulacak. 


GENÇ GİRİŞİMCİLER DESTEKLENECEK
Gençlerin her zaman yanında yer alan ve onları her konuda destekleyen Başkan Muhittin Böcek, gençler için pek çok yeni projeyi hayata geçirecek. 19 ilçede 24 saat açık kütüphanelerle öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde verimli bir çalışma ortamı sunularak, başarılarına odaklanmalarına destek olunacak. Genç girişimciler için ise destek fonu yaratılacak. Şehrin sorunlarına karşı çözümleri olan gençlerin bulduğu çözüm projelerine destek fonu oluşturularak, bu projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlanacak. Ofis ihtiyacı olan girişimcilere ücretsiz internet erişimi veren ofis alanları açılacak. Girişimciler için ideal çalışma ortamı oluşturarak projelerini hayata geçirme imkanı sunulacak. Antalya girişimcilerin ortak noktası olacak. Girişimci adaylarının bir araya geleceği, içinde yaşam alanları barındıran ortak paylaşımlı alanlar yaratılarak Antalya’da yeni girişimcilerin önünü açıp, sürdürülebilirliklerini sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.