Engelsiz Hizmet Komisyonu toplandı

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2023 - 12:57, Güncelleme: 15.11.2023 - 12:57
 

Engelsiz Hizmet Komisyonu toplandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin STK’lar, dernekler, üniversiteler, kamu-kurum ve kuruluşlarının oluşturduğu ‘Engelsiz Hizmet Komisyonu’ engelli bireylerin sorunlarını ele aldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, Başkan Danışmanı Mehmet Karavural başkanlığında STK’lar, dernekler, üniversiteler, kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştığı sorunlar ele alınarak, yapılacak çalışmalara ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, komisyon çalışmalarının engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırması adına önemine değinerek, “Daha önceki toplantılarımızda engelli bireylere su indirim yapılması noktasında bir çalışma yapıldı ve Muhittin Başkanımıza konu iletildi. Bizler yüzde 15’lerde bir indirim yapılmasını talep ederken, Muhittin Başkanımız yüzde 40 indirim yaptı. Bu gibi çalışmalar komisyonun verimli çalışmalarının örneğidir” dedi. SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU Toplantıda engelli bireylerin toplu ulaşım araçlarında sesli uyarı sistemi ve durak isimlerinin belirlenmesi noktasında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Engelli bireylerin toplu ulaşımda kullandığı kartların elektronik ortamda yenileme işlemlerinin yapılması kararı alındı. Toplantıda bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, kutlama etkinliklerinin 4 Aralık Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısında, engelli bireylerin sorunları değerlendirilerek ilgili birimlerin yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirme yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin STK’lar, dernekler, üniversiteler, kamu-kurum ve kuruluşlarının oluşturduğu ‘Engelsiz Hizmet Komisyonu’ engelli bireylerin sorunlarını ele aldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, Başkan Danışmanı Mehmet Karavural başkanlığında STK’lar, dernekler, üniversiteler, kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda engelli bireylerin kent yaşamında karşılaştığı sorunlar ele alınarak, yapılacak çalışmalara ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇALIŞMALARIN MEYVESİNİ ALIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, komisyon çalışmalarının engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırması adına önemine değinerek, “Daha önceki toplantılarımızda engelli bireylere su indirim yapılması noktasında bir çalışma yapıldı ve Muhittin Başkanımıza konu iletildi. Bizler yüzde 15’lerde bir indirim yapılmasını talep ederken, Muhittin Başkanımız yüzde 40 indirim yaptı. Bu gibi çalışmalar komisyonun verimli çalışmalarının örneğidir” dedi.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU

Toplantıda engelli bireylerin toplu ulaşım araçlarında sesli uyarı sistemi ve durak isimlerinin belirlenmesi noktasında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Engelli bireylerin toplu ulaşımda kullandığı kartların elektronik ortamda yenileme işlemlerinin yapılması kararı alındı. Toplantıda bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, kutlama etkinliklerinin 4 Aralık Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısında, engelli bireylerin sorunları değerlendirilerek ilgili birimlerin yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirme yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.