Ennn lezzetli festival…

KÜLTÜR 05.09.2019 - 12:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ennn lezzetli festival…

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Muratpaşa Belediyesi'nin 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında, Antalya Lezzetleri Festivali gerçekleştirileceğini söyledi

haberimizvar.net Antalya'nın doğal zenginliği, turizm çeşitliliği ve tarihi unsurlarını ön plana çıkartmayı hedefleyen ATAV, kentin mutfak kültürünün de bilinirliğinin artması amacıyla, bu yıl 4'üncü kez yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında 'Antalya Lezzetleri Festivali' düzenleyecek. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, festivali 12-13 Ekim tarihleri arasında yapacaklarını söyledi. NESİLDEN NESİLE TAŞINAN TATLAR Bu festivali, nesilden nesile devam eden Antalya yerel tatlarını, kentte yaşayan ve gelen ziyaretçilere anlatmak, tanıtmak amacıyla yapacaklarını kaydeden Başkan Ege, "Antalya lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan restoranlar, 12-13 Ekim tarihlerinde bu lezzetleri Karaalioğlu Parkı'ndaki festival alanımıza taşıyacak. Kentimizin gastronomisinin ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu köklü geçmişte yer alan tatların temsilcilerinin, Antalya turizmine yaptıkları katkıyı vurgulamak istiyoruz” dedi. 20 İŞLETMEYE YER VERİLECEK Başkan Yeliz Gül Ege, festival kapsamında en çok bilinen yerel lezzetlerin workshopuna da yer vermeyi planladıklarını açıkladı. Gül Ege, “Halkımızın festivali en çok ziyaret ettiği saatlerde, bal kabağı tatlısı ve Antalya piyazı gibi lezzetlerimizi ziyaretçilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Katılımcı firmaların birbiriyle rekabet edebilecek ürünlerinden ziyade ustalaştığı alanlardaki ürünlerini, 2 gün boyunca saat 17.00'dan 23.00'a kadar satış yaparak sergilemelerine imkan sunulacak. Bu kapsamda lezzetlerini; Antalya halkına, yerli ve yabancı konuklara tanıtmayı, buluşturmayı arzulayan tüm mekanlarımızın, etkinliğimizde yer almasını isteriz" dedi. Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenecek festivalle, yaklaşık 20 işletmeye yer verilmesi planlanıyor.
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Muratpaşa Belediyesi'nin 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında, Antalya Lezzetleri Festivali gerçekleştirileceğini söyledi

haberimizvar.net Antalya'nın doğal zenginliği, turizm çeşitliliği ve tarihi unsurlarını ön plana çıkartmayı hedefleyen ATAV, kentin mutfak kültürünün de bilinirliğinin artması amacıyla, bu yıl 4'üncü kez yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında 'Antalya Lezzetleri Festivali' düzenleyecek. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, festivali 12-13 Ekim tarihleri arasında yapacaklarını söyledi.

NESİLDEN NESİLE TAŞINAN TATLAR

Bu festivali, nesilden nesile devam eden Antalya yerel tatlarını, kentte yaşayan ve gelen ziyaretçilere anlatmak, tanıtmak amacıyla yapacaklarını kaydeden Başkan Ege, "Antalya lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan restoranlar, 12-13 Ekim tarihlerinde bu lezzetleri Karaalioğlu Parkı'ndaki festival alanımıza taşıyacak. Kentimizin gastronomisinin ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu köklü geçmişte yer alan tatların temsilcilerinin, Antalya turizmine yaptıkları katkıyı vurgulamak istiyoruz” dedi.

20 İŞLETMEYE YER VERİLECEK

Başkan Yeliz Gül Ege, festival kapsamında en çok bilinen yerel lezzetlerin workshopuna da yer vermeyi planladıklarını açıkladı. Gül Ege, “Halkımızın festivali en çok ziyaret ettiği saatlerde, bal kabağı tatlısı ve Antalya piyazı gibi lezzetlerimizi ziyaretçilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Katılımcı firmaların birbiriyle rekabet edebilecek ürünlerinden ziyade ustalaştığı alanlardaki ürünlerini, 2 gün boyunca saat 17.00'dan 23.00'a kadar satış yaparak sergilemelerine imkan sunulacak. Bu kapsamda lezzetlerini; Antalya halkına, yerli ve yabancı konuklara tanıtmayı, buluşturmayı arzulayan tüm mekanlarımızın, etkinliğimizde yer almasını isteriz" dedi. Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenecek festivalle, yaklaşık 20 işletmeye yer verilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.