Epilepsi hastaları ilaçlara ulaşamıyor

SAĞLIK 02.04.2022 - 16:34, Güncelleme: 02.04.2022 - 16:34
 

Epilepsi hastaları ilaçlara ulaşamıyor

Epilepsi ve Wilson hastalığı gibi ciddi genetik hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçların yeterli miktarda temin edilememesi sebebiyle zor günler geçiren aileler, Change.org’da başlattıkları imza kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

haberimizvar.net- Dirençli epilepsi hastalarının kullandığı, oldukça önem taşıyan Clobazam etken maddeli ilacın piyasada bulunmaması sebebiyle, Change.org’da başlatılan kampanyaları binlerce kişi destekledi.  Clobazam etken maddeli ilacın az dozda kullanılması ya da ilacın kesilmesi durumlarında epilepsi hastası çocuklarda hayati risk taşıdığını ifade eden Müzeyyen Çiçek, epilepsi hastası 2 yaşındaki oğlu ve aynı durumdaki diğer çocuklar için bir imza kampanyası başlattı. İlaç tedariğinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle, vefat eden hasta yakınlarından ellerinde kalan ilacın ihtiyacı olanlara ulaştırılmasıyla idare etmeye çalıştıklarını söyleyen Müzeyyen Çiçek, ilaç sorunun bir an önce çözüme ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’ne şöyle seslendi:  “Her çocuğun sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı vardır. Biz aileler olarak zaten çocuklarımızın hastalığı nedeniyle üzgünüz ve zorluklarla uğraşıyoruz. Bir de üzerine ilaçları temin edememe sorunu gelince ağır olan durumumuz kaldırılamaz hale geliyor. Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nden bu sorunumuza acil bir şekilde çözüm istiyoruz.” Epilepsi, Wilson hastalığı gibi ciddi hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlarla ilgili yaşanan tedarik sorunlarına ilişkin Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyalarını aşağıda bulabilirsiniz: ● Change.org/EpilepsiHastasıÇocuklarınFrisiumİhtiyacı ● Change.org/FrisiumsuzEpilepsiDüşünelemez ● Change.org/SabrilveFrisiumİlaçlarınaKolayErişim ● Change.org/FrisiumEpilesiİlacıTürkiye’yeGetirilsin ● Change.org/TedavimizİçinİlacımızıBekliyoruz
Epilepsi ve Wilson hastalığı gibi ciddi genetik hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçların yeterli miktarda temin edilememesi sebebiyle zor günler geçiren aileler, Change.org’da başlattıkları imza kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

haberimizvar.net- Dirençli epilepsi hastalarının kullandığı, oldukça önem taşıyan Clobazam etken maddeli ilacın piyasada bulunmaması sebebiyle, Change.org’da başlatılan kampanyaları binlerce kişi destekledi.

 Clobazam etken maddeli ilacın az dozda kullanılması ya da ilacın kesilmesi durumlarında epilepsi hastası çocuklarda hayati risk taşıdığını ifade eden Müzeyyen Çiçek, epilepsi hastası 2 yaşındaki oğlu ve aynı durumdaki diğer çocuklar için bir imza kampanyası başlattı. İlaç tedariğinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle, vefat eden hasta yakınlarından ellerinde kalan ilacın ihtiyacı olanlara ulaştırılmasıyla idare etmeye çalıştıklarını söyleyen Müzeyyen Çiçek, ilaç sorunun bir an önce çözüme ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’ne şöyle seslendi:

 “Her çocuğun sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı vardır. Biz aileler olarak zaten çocuklarımızın hastalığı nedeniyle üzgünüz ve zorluklarla uğraşıyoruz. Bir de üzerine ilaçları temin edememe sorunu gelince ağır olan durumumuz kaldırılamaz hale geliyor. Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nden bu sorunumuza acil bir şekilde çözüm istiyoruz.”

Epilepsi, Wilson hastalığı gibi ciddi hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlarla ilgili yaşanan tedarik sorunlarına ilişkin Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyalarını aşağıda bulabilirsiniz:

● Change.org/EpilepsiHastasıÇocuklarınFrisiumİhtiyacı
● Change.org/FrisiumsuzEpilepsiDüşünelemez
● Change.org/SabrilveFrisiumİlaçlarınaKolayErişim
● Change.org/FrisiumEpilesiİlacıTürkiye’yeGetirilsin
● Change.org/TedavimizİçinİlacımızıBekliyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.