Erdoğan: Ekonomide pozitif yükseliş var

EKONOMİ 14.09.2021 - 14:29, Güncelleme: 14.09.2021 - 14:29
 

Erdoğan: Ekonomide pozitif yükseliş var

Ekonomide işlerin yolunda olduğu mesajını veren Erdoğan “Hem işçilerin, hem de memurların ücretlerinde oldukça tatminkar artışlar yaptık. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” dedi.

haberimizvar.net- Beştepe’de işçilerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Yaşam kalitesini ve gelirleri yükselttiklerini söyleyen Erdoğan, “2023 hedeflerimizle Türkiye’yi her alanda olduğu gibi çalışanlarımızın gelir seviyesinde en üst sıralara çıkarmayı planladık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız darbe, ekonomik saldırılar, salgın musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikmiş olsak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” dedi...  POZİTİF YÜKSELİŞ ARTARAK SÜRECEK  Erdoğan şunları söyledi: “Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda ve büyümede hızlı bir yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe hızlı bir toparlanma yaşanıyor. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor”.  İŞÇİ MAAŞLARINI ÇOK CİDDİ İYİLEŞTİRDİK  “Tüm bu olumlu gelişmeler sayesinde hem işçilerimizin, hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle kavuşma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan kamu işçileri toplu sözleşmesiyle 700 bin kamu işçimizin ücretlerinde çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Asgari ücret ile 4 bin lira arasında ücret alan işçilerimize seyyanen 500 TL zam yaptık. Tüm işçilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış gerçekleşti. Sosyal yardımlar ilave tediye ikramiyeleri gibi ödemelerle aylık giyinik ücret tutarı 9 bin lirayı aşmıştır. Memurlarımız maaşlarında yüzde 31’i geçen oranlarda artış yapıldı”.   GÜÇLÜ TÜRKİYE SİLUETİ UFUKTA GÖRÜNDÜ  “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de artışa gittik. Her kesimi gözeten uygulamalar geliştirdik, kapsamlı sosyal destek programlarımızla her vatandaşımızı koruyup kolladık. Bu ülkenin kazancından 84 milyonun tamamının faydalanmasını temin etmeyeceksek bunca gayret, mücadeleye, bunca kavgaya ne gerek var? Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getireceğiz derken işçisinden, memuruna esnafından emeklisine herkes için söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür”.  
Ekonomide işlerin yolunda olduğu mesajını veren Erdoğan “Hem işçilerin, hem de memurların ücretlerinde oldukça tatminkar artışlar yaptık. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” dedi.

haberimizvar.net- Beştepe’de işçilerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Yaşam kalitesini ve gelirleri yükselttiklerini söyleyen Erdoğan, “2023 hedeflerimizle Türkiye’yi her alanda olduğu gibi çalışanlarımızın gelir seviyesinde en üst sıralara çıkarmayı planladık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız darbe, ekonomik saldırılar, salgın musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikmiş olsak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” dedi...

 POZİTİF YÜKSELİŞ ARTARAK SÜRECEK

  Erdoğan şunları söyledi: “Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda ve büyümede hızlı bir yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe hızlı bir toparlanma yaşanıyor. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor”.

 İŞÇİ MAAŞLARINI ÇOK CİDDİ İYİLEŞTİRDİK

 “Tüm bu olumlu gelişmeler sayesinde hem işçilerimizin, hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle kavuşma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan kamu işçileri toplu sözleşmesiyle 700 bin kamu işçimizin ücretlerinde çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Asgari ücret ile 4 bin lira arasında ücret alan işçilerimize seyyanen 500 TL zam yaptık. Tüm işçilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış gerçekleşti. Sosyal yardımlar ilave tediye ikramiyeleri gibi ödemelerle aylık giyinik ücret tutarı 9 bin lirayı aşmıştır. Memurlarımız maaşlarında yüzde 31’i geçen oranlarda artış yapıldı”. 

 GÜÇLÜ TÜRKİYE SİLUETİ UFUKTA GÖRÜNDÜ

 “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de artışa gittik. Her kesimi gözeten uygulamalar geliştirdik, kapsamlı sosyal destek programlarımızla her vatandaşımızı koruyup kolladık. Bu ülkenin kazancından 84 milyonun tamamının faydalanmasını temin etmeyeceksek bunca gayret, mücadeleye, bunca kavgaya ne gerek var? Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getireceğiz derken işçisinden, memuruna esnafından emeklisine herkes için söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.