Erdoğan Pakdemirli’ye kızdı

GÜNDEM 04.08.2021 - 14:59, Güncelleme: 04.08.2021 - 14:59
 

Erdoğan Pakdemirli’ye kızdı

Pakdemirli’nin “yangınla mücadelede belediyelerin sorumlu olduğu” sözleri, AKP’de tartışma yarattı. Partide, “Halkla ve belediyelerle bizi karşı karşıya getirdi” yorumları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Pakdemirli’ye kızdığı ve uyardığı iddia edildi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyelerin sorumlu olduğuna yönelik sözlerinin, hem kabine içinde hem de AKP’de tartışmalara neden olduğu belirtiliyor. Pakdemirli’nin sözlerinin sahadaki milletvekillerinin halkla karşı karşıya gelmesine neden olduğu vurgulanıyor.  SOYLU’NUN DİKKAT ÇEKEN SÖZLERİ  Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pakdemirli’ye kızdığı ve kendisini uyardığı dillendirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yerel yönetimlerle hükümet arasına nifak sokulmasın” şeklindeki sözlerinin ise kabine içindeki Pakdemirli tepkisinin işareti olduğuna dikkat çekiliyor.  AKP’Lİ VEKİLLERİN RAHATSIZLIĞI  Türkiye’nin pek çok bölgesindeki orman yangınları sonrasında siyasette ve kamuoyunda AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli’nin, ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu gösteren açıklaması, tartışmaların göbeğine oturdu. Pakdemirli’nin bu sözlerinden özellikle yangın bölgesindeki AKP’li milletvekillerinin rahatsız olduğuna dikkat çekiliyor. AKP’li vekiller, Erdoğan’ın, TBMM kapandıktan sonra milletvekillerine ‘sahaya inin’ talimatı verdiğini anımsatırken 2023 seçimleri ile ilgili parti çalışmalarında bölge milletvekillerinin işinin daha zor olduğu konuşuluyor.   PAKDEMİRLİ HALKLA BAĞI SARSTI  Özellikle son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Adana, Antalya ve Mersin gibi büyükşehirleri kaybettiğine dikkat çekilirken buradalarda partinin daha fazla gayret göstermesi gerektiğine, yurttaşları yeniden AKP çatısı altında birleştirmek istendiğine işaret ediliyor. Ancak milletvekillerinin sahada gösterdiği dikkat ve özenle yurttaşlarla kurmaya çalıştığı bağın, Pakdemirli’nin belediyelerle ilgili sözleri nedeniyle sarsıldığı konuşuluyor. Milletvekillerinin söz konusu durumdan “Erdoğan’ı da haberdar ettiği” vurgulanıyor.  GÖREVDEN ALINMASI GÜNDEMDE  Öte yandan Pakdemirli’nin sözlerinin kabinede de tartışmalara neden olduğu vurgulanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, önceki gün Muğla’da yaptığı basın toplantısında, “Lütfen yerel yönetimlerle, belediyelerle hükümet arasında hangi siyasi parti olursa olsun, nifak sokup milletin çalışma güdüsünü çalışma kuvvetini aşağıya almayalım” sözleriyle Pakdemirli’nin sözlerine açıkça tepki gösterdiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Pakdemirli’nin sözlerine kızdığı ve kendisini uyardığı dillendirilirken, Pakdemirli’ye geçen yıllarda çıkan orman yangınlarıyla mücadele konusunda da zaten kızgın olduğu ileri sürülüyor. O dönemki yangınlarda da yine THK’nin uçaklarının gündeme geldiği ve Pakdemirli’nin o zaman da bu tartışmalara noktayı koyacak bir hamlede bulunmadığı iddia edilirken, Pakdemirli’nin, ilk kabine değişikliğinde görevden alınacağı da konuşuluyor.  
Pakdemirli’nin “yangınla mücadelede belediyelerin sorumlu olduğu” sözleri, AKP’de tartışma yarattı. Partide, “Halkla ve belediyelerle bizi karşı karşıya getirdi” yorumları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Pakdemirli’ye kızdığı ve uyardığı iddia edildi.

haberimizvar.net-  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyelerin sorumlu olduğuna yönelik sözlerinin, hem kabine içinde hem de AKP’de tartışmalara neden olduğu belirtiliyor. Pakdemirli’nin sözlerinin sahadaki milletvekillerinin halkla karşı karşıya gelmesine neden olduğu vurgulanıyor.

 SOYLU’NUN DİKKAT ÇEKEN SÖZLERİ

 Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pakdemirli’ye kızdığı ve kendisini uyardığı dillendirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yerel yönetimlerle hükümet arasına nifak sokulmasın” şeklindeki sözlerinin ise kabine içindeki Pakdemirli tepkisinin işareti olduğuna dikkat çekiliyor.

 AKP’Lİ VEKİLLERİN RAHATSIZLIĞI

 Türkiye’nin pek çok bölgesindeki orman yangınları sonrasında siyasette ve kamuoyunda AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli’nin, ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu gösteren açıklaması, tartışmaların göbeğine oturdu. Pakdemirli’nin bu sözlerinden özellikle yangın bölgesindeki AKP’li milletvekillerinin rahatsız olduğuna dikkat çekiliyor. AKP’li vekiller, Erdoğan’ın, TBMM kapandıktan sonra milletvekillerine ‘sahaya inin’ talimatı verdiğini anımsatırken 2023 seçimleri ile ilgili parti çalışmalarında bölge milletvekillerinin işinin daha zor olduğu konuşuluyor. 

 PAKDEMİRLİ HALKLA BAĞI SARSTI

 Özellikle son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Adana, Antalya ve Mersin gibi büyükşehirleri kaybettiğine dikkat çekilirken buradalarda partinin daha fazla gayret göstermesi gerektiğine, yurttaşları yeniden AKP çatısı altında birleştirmek istendiğine işaret ediliyor. Ancak milletvekillerinin sahada gösterdiği dikkat ve özenle yurttaşlarla kurmaya çalıştığı bağın, Pakdemirli’nin belediyelerle ilgili sözleri nedeniyle sarsıldığı konuşuluyor. Milletvekillerinin söz konusu durumdan “Erdoğan’ı da haberdar ettiği” vurgulanıyor.

 GÖREVDEN ALINMASI GÜNDEMDE

 Öte yandan Pakdemirli’nin sözlerinin kabinede de tartışmalara neden olduğu vurgulanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, önceki gün Muğla’da yaptığı basın toplantısında, “Lütfen yerel yönetimlerle, belediyelerle hükümet arasında hangi siyasi parti olursa olsun, nifak sokup milletin çalışma güdüsünü çalışma kuvvetini aşağıya almayalım” sözleriyle Pakdemirli’nin sözlerine açıkça tepki gösterdiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Pakdemirli’nin sözlerine kızdığı ve kendisini uyardığı dillendirilirken, Pakdemirli’ye geçen yıllarda çıkan orman yangınlarıyla mücadele konusunda da zaten kızgın olduğu ileri sürülüyor. O dönemki yangınlarda da yine THK’nin uçaklarının gündeme geldiği ve Pakdemirli’nin o zaman da bu tartışmalara noktayı koyacak bir hamlede bulunmadığı iddia edilirken, Pakdemirli’nin, ilk kabine değişikliğinde görevden alınacağı da konuşuluyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.