Erdoğan: Seçim barajında yüzde 7 netleşti

GÜNDEM 29.08.2021 - 14:33, Güncelleme: 29.08.2021 - 14:33
 

Erdoğan: Seçim barajında yüzde 7 netleşti

Seçim barajı konusundan Bahçeli’yle hemfikir olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda belirgin hale gelen yüzde 7. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Bosna-Hersek ve Karabağ ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye döndü. Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim barajına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, “Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabi konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok” diye konuştu. TALİBAN’IN AÇIKLAMALARI ILIMLI Afganistan’da Taliban yönetimine değinen Erdoğan, Türkiye’nin diplomatik varlığının devam edeceğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: “Afganistan süratle toparlanmalı, Afgan halkı bu kadar yükü çekemez. Afganistan’da henüz bir hükümet kurulmadı ve ne gibi bir getirisi götürüsü olacak belli değil. Taliban’ın açıklamaları ılımlı, ama 20 yıl öncesinin açıklamalarıyla, şimdiki açıklamalar acaba örtüşüyor mu? Buna baktığımız zaman burada tabii tereddütler söz konusu. Burada süreci şu anda bizim hassasiyetle izlememiz lazım. İşte bakın hiç umulmadık anda 200’e yakın insan öldü. Ölenlerin içinde Taliban mensupları da var. Edinilen istihbarata göre tamamıyla DEAŞ Horasan yaptı deniliyor. Biz burada süreci dikkatle takip etmeliyiz. Bir defa kesinlikle Taliban’ın devlet olma veya devlet yönetme noktasındaki duruşu nedir, bunu göreceğiz”. AMERİKA DEAŞ’I BİTİRMEMİŞTİR ABD eski Başkanı Trump’ın “DEAŞ’ın yüzde 100’ünü devirdim. Suriye’de, Irak’ta devirdik. Şimdi yeni bir DEAŞ var” sözleri ne ilişkin konuşan Erdoğan, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Yani Trump’la bizim ikili özel görüşmelerimiz de olmuştur, ama Amerika, DEAŞ’ı bitirmemiştir. DEAŞ’a karşı da hiç böyle ciddi ve kararlı bir mücadele vermemiştir. DEAŞ’a karşı dünyada kararlı mücadele eden tek ülke vardır, o da Türkiye’dir. Bu mücadeleyi biz ülkemizde verdik, veriyoruz, şu anda hala veriyoruz. Irak’ta verdik, veriyoruz. Suriye’de verdik veriyoruz. Acaba onlar dünyanın neresinde DEAŞ ile mücadele vermişler?” diye sordu. ABD’YLE BERABER ADIM ATARIZ Erdoğan şunları söyledi: “Eğer bunları bitirmiş olsalardı, Irak’takileri bitirirlerdi; Irak’ta bile halledemediler, bu mücadele şu anda hala devam ediyor. Temennim odur ki şu anda Biden yönetimi Amerika’nın bıraktığı yerden, böyle bir yaklaşımı devam ettirsin ve DEAŞ Horasan’ı halletsinler. Çünkü artık önümüzde şimdi DEAŞ Horasan diye bir şey çıktı. Onlarla bu mücadeleyi sürdürelim. Biz de onlarla beraber adım atarız. S-400 ALIMINDA TEREDDÜT YOK Rusya’dan ikinci parti S-400 alınacağı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, “Rusya’yla ilgili, ikinci paketin alımı vesaire, bu konularda bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Rusya’yla bizim gerek S400 konusu olsun, gerek savunma sanayine yönelik olsun, birçok adımımız var” dedi. 
Seçim barajı konusundan Bahçeli’yle hemfikir olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda belirgin hale gelen yüzde 7. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu, olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Bosna-Hersek ve Karabağ ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye döndü. Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim barajına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, “Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabi konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok” diye konuştu.

TALİBAN’IN AÇIKLAMALARI ILIMLI

Afganistan’da Taliban yönetimine değinen Erdoğan, Türkiye’nin diplomatik varlığının devam edeceğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: “Afganistan süratle toparlanmalı, Afgan halkı bu kadar yükü çekemez. Afganistan’da henüz bir hükümet kurulmadı ve ne gibi bir getirisi götürüsü olacak belli değil. Taliban’ın açıklamaları ılımlı, ama 20 yıl öncesinin açıklamalarıyla, şimdiki açıklamalar acaba örtüşüyor mu? Buna baktığımız zaman burada tabii tereddütler söz konusu. Burada süreci şu anda bizim hassasiyetle izlememiz lazım. İşte bakın hiç umulmadık anda 200’e yakın insan öldü. Ölenlerin içinde Taliban mensupları da var. Edinilen istihbarata göre tamamıyla DEAŞ Horasan yaptı deniliyor. Biz burada süreci dikkatle takip etmeliyiz. Bir defa kesinlikle Taliban’ın devlet olma veya devlet yönetme noktasındaki duruşu nedir, bunu göreceğiz”.

AMERİKA DEAŞ’I BİTİRMEMİŞTİR

ABD eski Başkanı Trump’ın “DEAŞ’ın yüzde 100’ünü devirdim. Suriye’de, Irak’ta devirdik. Şimdi yeni bir DEAŞ var” sözleri ne ilişkin konuşan Erdoğan, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Yani Trump’la bizim ikili özel görüşmelerimiz de olmuştur, ama Amerika, DEAŞ’ı bitirmemiştir. DEAŞ’a karşı da hiç böyle ciddi ve kararlı bir mücadele vermemiştir. DEAŞ’a karşı dünyada kararlı mücadele eden tek ülke vardır, o da Türkiye’dir. Bu mücadeleyi biz ülkemizde verdik, veriyoruz, şu anda hala veriyoruz. Irak’ta verdik, veriyoruz. Suriye’de verdik veriyoruz. Acaba onlar dünyanın neresinde DEAŞ ile mücadele vermişler?” diye sordu.

ABD’YLE BERABER ADIM ATARIZ

Erdoğan şunları söyledi: “Eğer bunları bitirmiş olsalardı, Irak’takileri bitirirlerdi; Irak’ta bile halledemediler, bu mücadele şu anda hala devam ediyor. Temennim odur ki şu anda Biden yönetimi Amerika’nın bıraktığı yerden, böyle bir yaklaşımı devam ettirsin ve DEAŞ Horasan’ı halletsinler. Çünkü artık önümüzde şimdi DEAŞ Horasan diye bir şey çıktı. Onlarla bu mücadeleyi sürdürelim. Biz de onlarla beraber adım atarız.

S-400 ALIMINDA TEREDDÜT YOK

Rusya’dan ikinci parti S-400 alınacağı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, “Rusya’yla ilgili, ikinci paketin alımı vesaire, bu konularda bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Rusya’yla bizim gerek S400 konusu olsun, gerek savunma sanayine yönelik olsun, birçok adımımız var” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.