Erdoğan’ın karşısına kim çıkacak?

SİYASET 30.09.2019 - 14:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Erdoğan’ın karşısına kim çıkacak?

Habertürk TV’nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan’ı çıkaracağını iddia etti

haberimizvar.net Habertürk TV’nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracak adayı açıkladı. Aydemir, Erdoğan’ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan’ı çıkaracağını iddia etti. Bu iddiasını ‘bilgiye dayalı’ olarak söylediğini belirten Aydemir, “Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır” dedi. KARŞI BLOĞU BÖLMEYECEK İSİM Bülent Aydemir’in olası erken seçimde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklaması şöyle: “CHP yerel seçimlerde yüzde 30’u aştı, İstanbul’da yüzde 50’yi aştı Ekrem İmamoğlu ile. CHP bu şartlarda ‘Abdullah Gül’ü çatı aday gösteriyorum’ derse siyaseten intihar etmiş olur. Çok net söylüyorum. Hani ‘ortak aday’ dediniz ya! Başka formül görünmüyor! Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak bir isim. Bu bloğa karşı, bloğu bölmeyecek bir isim olacak. CHP’lilerin önemli bir bölümü bu başarı sağlanmışken, gidip Abdullah Gül’ü aday gösterirse başkasına oy verir, net söylüyorum”. ‘BİLGİYE DAYALI SÖYLÜYORUM’ Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Siyaset, realiteler üzerine yapılan bir şeydir. Ben şöyle düşünüyorum, sen şöyle düşünüyorsun ben bunlara girmeyeceğim. Ama ben bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır. Orada ittifaklar başka bir şey geliştirir. Denilir ki, ‘Olmuyor böyle, ittifakla yürüyelim’, başka bilmediğimiz şeyler devreye girer. Bunları konuşmamız için daha çok erken.”
Habertürk TV’nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan’ı çıkaracağını iddia etti

haberimizvar.net Habertürk TV’nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracak adayı açıkladı. Aydemir, Erdoğan’ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan’ı çıkaracağını iddia etti. Bu iddiasını ‘bilgiye dayalı’ olarak söylediğini belirten Aydemir, “Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır” dedi.

KARŞI BLOĞU BÖLMEYECEK İSİM

Bülent Aydemir’in olası erken seçimde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklaması şöyle: “CHP yerel seçimlerde yüzde 30’u aştı, İstanbul’da yüzde 50’yi aştı Ekrem İmamoğlu ile. CHP bu şartlarda ‘Abdullah Gül’ü çatı aday gösteriyorum’ derse siyaseten intihar etmiş olur. Çok net söylüyorum. Hani ‘ortak aday’ dediniz ya! Başka formül görünmüyor! Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak bir isim. Bu bloğa karşı, bloğu bölmeyecek bir isim olacak. CHP’lilerin önemli bir bölümü bu başarı sağlanmışken, gidip Abdullah Gül’ü aday gösterirse başkasına oy verir, net söylüyorum”.

‘BİLGİYE DAYALI SÖYLÜYORUM’

Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Siyaset, realiteler üzerine yapılan bir şeydir. Ben şöyle düşünüyorum, sen şöyle düşünüyorsun ben bunlara girmeyeceğim. Ama ben bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır. Orada ittifaklar başka bir şey geliştirir. Denilir ki, ‘Olmuyor böyle, ittifakla yürüyelim’, başka bilmediğimiz şeyler devreye girer. Bunları konuşmamız için daha çok erken.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.