Erk Acarer’e karşı zehir önerilmişti

GÜNDEM 08.07.2021 - 10:07, Güncelleme: 08.07.2021 - 10:07
 

Erk Acarer’e karşı zehir önerilmişti

Erk Acarer’e yapılan saldırı Süleyman Soylu’yla girdiği ‘don tartışması’nı akla getirdi. Soylu’nun aldığı donların parasını partiye ödettiğini söyleyen Acarer’e karşı AKP Etik Kurulu Başkanı Kemalettin Aydın, “striknin” isimli zehri önermişti.

haberimizvar.net-   BirGün yazarı, gazeteci Erk Acarer’in Berlin’deki evinde yumruklu ve bıçaklı saldırıya uğraması, Nisan ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla sosyal medya üzerinden yaptığı ‘don’ tartışmasını akla getirdi. AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı da olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, bu tartışma üzerine Bakan Soylu’ya Acarer’e karşı ‘striknin’ isimli zehir önerisinde bulunmuştu. ‘DON ALIR, PARTİYE ÖDETİRDİ’ Nisan ayında, 2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçan Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer’in yer aldığı fotoğraftaki üçüncü ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu tartışmalar sosyal medyada geniş yankı bulurken gazeteci Erk Acarer’den dikkat çeken bir mesaj geldi. Acarer, “Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci, orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer, partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam” demişti. SOYLU’YA STRİKNİN ÖNERİSİ YAPTI İçişleri Bakanı Soylu’nun, Acarer’e yanıt olarak yayınladığı “Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere’ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok” şeklindeki mesaja yorum yapan AKP’li Kemalettin Aydın, “Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin olmalı” diyerek zehir önermişti. SEDAT PEKER’DEN ‘DONCU’ LAKABI Gazeteci Acarer’in Süleyman Soylu için yazdığı, “Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer, partiye ödetirdi” sözleri, Sedat Peker’in Twitter paylaşımlarındaki ‘Doncu Süleyman’ deyimine kaynaklık etti. 
Erk Acarer’e yapılan saldırı Süleyman Soylu’yla girdiği ‘don tartışması’nı akla getirdi. Soylu’nun aldığı donların parasını partiye ödettiğini söyleyen Acarer’e karşı AKP Etik Kurulu Başkanı Kemalettin Aydın, “striknin” isimli zehri önermişti.

haberimizvar.net-   BirGün yazarı, gazeteci Erk Acarer’in Berlin’deki evinde yumruklu ve bıçaklı saldırıya uğraması, Nisan ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla sosyal medya üzerinden yaptığı ‘don’ tartışmasını akla getirdi. AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı da olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, bu tartışma üzerine Bakan Soylu’ya Acarer’e karşı ‘striknin’ isimli zehir önerisinde bulunmuştu.

‘DON ALIR, PARTİYE ÖDETİRDİ’

Nisan ayında, 2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçan Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer’in yer aldığı fotoğraftaki üçüncü ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu tartışmalar sosyal medyada geniş yankı bulurken gazeteci Erk Acarer’den dikkat çeken bir mesaj geldi. Acarer, “Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci, orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer, partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam” demişti.

SOYLU’YA STRİKNİN ÖNERİSİ YAPTI

İçişleri Bakanı Soylu’nun, Acarer’e yanıt olarak yayınladığı “Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere’ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok” şeklindeki mesaja yorum yapan AKP’li Kemalettin Aydın, “Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin olmalı” diyerek zehir önermişti.

SEDAT PEKER’DEN ‘DONCU’ LAKABI

Gazeteci Acarer’in Süleyman Soylu için yazdığı, “Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer, partiye ödetirdi” sözleri, Sedat Peker’in Twitter paylaşımlarındaki ‘Doncu Süleyman’ deyimine kaynaklık etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.