Erkan Baş ve TİP'li vekiller oturma eylemine başladı

SİYASET 27.12.2023 - 23:55, Güncelleme: 27.12.2023 - 23:55
 

Erkan Baş ve TİP'li vekiller oturma eylemine başladı

AYM’nin gerekçeli kararına rağmen hakkında hala tahliye kararı verilmeyen Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP’li vekiller oturma eylemine başladı.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını açıklamasının ardından gözler Atalay hakkında günlerdir kararını veremeyen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi. Avukatlar günlerdir Çağlayan Adliyesi'nde yatıp kalkarken, mahkeme heyeti ise sessiz sedasız herhangi bir karar açıklamadan adliyeyi terk ediyor. Bugün AYM'nin bir kez daha gerekçeli karar vermesi sonrası Çağlayan Adliyesi’nde bekleyen avukatlar ve partililer tahliye kararının hala çıkmamasına tepki gösteriyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP üyeleri ve avukatlar İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sabah saatlerinden bu yana Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki tahliye kararını uygulamamasını protesto etmek için oturma eylemine başladı. “TAHLİYE KARARI ÇIKANA KADAR OTURMA EYLEMİNİ SÜRDÜRECEĞİZ” TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tahliye kararı çıkana kadar oturma eylemini gerçekleştireceklerini dile getirerek, “Anayasanın ayaklar altına alınmasını, seçilmiş milletvekilinin tutsak edilmesini kabul etmeyen tüm siyasi partileri ve tüm yurttaşlarımızı adliye önüne çağırıyoruz” dedi. STANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇU İŞLİYOR Mahkeme heyetine tepki gösteren TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri’nin korkakça davrandığını ve Mahkemenin hürriyeti tahdit suçu işlediğini iddia etti. TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil açıklamasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin sabah saatlerinden itibaren kendilerini odaya kapattıklarını belirterek, “8 saattir kendilerini odaya kapattılar. Kalemin de bir bilgisi yok, bizim de bir bilgimiz yok. 5 ayın üstüne, 5 gün üstüne hürriyeti tahdit suçu işlemeye 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri devam ediyor. Bunun adı korkaklıktır, bunun başka adı yok. İnsan biraz utanır, ben avukat olarak utanç içerisindeyim” ifadelerini kullandı. MÜJDAT GEZEN'DE OTURMA EYLEMİNE KATILDI TİP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tiyatro ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen'in de TİP'Lİ vekiller ve avukatlarla beraber oturma eylemine katıldığını duyurdu.    
AYM’nin gerekçeli kararına rağmen hakkında hala tahliye kararı verilmeyen Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP’li vekiller oturma eylemine başladı.

haberimizvar.net- Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını açıklamasının ardından gözler Atalay hakkında günlerdir kararını veremeyen 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi.

Avukatlar günlerdir Çağlayan Adliyesi'nde yatıp kalkarken, mahkeme heyeti ise sessiz sedasız herhangi bir karar açıklamadan adliyeyi terk ediyor. Bugün AYM'nin bir kez daha gerekçeli karar vermesi sonrası Çağlayan Adliyesi’nde bekleyen avukatlar ve partililer tahliye kararının hala çıkmamasına tepki gösteriyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP üyeleri ve avukatlar İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sabah saatlerinden bu yana Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki tahliye kararını uygulamamasını protesto etmek için oturma eylemine başladı.

“TAHLİYE KARARI ÇIKANA KADAR OTURMA EYLEMİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tahliye kararı çıkana kadar oturma eylemini gerçekleştireceklerini dile getirerek, “Anayasanın ayaklar altına alınmasını, seçilmiş milletvekilinin tutsak edilmesini kabul etmeyen tüm siyasi partileri ve tüm yurttaşlarımızı adliye önüne çağırıyoruz” dedi.

STANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇU İŞLİYOR

Mahkeme heyetine tepki gösteren TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri’nin korkakça davrandığını ve Mahkemenin hürriyeti tahdit suçu işlediğini iddia etti.

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil açıklamasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinin sabah saatlerinden itibaren kendilerini odaya kapattıklarını belirterek,

“8 saattir kendilerini odaya kapattılar. Kalemin de bir bilgisi yok, bizim de bir bilgimiz yok. 5 ayın üstüne, 5 gün üstüne hürriyeti tahdit suçu işlemeye 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri devam ediyor. Bunun adı korkaklıktır, bunun başka adı yok. İnsan biraz utanır, ben avukat olarak utanç içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

MÜJDAT GEZEN'DE OTURMA EYLEMİNE KATILDI

TİP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tiyatro ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen'in de TİP'Lİ vekiller ve avukatlarla beraber oturma eylemine katıldığını duyurdu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.