Esen'den Kotan'ın yerine alternatif aday

KULİS 15.01.2024 - 11:34, Güncelleme: 15.01.2024 - 14:25
 

Esen'den Kotan'ın yerine alternatif aday

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olarak Cem Kotan’ın açıklanmasının ardından üstü çizilen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in CHP Genel Merkezi’ne ‘Beni yapmıyorsanız eski milletvekilleri Aykut Erdoğdu Konyaaltı Belediye Başkanı adayı yapın’ baskısı yaptığı iddia edildi.

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP’de belediye başkan adayları açıklanmasına rağmen sular durulmuyor. Cem Kotan’ın Konyaaltı Belediye Başkan Adayı ilan edilmesinin ardından belediye başkan aday adayları kamuoyu önünde eleştirilerini yüksek sesle dile getirirken, üstü çizilen mevcut Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in alternatif belediye başkan arayışı içinde olduğu öğrenildi. İLÇE BAŞKANLIĞININ İSTİFASINI İSTİYOR Antalya’nın siyasi kulislerine göre, Başkan Esen’in öncelikli olarak Kotan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Konyaaltı İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklama sırasında İlçe Başkanı Demet Gündüz ve yönetimine kucaklayıcı tavrı nedeniyle istifa baskısı yaparak tepki verdiği öğrenildi. Seçilmeleri için kendilerine destek veren CHP Konyaaltı İlçe Yönetimi’nin Başkan Esen’in talebine karşı direndiği bildirildi. ANKARA KULİSLERİNDE KONYAALTI GERÇEĞİ Ankara kulislerine göre ise, Başkan Esen’in Kotan’ın adaylığının yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda üst düzey görüşmeler yaparak alternatif aday olarak CHP İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu önerdiği konuşuluyor. Parti içi Çerkes lobisini harekete geçiren Esen’in Erdoğdu’nu çıkarmak için baskı yaptığı siyasi kulislerin gündemini oluşturuyor. Esen’in Erdoğdu’nun adaylığı konusunda başarılı olamazsa ikinci alternatif olarak yine eski milletvekili Çetin Osman Budak’ın adını verdiği öğrenildi. ERDOĞDU KİMDİR? CHP İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi Özge Pomen sosyal medya hesabından telefonuna kaydettiği bir konuşma kaydı paylaşmış, kayıtta Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylediği ve eşi hakkında skandal ifadeler kullandığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Erdoğdu, eski eşinin açıkladığı konuşma kaydının ardından partiden istifa etmişti. Geçtiğimiz yıl partiye geri dönen Erdoğdu, son kurultayda da CHP Parti Meclisi’ne aday olmuş ama seçilememişti. Erdoğdu Antalya’da Başkan Esen seçildikten sonra yeğeni Onur Alptekin’i Konyaaltı Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü yapmasıyla tanınıyor.
CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olarak Cem Kotan’ın açıklanmasının ardından üstü çizilen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in CHP Genel Merkezi’ne ‘Beni yapmıyorsanız eski milletvekilleri Aykut Erdoğdu Konyaaltı Belediye Başkanı adayı yapın’ baskısı yaptığı iddia edildi.

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP’de belediye başkan adayları açıklanmasına rağmen sular durulmuyor. Cem Kotan’ın Konyaaltı Belediye Başkan Adayı ilan edilmesinin ardından belediye başkan aday adayları kamuoyu önünde eleştirilerini yüksek sesle dile getirirken, üstü çizilen mevcut Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in alternatif belediye başkan arayışı içinde olduğu öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLIĞININ İSTİFASINI İSTİYOR
Antalya’nın siyasi kulislerine göre, Başkan Esen’in öncelikli olarak Kotan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Konyaaltı İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklama sırasında İlçe Başkanı Demet Gündüz ve yönetimine kucaklayıcı tavrı nedeniyle istifa baskısı yaparak tepki verdiği öğrenildi. Seçilmeleri için kendilerine destek veren CHP Konyaaltı İlçe Yönetimi’nin Başkan Esen’in talebine karşı direndiği bildirildi.

ANKARA KULİSLERİNDE KONYAALTI GERÇEĞİ
Ankara kulislerine göre ise, Başkan Esen’in Kotan’ın adaylığının yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda üst düzey görüşmeler yaparak alternatif aday olarak CHP İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu önerdiği konuşuluyor. Parti içi Çerkes lobisini harekete geçiren Esen’in Erdoğdu’nu çıkarmak için baskı yaptığı siyasi kulislerin gündemini oluşturuyor. Esen’in Erdoğdu’nun adaylığı konusunda başarılı olamazsa ikinci alternatif olarak yine eski milletvekili Çetin Osman Budak’ın adını verdiği öğrenildi.

ERDOĞDU KİMDİR?
CHP İstanbul eski Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi Özge Pomen sosyal medya hesabından telefonuna kaydettiği bir konuşma kaydı paylaşmış, kayıtta Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylediği ve eşi hakkında skandal ifadeler kullandığı gündeme bomba gibi düşmüştü.

Erdoğdu, eski eşinin açıkladığı konuşma kaydının ardından partiden istifa etmişti. Geçtiğimiz yıl partiye geri dönen Erdoğdu, son kurultayda da CHP Parti Meclisi’ne aday olmuş ama seçilememişti. Erdoğdu Antalya’da Başkan Esen seçildikten sonra yeğeni Onur Alptekin’i Konyaaltı Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü yapmasıyla tanınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.