Eşim bana yeni bir hayat bağışladı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.04.2024 - 16:20, Güncelleme: 10.04.2024 - 16:20
 

Eşim bana yeni bir hayat bağışladı

Antalya'da diyaliz hastası 59 yaşındaki Kıyaseddin Özbil, 30 yıllık eşi Safiye Özbil'in bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Özbil, "Eşim bana yeni bir hayat bağışladı. İki bayramı beraber yaşattı" dedi.

haberimizvar.net- Kepez ilçesinde yaşayan Kıyaseddin Özbil, 2 yıl önce tansiyonunun çok yükselmesi nedeniyle Kepez Devlet Hastanesi'ne gitti. Tetkikler sonrası Özbil'e kronik böbrek tescil teşhisi koyuldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden Kıyaseddin Özbil, 2 yıl tedavi gördü. Rahatsızlığın ilerleyen Özbil, 3 ay önce diyalize girmeye başladı. Özbil'in 30 yıl önce hayatlarını birleştirdiği eşi Safiye Özbil, böbreğini bağışlayabileceğini söyledi. Doku uyku testlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından Safiye Özbil'in böbreği, eşine başarıyla nakledildi. 'SAĞLIĞIMA YAVAŞ YAVAŞ KAVUŞUYORUM' Kıyaseddin Özbil, böbrek hastalığı nedeniyle zor zamanlar yaşadığını anlattı. Tansiyonun yükselmesi nedeniyle baş dönmesi nedeniyle kronik böbrek yetmezliği teşhisi koyulaştığını aktaran Özbil, "Nerede nakil olabilirim, tedavi olabilirim diye araştırma yaptım ve en son Akdeniz Üniversitesi'nde karar kıldım. Sağ olsunlar en alt kademede çalışanlardan çokne teşekkür ederim. Çok iyi 29 Aralık'ta ilk diyalizimi çalışmaya başladım. 3 ay diyalizi testleri sonra Allah'a şükür naklettim. Diyaliz çok zorlu bir süreçti. 4 saat bağımlı kalıyorsunuz. Allah kayıtlı diyalize bırakmasın" dedi. 'ONA MİNNETTARIM' 30 yıllık eşinden nakil olduğunu söyleyen Özbil, "Eşim 'Böbreği ben değişir' dedi. Çok duygulandım. Çok zor bir süreç. Organ nakli konusunda insanlara duyarlı olması gerekir. Nakilden hiç korkmadım. Ufak bir ameliyat oluyor. Şu an çok iyi çalışıyor. Değerlerim Yavaş yavaş olsun hocalarımın hepsi iyi.Umarım bu şekilde rahat atlatırım.Allah ondan razı olsun. Eşim bana yeni bir hayat bağışladı. İki bayram beraberlik yaşattı. Hem Ramazan Bayramı hem de benim için büyük bir bayram oldu Ona. çok seviyorum" diye konuştu. 'HERKESİN BAĞIŞÇI OLMASI LAZIM' Organ nakli bekleyen çok sayıda kişinin olduğunu vurgulayan Özbil, "Nakil için uygunsa sanırım herkes bağışlayabilir. Yapması da gerekir. 8-9 yaşında çocuklar gördüm, çok vardı. 15-20 yaşında gencecik çocuklar da vardı. Onlara bağış yapılabilir. Gelecekte bağışlanmazlardı. Yanlış Bağışçı olmam lazımmış.Herkesin mutlaka bağışçı olması gerekiyor.Bir şey eksiltmiyor.Başka bir insanın ömrü boyunca verebiliyorsunuz.Bundan sonra daha güzel bir şey olabilir mi" dedi.
Antalya'da diyaliz hastası 59 yaşındaki Kıyaseddin Özbil, 30 yıllık eşi Safiye Özbil'in bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Özbil, "Eşim bana yeni bir hayat bağışladı. İki bayramı beraber yaşattı" dedi.

haberimizvar.net- Kepez ilçesinde yaşayan Kıyaseddin Özbil, 2 yıl önce tansiyonunun çok yükselmesi nedeniyle Kepez Devlet Hastanesi'ne gitti. Tetkikler sonrası Özbil'e kronik böbrek tescil teşhisi koyuldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden Kıyaseddin Özbil, 2 yıl tedavi gördü. Rahatsızlığın ilerleyen Özbil, 3 ay önce diyalize girmeye başladı. Özbil'in 30 yıl önce hayatlarını birleştirdiği eşi Safiye Özbil, böbreğini bağışlayabileceğini söyledi. Doku uyku testlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından Safiye Özbil'in böbreği, eşine başarıyla nakledildi.

'SAĞLIĞIMA YAVAŞ YAVAŞ KAVUŞUYORUM'

Kıyaseddin Özbil, böbrek hastalığı nedeniyle zor zamanlar yaşadığını anlattı. Tansiyonun yükselmesi nedeniyle baş dönmesi nedeniyle kronik böbrek yetmezliği teşhisi koyulaştığını aktaran Özbil, "Nerede nakil olabilirim, tedavi olabilirim diye araştırma yaptım ve en son Akdeniz Üniversitesi'nde karar kıldım. Sağ olsunlar en alt kademede çalışanlardan çokne teşekkür ederim. Çok iyi 29 Aralık'ta ilk diyalizimi çalışmaya başladım. 3 ay diyalizi testleri sonra Allah'a şükür naklettim. Diyaliz çok zorlu bir süreçti. 4 saat bağımlı kalıyorsunuz. Allah kayıtlı diyalize bırakmasın" dedi.

'ONA MİNNETTARIM'

30 yıllık eşinden nakil olduğunu söyleyen Özbil, "Eşim 'Böbreği ben değişir' dedi. Çok duygulandım. Çok zor bir süreç. Organ nakli konusunda insanlara duyarlı olması gerekir. Nakilden hiç korkmadım. Ufak bir ameliyat oluyor. Şu an çok iyi çalışıyor. Değerlerim Yavaş yavaş olsun hocalarımın hepsi iyi.Umarım bu şekilde rahat atlatırım.Allah ondan razı olsun. Eşim bana yeni bir hayat bağışladı. İki bayram beraberlik yaşattı. Hem Ramazan Bayramı hem de benim için büyük bir bayram oldu Ona. çok seviyorum" diye konuştu.

'HERKESİN BAĞIŞÇI OLMASI LAZIM'

Organ nakli bekleyen çok sayıda kişinin olduğunu vurgulayan Özbil, "Nakil için uygunsa sanırım herkes bağışlayabilir. Yapması da gerekir. 8-9 yaşında çocuklar gördüm, çok vardı. 15-20 yaşında gencecik çocuklar da vardı. Onlara bağış yapılabilir. Gelecekte bağışlanmazlardı. Yanlış Bağışçı olmam lazımmış.Herkesin mutlaka bağışçı olması gerekiyor.Bir şey eksiltmiyor.Başka bir insanın ömrü boyunca verebiliyorsunuz.Bundan sonra daha güzel bir şey olabilir mi" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.