Eski CHP’li Yıldıray Sapan yandaş kanala düştü

GÜNDEM 02.01.2020 - 10:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Eski CHP’li Yıldıray Sapan yandaş kanala düştü

A Haber’e konuk olan CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan, Deniz Baykal’a 1 Mart tezkeresi yüzünden FETÖ tarafından komplo kurulduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun partiyi değiştirdiğini ileri süren Sapan, “Mustafa Kemal’cileri ihraç ettiler” dedi.

haberimizvar.net- CHP’den ihraç edilen Antalya eski milletvekili Yıldıray Sapan, iktidar yandaşı A Haber kanalına konuk oldu. Memleket Meselesi programına katılan Sapan, kendisine kurulan kumpas nedeniyle genel başkanlıktan ayrılmak zorunda kalan Deniz Baykal’dan sonra başa gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi değiştirdiğini iddia etti. “CHP’den Mustafa Kemal’cileri ihraç ettiler” diyen Sapan, “FETÖ ile bağlantılı isimler partiye sızmıştı. Zaman gazetesi üyeliği olan isimler var” iddiasında bulundu.   ‘1 MART TEZKERESİNİN İNTİKAMI’   CHP’li eski vekil Yıldıray Sapan, “Parti içindeki yanlışları, FETÖ yapılanmasını ifşa ettiğim için 2016’nın başında CHP’den ihraç edildim. Benim eleştirilerim CHP’nin kurumsal kimliğine değil, yeni CHP’yi yönetenleredir. Eski CHP bizim partimiz, Mustafa Kemal’in partisi. Şimdiki eski CHP’den tamamıyla uzaklaşmış. Buna CHP dersek Mustafa Kemal’e haksızlık yapmış oluruz” dedi. “Her şey 1 Mart tezkeresi ile başladı” iddiasında bulunan Sapan, “2008 yılında 2010’u yazmaya başladılar. Deniz Baykal istifa ettirilecek ve yerine daha kolay yönlendirebilecekleri Kılıçdaroğlu geçecekti. 1 Mart tezkeresinin intikamıydı bir anlamda da” ifadelerini kullandı.   ‘FETÖ’NÜN CHP PROJESİ NASIL BAŞLADI?   Yıldıray Sapan, “Kemal Kılıçdaroğlu o dönemden bugüne kadar Deniz Baykal’a kurulan komplo hakkında tek bir kelime etmedi. Kılıçdaroğlu bir kez bile açıklama yapmadı. Cumhuriyeti kuran partinin adını değiştirdi. Yeni CHP. Buna neden ihtiyaç duydu mesela? Nereden çıktı bu Yeni CHP? Omurgasıyla da oynamaya başladı. Mustafa Kemalcilerin hepsi tasfiye oldu. Mesela ben. Ben Kemalist bir insanım. Ben neden ihraç edilmişim; FETÖ’nün kasası ile iş yapan belediye başkanlarını ifşa ettiğim için” şeklinde konuştu. Sapan, “FETÖ ile bağlantılı isimler partiye sızmıştı. Zaman gazetesi üyeliği olan isimler var. Bunları anlattığım için isimleri açıkladığım için ihraç edildim” dedi. 
A Haber’e konuk olan CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan, Deniz Baykal’a 1 Mart tezkeresi yüzünden FETÖ tarafından komplo kurulduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun partiyi değiştirdiğini ileri süren Sapan, “Mustafa Kemal’cileri ihraç ettiler” dedi.

haberimizvar.net- CHP’den ihraç edilen Antalya eski milletvekili Yıldıray Sapan, iktidar yandaşı A Haber kanalına konuk oldu. Memleket Meselesi programına katılan Sapan, kendisine kurulan kumpas nedeniyle genel başkanlıktan ayrılmak zorunda kalan Deniz Baykal’dan sonra başa gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi değiştirdiğini iddia etti. “CHP’den Mustafa Kemal’cileri ihraç ettiler” diyen Sapan, “FETÖ ile bağlantılı isimler partiye sızmıştı. Zaman gazetesi üyeliği olan isimler var” iddiasında bulundu.

 

‘1 MART TEZKERESİNİN İNTİKAMI’

 

CHP’li eski vekil Yıldıray Sapan, “Parti içindeki yanlışları, FETÖ yapılanmasını ifşa ettiğim için 2016’nın başında CHP’den ihraç edildim. Benim eleştirilerim CHP’nin kurumsal kimliğine değil, yeni CHP’yi yönetenleredir. Eski CHP bizim partimiz, Mustafa Kemal’in partisi. Şimdiki eski CHP’den tamamıyla uzaklaşmış. Buna CHP dersek Mustafa Kemal’e haksızlık yapmış oluruz” dedi. “Her şey 1 Mart tezkeresi ile başladı” iddiasında bulunan Sapan, “2008 yılında 2010’u yazmaya başladılar. Deniz Baykal istifa ettirilecek ve yerine daha kolay yönlendirebilecekleri Kılıçdaroğlu geçecekti. 1 Mart tezkeresinin intikamıydı bir anlamda da” ifadelerini kullandı.

 

‘FETÖ’NÜN CHP PROJESİ NASIL BAŞLADI?

 

Yıldıray Sapan, “Kemal Kılıçdaroğlu o dönemden bugüne kadar Deniz Baykal’a kurulan komplo hakkında tek bir kelime etmedi. Kılıçdaroğlu bir kez bile açıklama yapmadı. Cumhuriyeti kuran partinin adını değiştirdi. Yeni CHP. Buna neden ihtiyaç duydu mesela? Nereden çıktı bu Yeni CHP? Omurgasıyla da oynamaya başladı. Mustafa Kemalcilerin hepsi tasfiye oldu. Mesela ben. Ben Kemalist bir insanım. Ben neden ihraç edilmişim; FETÖ’nün kasası ile iş yapan belediye başkanlarını ifşa ettiğim için” şeklinde konuştu. Sapan, “FETÖ ile bağlantılı isimler partiye sızmıştı. Zaman gazetesi üyeliği olan isimler var. Bunları anlattığım için isimleri açıkladığım için ihraç edildim” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.