Esnafa düşük faizli kredi

YEREL 21.11.2023 - 17:06, Güncelleme: 21.11.2023 - 17:06
 

Esnafa düşük faizli kredi

Yaşanan finansal sorunların üstesinden gelebilmek için banka kredisine başvuran esnaf, faizler karşısında sorun yaşayınca çareyi Antalya’da faaliyet gösteren esnaf kefalet kredi kooperatiflerinde buluyor. Esnaf, kooperatifler aracılığı ile düşük faizli krediye erişebiliyor.

haberimizvar.net- Antalya Körfez Gazetesi'nin haberine göre; Antalya’da esnaf kefalet kredisinin faiz oranları 2023 yılı için güncellendi. Çekilecek olan kefalet kredisinin tutarının faizi geri ödeme süresine göre değişiklik gösterebiliyor. Bir yıldan uzun vadede geri ödemesi yapılacak olan kefalet kredisinin, yıllık faizi yüzde 7,5 olarak belirlendi. Bir yıldan uzun vadede geri ödemesi yapılacak olan kefalet kredisinin. ortalama olarak aylık faizi yüzde 0,62 olarak hesaplanıyor. NASIL VE KİMLER BAŞVURABİLİYOR? 2023 esnaf kefalet kredisi şartları kapsamında göz önünde bulundurulması gereken bazı unsurlar yer alıyor. Herkese kefalet kredisi verilmediğinden dolayı belirli şartlar konulmuştu. Esnaf kefalet kredisi, sadece esnaflara özel olan bir kredi türüdür. 2023 senesi için geçerli olan esnaf kefalet kredi şartları şu şekilde belirlendi: Esnaf olmayanların başvuruları otomatik olarak geçersiz sayılıyor. Kefalet kredisi için en önemli şartlardan birisi iki adet kefil bulundurma zorunluluğudur. Kredi çekimi için kefil olacaklar için de Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na üye olma şartı konulmuştur. Esnaf kefalet kredisine başvuru yapanların ipotek olarak gösterebileceği herhangi bir taşınmazı bulunmaması durumunda da yine kefil gösterme zorunluluğu bulunuyor. BU EVRAKLARIN HAZIR OLMASI GEREKİYOR Esnaf kefalet kredisine başvuru yapmak için öncelikle gerekli evrakların hazırlanmış olması gerekiyor. Gerekli olan evrakların başında vergi dairesi mükellefiyet belgesi ve yıllık ciroyu gösteren belge geliyor. Bunların dışında gerekli olan belgeler ise; işletme sahibinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının aslı, sicil kayıt belgesinin aslı ve fotokopisi, Esnaf Kefalet Odası kayıt belgesi, ikametgah adresi ve bir adet biyometrik fotoğraf. Bu belgeler hazırlandıktan sonra esnaf kefalet kredi şartlarına uygun olan kişiler başvuruda bulunabiliyor. Esnaflar, bağlı bulundukları Esnaf Kooperatifi’ne yazılı olarak başvuru talebini iletebilir. Başvurunun sonucu ortalama olarak on beş gün içerisinde bildiriliyor. KREDİ LİMİTLERİ NE KADAR? Esnaf kefalet kredisi için limit belirlemesi yapılmış olsa da yeni düzenlemeler ile bu limitlerde değişiklikler olabiliyor. Kefalet kredisinin ne için kullanılacağına göre, kefalet kredisi limitleri farklı olacak şekilde belirlenmiştir. İş yeri alımı yapmak için başvurulan kredinin limiti 1.500.000 TL olarak belirlenmiş olup 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Araç alımı yapmak için çekilen kredinin limiti, iş yeri açma limiti ile aynı olarak 1.500.000 TL’dir. Araç alımı için kullanılacak olan kredinin vade süresi ise 84 ay olarak belirlenmiştir. İşletme kredisi için ise 500.000 TL kredi limiti bulunuyor. İşletme kredisi için 60 aya kadar vade imkanı bulunuyor. Araç onarımı ve iskonto kredisi için belirlenmiş olan kefalet kredisi limiti 200.000 TL’dir ve 9 aya kadar vade imkanı sunuldu.
Yaşanan finansal sorunların üstesinden gelebilmek için banka kredisine başvuran esnaf, faizler karşısında sorun yaşayınca çareyi Antalya’da faaliyet gösteren esnaf kefalet kredi kooperatiflerinde buluyor. Esnaf, kooperatifler aracılığı ile düşük faizli krediye erişebiliyor.

haberimizvar.net- Antalya Körfez Gazetesi'nin haberine göre; Antalya’da esnaf kefalet kredisinin faiz oranları 2023 yılı için güncellendi. Çekilecek olan kefalet kredisinin tutarının faizi geri ödeme süresine göre değişiklik gösterebiliyor. Bir yıldan uzun vadede geri ödemesi yapılacak olan kefalet kredisinin, yıllık faizi yüzde 7,5 olarak belirlendi. Bir yıldan uzun vadede geri ödemesi yapılacak olan kefalet kredisinin. ortalama olarak aylık faizi yüzde 0,62 olarak hesaplanıyor.

NASIL VE KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

2023 esnaf kefalet kredisi şartları kapsamında göz önünde bulundurulması gereken bazı unsurlar yer alıyor. Herkese kefalet kredisi verilmediğinden dolayı belirli şartlar konulmuştu. Esnaf kefalet kredisi, sadece esnaflara özel olan bir kredi türüdür. 2023 senesi için geçerli olan esnaf kefalet kredi şartları şu şekilde belirlendi:

Esnaf olmayanların başvuruları otomatik olarak geçersiz sayılıyor. Kefalet kredisi için en önemli şartlardan birisi iki adet kefil bulundurma zorunluluğudur. Kredi çekimi için kefil olacaklar için de Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na üye olma şartı konulmuştur. Esnaf kefalet kredisine başvuru yapanların ipotek olarak gösterebileceği herhangi bir taşınmazı bulunmaması durumunda da yine kefil gösterme zorunluluğu bulunuyor.

BU EVRAKLARIN HAZIR OLMASI GEREKİYOR

Esnaf kefalet kredisine başvuru yapmak için öncelikle gerekli evrakların hazırlanmış olması gerekiyor. Gerekli olan evrakların başında vergi dairesi mükellefiyet belgesi ve yıllık ciroyu gösteren belge geliyor. Bunların dışında gerekli olan belgeler ise; işletme sahibinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının aslı, sicil kayıt belgesinin aslı ve fotokopisi, Esnaf Kefalet Odası kayıt belgesi, ikametgah adresi ve bir adet biyometrik fotoğraf. Bu belgeler hazırlandıktan sonra esnaf kefalet kredi şartlarına uygun olan kişiler başvuruda bulunabiliyor. Esnaflar, bağlı bulundukları Esnaf Kooperatifi’ne yazılı olarak başvuru talebini iletebilir. Başvurunun sonucu ortalama olarak on beş gün içerisinde bildiriliyor.

KREDİ LİMİTLERİ NE KADAR?

Esnaf kefalet kredisi için limit belirlemesi yapılmış olsa da yeni düzenlemeler ile bu limitlerde değişiklikler olabiliyor. Kefalet kredisinin ne için kullanılacağına göre, kefalet kredisi limitleri farklı olacak şekilde belirlenmiştir. İş yeri alımı yapmak için başvurulan kredinin limiti 1.500.000 TL olarak belirlenmiş olup 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Araç alımı yapmak için çekilen kredinin limiti, iş yeri açma limiti ile aynı olarak 1.500.000 TL’dir. Araç alımı için kullanılacak olan kredinin vade süresi ise 84 ay olarak belirlenmiştir. İşletme kredisi için ise 500.000 TL kredi limiti bulunuyor. İşletme kredisi için 60 aya kadar vade imkanı bulunuyor. Araç onarımı ve iskonto kredisi için belirlenmiş olan kefalet kredisi limiti 200.000 TL’dir ve 9 aya kadar vade imkanı sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.