Esnafa kredi müjdesi

EKONOMİ 01.03.2024 - 15:22, Güncelleme: 01.03.2024 - 18:32
 

Esnafa kredi müjdesi

Esnaf ve sanatkarlara verilen kredide üst limit artırılarak 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildi. Düzenleme ile esnaf ve sanatkarların yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı aranmayacak.

haberimizvar.net- Ticaret Bakanlığı, Halkbank'tan kullandırılan esnaf ve sanatkarlara verilen kredinin üst limitini 650 bin liradan 750 bin liraya çıkardı. Esnaf ve sanatkarlara verilen kredide yapılan yeni düzenlemeye göre esnaf ve sanatkarların yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı aranmayacak. Düzenleme ile deprem bölgesindeki KOBİ'ler ve mikro işletmeler, son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe niteliğindeki desteklerinden faydalanmış olsalar bile faiz indirimli KOSGEB kredilerini kullanabilecekler. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret erbabımızın bu önemli taleplerini karşılamış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" dedi.
Esnaf ve sanatkarlara verilen kredide üst limit artırılarak 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildi. Düzenleme ile esnaf ve sanatkarların yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı aranmayacak.

haberimizvar.net- Ticaret Bakanlığı, Halkbank'tan kullandırılan esnaf ve sanatkarlara verilen kredinin üst limitini 650 bin liradan 750 bin liraya çıkardı. Esnaf ve sanatkarlara verilen kredide yapılan yeni düzenlemeye göre esnaf ve sanatkarların yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı aranmayacak.

Düzenleme ile deprem bölgesindeki KOBİ'ler ve mikro işletmeler, son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe niteliğindeki desteklerinden faydalanmış olsalar bile faiz indirimli KOSGEB kredilerini kullanabilecekler. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret erbabımızın bu önemli taleplerini karşılamış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.