Esnaftan 'Yeni Hal' tepkisi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.09.2023 - 12:34, Güncelleme: 26.09.2023 - 12:34
 

Esnaftan 'Yeni Hal' tepkisi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Toptancı Hali'nde faaliyet gösteren esnaflar, henüz tamamlanmamış yeni Toptancı Hali'ne zorla gönderilmek için eski haldeki kantarın kapatıldığını söyleyerek, tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Manavgat Toptancı Hali'ndeki esnaflar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirciler Mahallesi'nde yapılan ve henüz elektrik ile su bağlantıları olmayan yeni Manavgat Toptancı Hali'ne zorla gönderilmek istendiklerini söyleyerek, basın açıklaması yaptı. Manavgat Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Dursun Ataş, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, eski Manavgat Toptancı Hali'nden ayrılarak yeni toptancı hale geçilmesi için kendilerine baskı yapıldığını iddia ederek, bu kapsamda halde bulunan kantarın kapatıldığını söyledi. Yeni yapılan toptancı halinde elektrik ve su bağlantıları olmadığı halde oraya gönderilmek istendiklerini anlatan Ataş, eksiklerin tamamlanması halinde hemen taşınabileceklerini kaydetti. Ataş, "Bizim eski halimizin ne eksiği vardı? 40 sene evvel, Allah razı olsun adam yapmış, şimdi yapılmış olan hal, daha aktif olması gereken Manavgat için yakışır mı? Ne elektrik var ne su" dedi. Bu konuda seslerini duyuramadıklarını belirten Dernek Başkanı Ataş, "Çalmadığımız kapı kalmadı. Bizi bir gündeme, kale alan yok. Ne yapmamız gerekiyorsa bu saatten sonra bize bir yol gösterin. Ya da bizi yönetenler söylesin biz o yoldan devam edelim. Biz 'eski halden göçmeyelim' demiyoruz ama bizim bu dükkanları çalışır vaziyete getiriversinler" diye konuştu. Başkan Ataş, eski Toptancı Hali'ndeki güvenlik görevlilerinin de ayrıldığını söyledi. Manavgat Toptancı Hali esnaflarından Yusuf Ateş, turizm sezonunun sonuna kadar taşınma işleminin ertelenmesi gerektiğini savunarak, "11'inci aya kadar turizmdeyiz. Turizm bölgesi burası. Şu anda ben bu işin içindeyken nasıl göçeceğim? Şu anda oraya gitme şansımız, dükkanları boşaltma şansımız yok" dedi. Esnaf Rasim Emirdar da "Sözleşme imzalandıysa ikinci bir sözleşme yapsınlar müteahhit ile bu eksikleri gideriversin. Bizim istediğimiz bu. İkinci bir ihale açılsın, Manavgat Toptancı Hali'nin eksiklerini tamamlasın" diye konuştu.
Antalya'nın Manavgat ilçesi Toptancı Hali'nde faaliyet gösteren esnaflar, henüz tamamlanmamış yeni Toptancı Hali'ne zorla gönderilmek için eski haldeki kantarın kapatıldığını söyleyerek, tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Manavgat Toptancı Hali'ndeki esnaflar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirciler Mahallesi'nde yapılan ve henüz elektrik ile su bağlantıları olmayan yeni Manavgat Toptancı Hali'ne zorla gönderilmek istendiklerini söyleyerek, basın açıklaması yaptı.

Manavgat Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Dursun Ataş, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, eski Manavgat Toptancı Hali'nden ayrılarak yeni toptancı hale geçilmesi için kendilerine baskı yapıldığını iddia ederek, bu kapsamda halde bulunan kantarın kapatıldığını söyledi. Yeni yapılan toptancı halinde elektrik ve su bağlantıları olmadığı halde oraya gönderilmek istendiklerini anlatan Ataş, eksiklerin tamamlanması halinde hemen taşınabileceklerini kaydetti. Ataş, "Bizim eski halimizin ne eksiği vardı? 40 sene evvel, Allah razı olsun adam yapmış, şimdi yapılmış olan hal, daha aktif olması gereken Manavgat için yakışır mı? Ne elektrik var ne su" dedi.

Bu konuda seslerini duyuramadıklarını belirten Dernek Başkanı Ataş, "Çalmadığımız kapı kalmadı. Bizi bir gündeme, kale alan yok. Ne yapmamız gerekiyorsa bu saatten sonra bize bir yol gösterin. Ya da bizi yönetenler söylesin biz o yoldan devam edelim. Biz 'eski halden göçmeyelim' demiyoruz ama bizim bu dükkanları çalışır vaziyete getiriversinler" diye konuştu. Başkan Ataş, eski Toptancı Hali'ndeki güvenlik görevlilerinin de ayrıldığını söyledi.

Manavgat Toptancı Hali esnaflarından Yusuf Ateş, turizm sezonunun sonuna kadar taşınma işleminin ertelenmesi gerektiğini savunarak, "11'inci aya kadar turizmdeyiz. Turizm bölgesi burası. Şu anda ben bu işin içindeyken nasıl göçeceğim? Şu anda oraya gitme şansımız, dükkanları boşaltma şansımız yok" dedi.

Esnaf Rasim Emirdar da "Sözleşme imzalandıysa ikinci bir sözleşme yapsınlar müteahhit ile bu eksikleri gideriversin. Bizim istediğimiz bu. İkinci bir ihale açılsın, Manavgat Toptancı Hali'nin eksiklerini tamamlasın" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.