Eşref Ural’ın transferi askıya alındı

SİYASET 02.07.2020 - 19:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Eşref Ural’ın transferi askıya alındı

AKP’den istifa edip eski partisi CHP’ye dönmek isteyen Eşref Ural’ın üyelik başvurusu askıya alındı. Fatura ise CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’a kesildi. Kepez Belediye Meclisi’ndeki çalışma gruplarına önerilecek isimler il yönetimi tarafından belirlendi.

haberimizvar.net- AKP’den istifa edip eski partisi CHP’ye dönmek isteyen Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Antalya CHP’de dengeleri altüst etti. Parti tabanının yoğun tepkisi ve transferin CHP İl Başkanlığı’nın bilgisi dışında gerçekleştirilmesi sonrasında Ural’ın CHP’ye geçişi Genel Merkez tarafından askıya alınırken, Kepez Belediye Meclisi’ndeki çalışma gruplarına önerilecek CHP’li meclis üyelerinin listesi de il başkanlığında bugün yapılan toplantıyla belirlendi. Söz konusu listenin hazırlığında Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt’un bypass edildiği ileri sürüldü.   ÖNDER KURNAZ BYPASS EDİLDİ   Edinilen bilgiye göre CHP İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, parti hiyerarşisine aykırı davrandığı gerekçesiyle Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve belediye meclis grubu sözcüsü Eren Kurt, yeni çalışma grubunun belirlenmesinde devre dışı bırakıldı.     URAL SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?   Hatırlanacağı gibi, son yerel seçimlerde AKP saflarından Kepez Belediye Meclisine giren Eşref Ural, geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa etmiş ve 2014 yılında ayrıldığı eski partisi CHP’ye geri dönmek için başvurmuştu. Bu transferi CHP kamuoyu, Ural’ın Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile verdiği fotoğraftan öğrenmişti. CHP Kepez İlçe Başkanı Kurnaz, Eşref Ural’ı Ankara’ya götürmüş Kılıçdaroğlu’nun huzuruna çıkarmıştı.   BAYAR ANKARA’YA AKTARDI   CHP’den ayrıldığı dönemde parti yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Ural’ın yeniden döneceği haberi, CHP tabanında yoğun bir tepkiyle karşılanmıştı. Bunun yanı sıra, transferin İl Başkanı Nusret Bayar’ın bilgisi haricinde yapılmış olması da parti tabanında ciddi bir rahatsızlık doğurmuştu. Nitekim CHP İl Başkanı Bayar, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve bazı genel başkan yardımcılarına, söz konusu transferden kaynaklanan rahatsızlıkları aktarmış, Eşref Ural’ın 2014’te partiden ayrılırken yaptığı ağır eleştirileri içeren videoyu önlerine koymuştu. Bayar, Ankara dönüşü yaptığı açıklamada, “Parti hiyerarşisine aykırı bu transfer ve partiye geri dönmek isteyen meclis üyesinin geçmişte parti yönetimine yaptığı eleştirileri genel merkeze aktardık. Değerlendirmeyi onlar yapacak” demişti.        
AKP’den istifa edip eski partisi CHP’ye dönmek isteyen Eşref Ural’ın üyelik başvurusu askıya alındı. Fatura ise CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’a kesildi. Kepez Belediye Meclisi’ndeki çalışma gruplarına önerilecek isimler il yönetimi tarafından belirlendi.

haberimizvar.net- AKP’den istifa edip eski partisi CHP’ye dönmek isteyen Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural, Antalya CHP’de dengeleri altüst etti. Parti tabanının yoğun tepkisi ve transferin CHP İl Başkanlığı’nın bilgisi dışında gerçekleştirilmesi sonrasında Ural’ın CHP’ye geçişi Genel Merkez tarafından askıya alınırken, Kepez Belediye Meclisi’ndeki çalışma gruplarına önerilecek CHP’li meclis üyelerinin listesi de il başkanlığında bugün yapılan toplantıyla belirlendi. Söz konusu listenin hazırlığında Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt’un bypass edildiği ileri sürüldü.

 

ÖNDER KURNAZ BYPASS EDİLDİ

 

Edinilen bilgiye göre CHP İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, parti hiyerarşisine aykırı davrandığı gerekçesiyle Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve belediye meclis grubu sözcüsü Eren Kurt, yeni çalışma grubunun belirlenmesinde devre dışı bırakıldı.

 

 

URAL SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

 

Hatırlanacağı gibi, son yerel seçimlerde AKP saflarından Kepez Belediye Meclisine giren Eşref Ural, geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa etmiş ve 2014 yılında ayrıldığı eski partisi CHP’ye geri dönmek için başvurmuştu. Bu transferi CHP kamuoyu, Ural’ın Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile verdiği fotoğraftan öğrenmişti. CHP Kepez İlçe Başkanı Kurnaz, Eşref Ural’ı Ankara’ya götürmüş Kılıçdaroğlu’nun huzuruna çıkarmıştı.

 

BAYAR ANKARA’YA AKTARDI

 

CHP’den ayrıldığı dönemde parti yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Ural’ın yeniden döneceği haberi, CHP tabanında yoğun bir tepkiyle karşılanmıştı. Bunun yanı sıra, transferin İl Başkanı Nusret Bayar’ın bilgisi haricinde yapılmış olması da parti tabanında ciddi bir rahatsızlık doğurmuştu. Nitekim CHP İl Başkanı Bayar, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve bazı genel başkan yardımcılarına, söz konusu transferden kaynaklanan rahatsızlıkları aktarmış, Eşref Ural’ın 2014’te partiden ayrılırken yaptığı ağır eleştirileri içeren videoyu önlerine koymuştu. Bayar, Ankara dönüşü yaptığı açıklamada, “Parti hiyerarşisine aykırı bu transfer ve partiye geri dönmek isteyen meclis üyesinin geçmişte parti yönetimine yaptığı eleştirileri genel merkeze aktardık. Değerlendirmeyi onlar yapacak” demişti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.