Et ve süt üreticileri bugün grevde

EKONOMİ 16.10.2022 - 13:30, Güncelleme: 16.10.2022 - 13:32
 

Et ve süt üreticileri bugün grevde

Et ve süt üreticileri, ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlanan bugün, et ve süt fiyatlarını protesto etmek için sanayicilere ürün satmayacaklarını duyurdu.

haberimizvar.net- Ulusal Süt Konseyi (USK), uzun bir aranın ardından çiğ alım tavsiye fiyatına zam yaptı ve fiyatı 8 lira 50 kuruşa yükseltti. Ancak bu fiyat da üreticileri memnun etmedi. Bir kilo sütün maliyetinin 10 TL’nin üstünde olduğunu belirten üreticiler, zarar ettiklerini söylüyor. Market raflarında ise sütün fiyatı, USK’nın tavsiye fiyatının çok üstünde. Protein değeri en yüksek bir kilo çiğ süt üreticiden 9 liradan alınıyor, ancak bir litre süt marketlerde en az 18 TL'den satılıyor.Türkiye'nin farklı bölgelerinden süt üreticileri ve besiciler, maliyetlerinin üstünde bir fiyat belirlenene kadar ürünlerini satmayacaklarını, Dünya Gıda Günü olan bugün greve gideceklerini duyurdu.
Et ve süt üreticileri, ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlanan bugün, et ve süt fiyatlarını protesto etmek için sanayicilere ürün satmayacaklarını duyurdu.

haberimizvar.net- Ulusal Süt Konseyi (USK), uzun bir aranın ardından çiğ alım tavsiye fiyatına zam yaptı ve fiyatı 8 lira 50 kuruşa yükseltti. Ancak bu fiyat da üreticileri memnun etmedi. Bir kilo sütün maliyetinin 10 TL’nin üstünde olduğunu belirten üreticiler, zarar ettiklerini söylüyor.

Market raflarında ise sütün fiyatı, USK’nın tavsiye fiyatının çok üstünde. Protein değeri en yüksek bir kilo çiğ süt üreticiden 9 liradan alınıyor, ancak bir litre süt marketlerde en az 18 TL'den satılıyor.Türkiye'nin farklı bölgelerinden süt üreticileri ve besiciler, maliyetlerinin üstünde bir fiyat belirlenene kadar ürünlerini satmayacaklarını, Dünya Gıda Günü olan bugün greve gideceklerini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.