Ev kadınlarına emeklilik müjdesi

EKONOMİ 29.01.2024 - 13:50, Güncelleme: 29.01.2024 - 13:56
 

Ev kadınlarına emeklilik müjdesi

Evlilikte 25 yılını dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanınmasını öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.

haberimizvar.net- Çalışmayan milyonlarca ev kadınına emeklilik hakkı verilmesiyle ilgili çalışmalar hızlandı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, evlilikte 25 yılını dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanınmasını öngören kanun teklifini Meclis'e sundu. CHP'li Tanal'ın Meclis'e sunduğu 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin gerekçesinde sosyal devlet vurgusu yapıldı. Gerekçede sosyal devlet anlayışına göre devletin ekonomik ve sosyal yaşama müdahale yoluyla toplumdaki sınıf çatışmalarını yumuşatarak, ulusal bütünleşmeyi sağlaması gerektiği vurgulandı. Çalışma hayatına katılamayan kadınların çoğunlukla çocuklarının bakımını üstlenmesi nedeniyle çalışma hayatından mahrum kaldığı belirtilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: ''Toplumsal gerçeklerin farkına vararak bu durumların meydana getirdiği olumsuz etkilerin en aza indirilmesi hususunda bir takım düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bu itibarla; çeşitli sebeplerle iş hayatına katılamayan ev kadınlarının ileriki yaşamlarının güvence altına alınması devletin bir görevi kabul edilmeli ve evlilikte 25 yılı dolduran ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınmalıdır".
Evlilikte 25 yılını dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanınmasını öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.

haberimizvar.net- Çalışmayan milyonlarca ev kadınına emeklilik hakkı verilmesiyle ilgili çalışmalar hızlandı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, evlilikte 25 yılını dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanınmasını öngören kanun teklifini Meclis'e sundu.

CHP'li Tanal'ın Meclis'e sunduğu 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin gerekçesinde sosyal devlet vurgusu yapıldı. Gerekçede sosyal devlet anlayışına göre devletin ekonomik ve sosyal yaşama müdahale yoluyla toplumdaki sınıf çatışmalarını yumuşatarak, ulusal bütünleşmeyi sağlaması gerektiği vurgulandı. Çalışma hayatına katılamayan kadınların çoğunlukla çocuklarının bakımını üstlenmesi nedeniyle çalışma hayatından mahrum kaldığı belirtilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: ''Toplumsal gerçeklerin farkına vararak bu durumların meydana getirdiği olumsuz etkilerin en aza indirilmesi hususunda bir takım düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bu itibarla; çeşitli sebeplerle iş hayatına katılamayan ev kadınlarının ileriki yaşamlarının güvence altına alınması devletin bir görevi kabul edilmeli ve evlilikte 25 yılı dolduran ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınmalıdır".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.