Evdeki öğretmen' ile online eğitim

GÜNDEM 20.04.2020 - 15:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Evdeki öğretmen' ile online eğitim

Bilfen Okulları, dünya genelinde yaşanan gelişmeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Covid-19'a karşı almış olduğu önlemler kapsamında, eğitim ve öğretim sürecini online olarak sürdürmeye devam ediyor.

haberimizvar.net-Dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının aldığı uzaktan eğitim kararında, 4 hafta geride kaldı. Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde uzaktan eğitim programına tam zamanlı başlayan Bilfen Okulları, online eğitimlerle 20 bin 500 üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini yürütüyor. Bilfenli öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik ve görsel sanatlar derslerinde yüzlerce adet içeriğe ulaşırken, öğrenciler bugüne kadar online sınavlarda 1 milyon 258 bin 608 adet soru çözümü gerçekleştirdi. Okulun online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan 3 bin öğretmen, bugüne kadar 135 bin 960 online derste 4 milyon 758 bin 600 dakika konu anlatımında bulundu. EĞİTİMDE KAYIP OLUŞMASIN DİYE… Eğitimde herhangi bir kayıp oluşmaması için konu anlatımları dışında da etütler ve deneme sınavlarıyla eğitim akışını destekleyen öğretmenler, online etüt eğitimine başladı. Eğitim yönetim sistemleri üzerinden evden eğitim faaliyetlerini sürdüren okul, 1200 sanal sınıfında, öğrencileriyle günde ortalama 5 bin 287 saat canlı derslerde bir araya geliyor. Öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında online/offline eğitim süresi 6 milyon 573 bin dakikayı geçti. ONLİNE EĞİTİMDE YÜZDE 100 BAŞARI HEDEFİ Bilfen Okulları Bilişim Teknolojileri Müdürü Güray Kaymaz, “Uzaktan eğitime yönelik offline videolar, online eğitim, online sınav, online kayıt, online veli semineri, online zümre çalışmaları gibi hizmetlerle sanal bir okul kurduk. Öğrencilerimiz temel derslerin yanında resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri de bizzat öğretmenlerinden alabilmekte, rehberlik görüşmelerini yapabilmekteler. Sadece 'Uzaktan Eğitim' ve 'Online Sınav' projelerimiz için 3 haftada online platformlarımızdan 14 milyon 341 bin 317 adet istek alındı" dedi. Uzaktan eğitim platformunda anaokulundan 12'nci sınıfa, tüm sınıf düzeylerinde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik yer alıyor.  
Bilfen Okulları, dünya genelinde yaşanan gelişmeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Covid-19'a karşı almış olduğu önlemler kapsamında, eğitim ve öğretim sürecini online olarak sürdürmeye devam ediyor.

haberimizvar.net-Dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının aldığı uzaktan eğitim kararında, 4 hafta geride kaldı. Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde uzaktan eğitim programına tam zamanlı başlayan Bilfen Okulları, online eğitimlerle 20 bin 500 üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini yürütüyor. Bilfenli öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama ve robotik, müzik ve görsel sanatlar derslerinde yüzlerce adet içeriğe ulaşırken, öğrenciler bugüne kadar online sınavlarda 1 milyon 258 bin 608 adet soru çözümü gerçekleştirdi. Okulun online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan 3 bin öğretmen, bugüne kadar 135 bin 960 online derste 4 milyon 758 bin 600 dakika konu anlatımında bulundu.

EĞİTİMDE KAYIP OLUŞMASIN DİYE…

Eğitimde herhangi bir kayıp oluşmaması için konu anlatımları dışında da etütler ve deneme sınavlarıyla eğitim akışını destekleyen öğretmenler, online etüt eğitimine başladı. Eğitim yönetim sistemleri üzerinden evden eğitim faaliyetlerini sürdüren okul, 1200 sanal sınıfında, öğrencileriyle günde ortalama 5 bin 287 saat canlı derslerde bir araya geliyor. Öğrenciler, evden eğitimin ilk 3 haftasında online/offline eğitim süresi 6 milyon 573 bin dakikayı geçti.

ONLİNE EĞİTİMDE YÜZDE 100 BAŞARI HEDEFİ

Bilfen Okulları Bilişim Teknolojileri Müdürü Güray Kaymaz, “Uzaktan eğitime yönelik offline videolar, online eğitim, online sınav, online kayıt, online veli semineri, online zümre çalışmaları gibi hizmetlerle sanal bir okul kurduk. Öğrencilerimiz temel derslerin yanında resim, müzik, beden eğitimi gibi dersleri de bizzat öğretmenlerinden alabilmekte, rehberlik görüşmelerini yapabilmekteler. Sadece 'Uzaktan Eğitim' ve 'Online Sınav' projelerimiz için 3 haftada online platformlarımızdan 14 milyon 341 bin 317 adet istek alındı" dedi.

Uzaktan eğitim platformunda anaokulundan 12'nci sınıfa, tüm sınıf düzeylerinde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik yer alıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.