Eyleme pandemi engeli

GÜNDEM 25.10.2020 - 11:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Eyleme pandemi engeli

Halkevleri'nin yaşamak istiyoruz eylemi pandemiye takıldı. Halkevleri yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''Basına ve kamuoyuna Halkevleri olarak ülke çapında yürüttüğümüz “Yaşamak İstiyoruz” kampanyamız AKP faşizmi tarafından pandemi bahaneleriyle engellenmeye çalışılmaktadır. Saray iktidarı pandemiyi bütün demokratik hakları kısıtlamak, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını engellemek için bir silaha çevirdi. AKP ve onun genel başkanı yüz binlerce insanı toplayıp Ayasofya açılışları yaptığında, mitingler düzenlediğin de pandemi kurallarını düşünmeyenler,  demokratik haklarını kullanmaktan başka bir şey yapmayanlara pandemi kurallarını bahane edip keyfi yasaklar koymakta, toplumsal muhalefeti baskı altına almaya çalışmaktadır. Dün Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen arkadaşlarımıza saldırıda bulunulmuş, genel başkanımız dahil 26 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Yine dün Adana Halkevi'mizin Atatürk Parkında yapacağı açıklama engellenmiştir. Dün akşam saatlerinde Antalya Valiliği-Emniyet müdürlüğü tarafından yayınlanan adrese teslim bir kararla Antalya’da 3 gün boyunca basın açıklaması yapmak yasaklanmıştır. Bugün yapmayı planladığımız ve kamuoyuna duyurduğumuz basın açıklamamız yasaklanmıştır. Basın açıklamamızı bugün (25 Ekim Pazar Saat 15.00) Antalya Halkevi binamızda yapacağımızı kamuoyuna ve dost kurumlarımıza duyuruyoruz.''  
Halkevleri'nin yaşamak istiyoruz eylemi pandemiye takıldı. Halkevleri yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''Basına ve kamuoyuna

Halkevleri olarak ülke çapında yürüttüğümüz “Yaşamak İstiyoruz” kampanyamız AKP faşizmi tarafından pandemi bahaneleriyle engellenmeye çalışılmaktadır.

Saray iktidarı pandemiyi bütün demokratik hakları kısıtlamak, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını engellemek için bir silaha çevirdi. AKP ve onun genel başkanı yüz binlerce insanı toplayıp Ayasofya açılışları yaptığında, mitingler düzenlediğin de pandemi kurallarını düşünmeyenler,  demokratik haklarını kullanmaktan başka bir şey yapmayanlara pandemi kurallarını bahane edip keyfi yasaklar koymakta, toplumsal muhalefeti baskı altına almaya çalışmaktadır.

Dün Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen arkadaşlarımıza saldırıda bulunulmuş, genel başkanımız dahil 26 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Yine dün Adana Halkevi'mizin Atatürk Parkında yapacağı açıklama engellenmiştir.

Dün akşam saatlerinde Antalya Valiliği-Emniyet müdürlüğü tarafından yayınlanan adrese teslim bir kararla Antalya’da 3 gün boyunca basın açıklaması yapmak yasaklanmıştır. Bugün yapmayı planladığımız ve kamuoyuna duyurduğumuz basın açıklamamız yasaklanmıştır.

Basın açıklamamızı bugün (25 Ekim Pazar Saat 15.00) Antalya Halkevi binamızda yapacağımızı kamuoyuna ve dost kurumlarımıza duyuruyoruz.''

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.