EYT yasası Cumhurbaşkanı'na sunuldu

GÜNDEM 01.03.2023 - 16:17, Güncelleme: 01.03.2023 - 16:17
 

EYT yasası Cumhurbaşkanı'na sunuldu

Son dakika haberleri... Dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası (EYT) Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Yasanın bu hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) ilgilendiren yasal düzenleme dün Meclis'ten geçti.  Yasal düzenleme bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Yasanın bu hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Öte yandan SGK çok sayıda kişinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanmadan kuruma başvurup, aylık talebinde bulunduğu, tüm süreçler tamamlanmadan bu işlemin yapılmasının mümkün olmadığı açıklandı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle emeklilik başvuruları yapılacak. EYT'liler ilk maaşlarını nisanda alabilecek. EYT yasacı ile 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta girişi olanlar yaş sınırı bulunmaksızın emekli olabilecek. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek.  Prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduranlar emeklilik hakkı elde edecek. Yasa kapsamında taşerondan kadroya geçen işçiler için zorunlu emeklilik de kaldırılacak. İşverenlere ise kıdem tazminatı için kredi desteği verilecek. İşverene yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi sağlanacak.  Başvurular e-devlet üzerinden ya da SGK İl Müdürlüklerinden yapılabilecek.
Son dakika haberleri... Dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası (EYT) Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Yasanın bu hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) ilgilendiren yasal düzenleme dün Meclis'ten geçti.  Yasal düzenleme bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Yasanın bu hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Öte yandan SGK çok sayıda kişinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanmadan kuruma başvurup, aylık talebinde bulunduğu, tüm süreçler tamamlanmadan bu işlemin yapılmasının mümkün olmadığı açıklandı.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle emeklilik başvuruları yapılacak. EYT'liler ilk maaşlarını nisanda alabilecek.

EYT yasacı ile 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta girişi olanlar yaş sınırı bulunmaksızın emekli olabilecek. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek. 

Prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduranlar emeklilik hakkı elde edecek. Yasa kapsamında taşerondan kadroya geçen işçiler için zorunlu emeklilik de kaldırılacak. İşverenlere ise kıdem tazminatı için kredi desteği verilecek. İşverene yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi sağlanacak. 

Başvurular e-devlet üzerinden ya da SGK İl Müdürlüklerinden yapılabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.