Fahretin Koca'dan salgınla mücadele de itiraf gibi açıklama

GÜNDEM 26.10.2020 - 17:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Fahretin Koca'dan salgınla mücadele de itiraf gibi açıklama

Son dönemde Türkiye'de korona hastalarının sayılarındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğu belirten Koca, salgınla mücadeledeki başarıyı sürdüremediklerini ifade etti.

haberimizvar.net- İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmalarının ele alındığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, "(Kovid-19) Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik. Gelinen nokta daha kuralcı ve disiplinli olmamızı zorunlu kılmaktadır." ifadelerini kullandı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; "Mücadele ortakları olarak salgının başlangıcından karşılaştığımız en ciddi sorunlar için bir araya geldik. İstanbul, dünyanın en kalabalık kentleri arasında 14. Sıradadır. Virüsün yayılmasında en elverişli yerlerden biriyiz.   İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır. Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 arasındadır. İstanbullulukların kurallara uymak için baş etmekte en zorlandığı şey tabi ki kalabalıktır. Mücadele ortakları olarak salgının başlangıcından karşılaştığımız en ciddi sorunlar için bir araya geldik. İstanbul, dünyanın en kalabalık kentleri arasında 14. Sıradadır. Virüsün yayılmasında en elverişli yerlerden biriyiz. İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır. Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 arasındadır. İstanbullulukların kurallara uymak için baş etmekte en zorlandığı şey tabi ki kalabalıktır. Toplu taşıma, Pazar yerleri, çeşitli kent alanları müdahale bekleyen konulardır. Toplantıda otobüs, metrobüs, metro, ve tramvay seferlerine ek seferler konmasını kararlaştırdık. Kurumlar, ofise gidilmesi gerekmeyen işlerde evde çalışılmasını kolay hale getirmelidir. İstanbul, bir başka sorunu sosyal mesafenin korunamadığı semt pazarları ve AVM’lerde yaşıyor. Salgınla mücadele sadece kurumların desteği ile kazanılamaz. Üç kuralımız var: Maske, sosyal mesafe ve temizlik. Bu iç kuralla hayatımızı disipline etmemiz gerekiyor. Dışarı çıkma zorunluluğu olmayanlar evlerinde vakit geçirsin. Testi pozitif çıkanlar temasta olduklarının isimlerini filyasyon ekiplerine eksiksiz bildirsin. Zorunlu olmayan kutlama ve törenleri lütfen erteleyin. Asıl başarı hastanelerimize olabildiğince az ihtiyacın olmasıdır. İstanbul, tüm yönetim birimleriyle harekete geçmiştir. Bilim Kurulu toplantımız Çarşamba günü İstanbul’da yapılacak. Şu andan itibaren salgını geriye itmeyi başaracağız. 
Son dönemde Türkiye'de korona hastalarının sayılarındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğu belirten Koca, salgınla mücadeledeki başarıyı sürdüremediklerini ifade etti.

haberimizvar.net- İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmalarının ele alındığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de katıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, "(Kovid-19) Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik. Gelinen nokta daha kuralcı ve disiplinli olmamızı zorunlu kılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Mücadele ortakları olarak salgının başlangıcından karşılaştığımız en ciddi sorunlar için bir araya geldik. İstanbul, dünyanın en kalabalık kentleri arasında 14. Sıradadır. Virüsün yayılmasında en elverişli yerlerden biriyiz.

 

İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır. Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 arasındadır. İstanbullulukların kurallara uymak için baş etmekte en zorlandığı şey tabi ki kalabalıktır.

Mücadele ortakları olarak salgının başlangıcından karşılaştığımız en ciddi sorunlar için bir araya geldik. İstanbul, dünyanın en kalabalık kentleri arasında 14. Sıradadır. Virüsün yayılmasında en elverişli yerlerden biriyiz. İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’deki toplam vaka sayısının yüzde 40’ına ulaştı. Bu durum mevsimsel şartlara göre giderek ağırlaşacaktır.

Geçen hafta içinde son 1 ayın ortalamalasına göre 218 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. 11 ilçede artış oranı yüzde 50-60, 10 ilçede yüzde 60-70 arasında, 7 ilçede ise yüzde 70-80 arasındadır. İstanbullulukların kurallara uymak için baş etmekte en zorlandığı şey tabi ki kalabalıktır.

Toplu taşıma, Pazar yerleri, çeşitli kent alanları müdahale bekleyen konulardır. Toplantıda otobüs, metrobüs, metro, ve tramvay seferlerine ek seferler konmasını kararlaştırdık. Kurumlar, ofise gidilmesi gerekmeyen işlerde evde çalışılmasını kolay hale getirmelidir. İstanbul, bir başka sorunu sosyal mesafenin korunamadığı semt pazarları ve AVM’lerde yaşıyor.

Salgınla mücadele sadece kurumların desteği ile kazanılamaz. Üç kuralımız var: Maske, sosyal mesafe ve temizlik. Bu iç kuralla hayatımızı disipline etmemiz gerekiyor. Dışarı çıkma zorunluluğu olmayanlar evlerinde vakit geçirsin. Testi pozitif çıkanlar temasta olduklarının isimlerini filyasyon ekiplerine eksiksiz bildirsin. Zorunlu olmayan kutlama ve törenleri lütfen erteleyin.

Asıl başarı hastanelerimize olabildiğince az ihtiyacın olmasıdır. İstanbul, tüm yönetim birimleriyle harekete geçmiştir. Bilim Kurulu toplantımız Çarşamba günü İstanbul’da yapılacak. Şu andan itibaren salgını geriye itmeyi başaracağız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.