Fark edilmek istiyorlar

GÜNDEM 08.01.2021 - 13:20, Güncelleme: 08.01.2021 - 13:20
 

Fark edilmek istiyorlar

Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Cemalettin Çakar, “Beyaz baston olmazsa biz yokuz, beyaz baston bizim için olmazsa olmaz” dedi

haberimizvar.net- Çakar, 7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası’na vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: “Beyaz baston, görme yetersizliği olan bireylerin yürürken vücutlarının önünde tutarak zemine hafifçe dokundurdukları bir araçtır. Bastondan gelen dokunsal ve ses uyaranları, kişinin önündeki engellerden önceden haberdar olmasını sağlar. Görme engelli bireylerin güvenli biçimde hareket edebilmesi için baston kullanmaları çok önemlidir.” HİSSEDİLEBİLİR ZEMİN Görme engeli bulunan kişilerin kullandığı hissedilebilir zeminli yolların azlığından ve var olanlarına da araba vs. park edilmesinden dolayı şikayetini belirten Çakar, “Vatandaşların daha duyarlı olması gerek. Bizler o yollar ve beyaz bastonlarımız olmadan hareket etmekte zorlanıyoruz. Hareket özgürlüğümüz ne yazık ki bu şekilde mümkün” diyerek sözlerini tamamladı. 
Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Cemalettin Çakar, “Beyaz baston olmazsa biz yokuz, beyaz baston bizim için olmazsa olmaz” dedi

haberimizvar.net- Çakar, 7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası’na vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: “Beyaz baston, görme yetersizliği olan bireylerin yürürken vücutlarının önünde tutarak zemine hafifçe dokundurdukları bir araçtır. Bastondan gelen dokunsal ve ses uyaranları, kişinin önündeki engellerden önceden haberdar olmasını sağlar. Görme engelli bireylerin güvenli biçimde hareket edebilmesi için baston kullanmaları çok önemlidir.”

HİSSEDİLEBİLİR ZEMİN
Görme engeli bulunan kişilerin kullandığı hissedilebilir zeminli yolların azlığından ve var olanlarına da araba vs. park edilmesinden dolayı şikayetini belirten Çakar, “Vatandaşların daha duyarlı olması gerek. Bizler o yollar ve beyaz bastonlarımız olmadan hareket etmekte zorlanıyoruz. Hareket özgürlüğümüz ne yazık ki bu şekilde mümkün” diyerek sözlerini tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.