Faturadan vergi yükünü kaldırın

GÜNDEM 05.01.2022 - 16:35, Güncelleme: 05.01.2022 - 16:35
 

Faturadan vergi yükünü kaldırın

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Başkanı Şaban Tat, elektriğe yapılan yüksek zammı eleştirdi.

haberimizvar.net-  Tat, “İlk defa uygulanacak olan kademeli sistemde üst sınır olarak belirlenen 150 kWh/ay tüketimler, EPDK tarafından en düşük gelir grubu olarak kabul edilmekte iken yüzde 50 zam yapmaktan kaçınılmamıştır. Elektrik Mühendisleri Odası’nın hesaplarına göre Türkiye`de 4 kişilik bir hanenin aylık asgari elektrik tüketimi 230 kWh olarak hesaplanmıştır. Bu da, vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğünün hiçbir şekilde dikkate alınmadığını göstermektedir” diye konuştu.    ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDU    Faturalardan vergi yükünün kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Tat, “Faturalardan kaldırılan Enerji Fonu ve TRT payı ise yapılan artışların yanında "devede kulak" denilecek kadar küçük kalemlerdir. Dolayısıyla, fatura üzerindeki vergi yükünün azaltılması için KDV yüzde 18`den, yüzde 1`e çekilmeli, ayrıca ilk kademe sınırı 150 kwh`ten 230 kwh`e yükseltilmelidir.” önerisinde bulundu.   YAŞAM HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR   EMO Antalya Şube Başkanı Tat konuşmasını şöyle tamamladı: "Enerjide özelleştirme ve serbestleştirme politikaları ile iddia edildiği gibi ucuz, kaliteli ve kesintisiz elektriğe ulaşım mümkün olmamış, Türkiye pahalı bir karanlığa mahkûm edilmiştir. Kışın ortasında vatandaşlar soğuk ve yokluk arasında seçim yapmaya zorlanmaktadır. İthal kaynaklara bağımlılık yüksek seviyelerde seyretmekte, enerji tasarrufu ve verimlilik politikaları sadece söylemde kalmakta, yaşama geçirilememektedir. Yaz saati gibi çocukların, çalışanların karanlıkta yollara düşmesine neden olan ve daha fazla elektrik harcanmasına yol açan uygulamalarda ısrar edilirken, güya yapılan tasarruf ile ilgili bilimsel, ciddi hiçbir veri ortaya konulamamaktadır."
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Başkanı Şaban Tat, elektriğe yapılan yüksek zammı eleştirdi.

haberimizvar.net-  Tat, “İlk defa uygulanacak olan kademeli sistemde üst sınır olarak belirlenen 150 kWh/ay tüketimler, EPDK tarafından en düşük gelir grubu olarak kabul edilmekte iken yüzde 50 zam yapmaktan kaçınılmamıştır. Elektrik Mühendisleri Odası’nın hesaplarına göre Türkiye`de 4 kişilik bir hanenin aylık asgari elektrik tüketimi 230 kWh olarak hesaplanmıştır. Bu da, vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğünün hiçbir şekilde dikkate alınmadığını göstermektedir” diye konuştu. 

 

ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDU 

 

Faturalardan vergi yükünün kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Tat, “Faturalardan kaldırılan Enerji Fonu ve TRT payı ise yapılan artışların yanında "devede kulak" denilecek kadar küçük kalemlerdir. Dolayısıyla, fatura üzerindeki vergi yükünün azaltılması için KDV yüzde 18`den, yüzde 1`e çekilmeli, ayrıca ilk kademe sınırı 150 kwh`ten 230 kwh`e yükseltilmelidir.” önerisinde bulundu.

 

YAŞAM HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR

 

EMO Antalya Şube Başkanı Tat konuşmasını şöyle tamamladı: "Enerjide özelleştirme ve serbestleştirme politikaları ile iddia edildiği gibi ucuz, kaliteli ve kesintisiz elektriğe ulaşım mümkün olmamış, Türkiye pahalı bir karanlığa mahkûm edilmiştir. Kışın ortasında vatandaşlar soğuk ve yokluk arasında seçim yapmaya zorlanmaktadır. İthal kaynaklara bağımlılık yüksek seviyelerde seyretmekte, enerji tasarrufu ve verimlilik politikaları sadece söylemde kalmakta, yaşama geçirilememektedir. Yaz saati gibi çocukların, çalışanların karanlıkta yollara düşmesine neden olan ve daha fazla elektrik harcanmasına yol açan uygulamalarda ısrar edilirken, güya yapılan tasarruf ile ilgili bilimsel, ciddi hiçbir veri ortaya konulamamaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.