"Faturayı 'işbirliği yapmıyoruz' diyenler öder"

SİYASET 14.12.2023 - 13:51, Güncelleme: 14.12.2023 - 14:46
 

"Faturayı 'işbirliği yapmıyoruz' diyenler öder"

İYİ Parti'den ilk istifa eden isimlerden olan Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yerel seçimlerde belediyelerin çoğunluğunu iktidarın kazanmasının demokrasi açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını belirterek, "Faturayı işbirliği yapmayalım diyenler öder" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti ile yollarını ayıran ilk isimlerden olan Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yerel seçimlerde belediyelerin çoğunun iktidar tarafından kazanılması sonucunda demokrasi açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulayarak, "Bunun faturasının da -işbirliği yapmıyoruz- diyenlere çıkacağı açıktır" dedi. Subaşı, "İşbirliği zorunluluk değildir ama bunun zararlı faaliyet gibi görmek de siyasetin doğasında olamaz. Çünkü dayanışma, hatta koalisyonlar partiler ve demokrasiler için önemli kazanımlardır" şeklinde konuştu. MERKEZ PARTİSİ OLMA İNANCI ZAYIFLADI İYİ Parti için söylenecek çok şey kalmadığını belirten Subaşı, "Muhalif duruşlu bir partinin son dönemde uyguladığı yol haritası kimi partililerce doğru bulunmadığı için ayrılanlar oldu. Ben de bu konuda ayrılardan birisi oldum. Merkez partisi olma iradesi de, inancı da zayıfladığı için İYİ Parti'de kalmanın çok gereği olmadığı düşüncesiyle ayrıldım. Bugün ise keşke merkez parti olma yolunda tekrar irade gösterilmesini isterim ama bu şansın da pek kalmadığını görüyorum. Sıkça tekrarlanan 3'üncü yolun ne olduğu da çok belirlenmiş değil" diye konuştu. KIT KALMIŞ DEMOKRASİMİZ İÇİN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURUR CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği önerisinin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda(GİK)kabul edilmeyişini ve seçimlere tek başına girilmesi kararını değerlendiren Hasan Subaşı, şunları söyledi: " Eğer 3'üncü yolun sonunda belediyelerin çoğunun iktidar tarafından kazanılması sonucunu yaratacaksa, bu iktidarı daha cüretkar uygulamalara sevk edebilir, yani dengeleyen bir güç kalmamış demektir. Bu da kıt kalmış demokrasimiz için olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Bunun faturasının da -işbirliği yapmıyoruz- diyenlere çıkacağı açıktır. İşbirliği zorunluluk değildir ama bunun zararlı bir faaliyet gibi görmek de siyasetin doğasında olamaz. Çünkü dayanışma, hatta koalisyonlar partiler ve demokrasi için önemli kazanımlardır"
İYİ Parti'den ilk istifa eden isimlerden olan Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yerel seçimlerde belediyelerin çoğunluğunu iktidarın kazanmasının demokrasi açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını belirterek, "Faturayı işbirliği yapmayalım diyenler öder" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti ile yollarını ayıran ilk isimlerden olan Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yerel seçimlerde belediyelerin çoğunun iktidar tarafından kazanılması sonucunda demokrasi açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulayarak, "Bunun faturasının da -işbirliği yapmıyoruz- diyenlere çıkacağı açıktır" dedi. Subaşı, "İşbirliği zorunluluk değildir ama bunun zararlı faaliyet gibi görmek de siyasetin doğasında olamaz. Çünkü dayanışma, hatta koalisyonlar partiler ve demokrasiler için önemli kazanımlardır" şeklinde konuştu.

MERKEZ PARTİSİ OLMA İNANCI ZAYIFLADI

İYİ Parti için söylenecek çok şey kalmadığını belirten Subaşı, "Muhalif duruşlu bir partinin son dönemde uyguladığı yol haritası kimi partililerce doğru bulunmadığı için ayrılanlar oldu. Ben de bu konuda ayrılardan birisi oldum. Merkez partisi olma iradesi de, inancı da zayıfladığı için İYİ Parti'de kalmanın çok gereği olmadığı düşüncesiyle ayrıldım. Bugün ise keşke merkez parti olma yolunda tekrar irade gösterilmesini isterim ama bu şansın da pek kalmadığını görüyorum. Sıkça tekrarlanan 3'üncü yolun ne olduğu da çok belirlenmiş değil" diye konuştu.

KIT KALMIŞ DEMOKRASİMİZ İÇİN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURUR

CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği önerisinin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda(GİK)kabul edilmeyişini ve seçimlere tek başına girilmesi kararını değerlendiren Hasan Subaşı, şunları söyledi: " Eğer 3'üncü yolun sonunda belediyelerin çoğunun iktidar tarafından kazanılması sonucunu yaratacaksa, bu iktidarı daha cüretkar uygulamalara sevk edebilir, yani dengeleyen bir güç kalmamış demektir. Bu da kıt kalmış demokrasimiz için olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Bunun faturasının da -işbirliği yapmıyoruz- diyenlere çıkacağı açıktır. İşbirliği zorunluluk değildir ama bunun zararlı bir faaliyet gibi görmek de siyasetin doğasında olamaz. Çünkü dayanışma, hatta koalisyonlar partiler ve demokrasi için önemli kazanımlardır"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.