Felaket kapıda! 2 buçuk milyon kişi risk altında

GÜNDEM 06.08.2023 - 13:12, Güncelleme: 06.08.2023 - 13:16
 

Felaket kapıda! 2 buçuk milyon kişi risk altında

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depreminde yaklaşık 2 buçuk milyon insanın risk altında olduğunu belirterek, tedbir alınmaması durumunda 6 Şubat depreminden daha büyük zarara neden olabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Dün akşam Habertürk’te katıldığı canlı yayında olası İstanbul depremine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Görür, tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti.  Beklenen depremin 7,2 ile 7,6 arasında olduğunu söyleyen Görür, “Bu deprem olursa 6 Şubat'taki depremden daha büyük zarar verir. Bunu bakanımız da açıkladı. Sokak başında iki ev yıkılırsa orayı unutun. Ne yardım götürebilirsin ne de kurtarabilirsiniz. Bakan belki bazı şeyleri net söyleyemez lakin biz bilim insanıyız net söyleriz. 600 bin konut yani siz isterseniz her konutta 4 kişi düşünün daire gibi düşünün. 4 kişiden 2.5 milyon insan ölümle burun buruna kalır. Vereceğimiz can kaybı inanılmaz boyutta olur. Bir depremde bu kadar insanın ölmesi Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Bu işi ciddiye almak lazım. Nitekim Sayın Bakan da en ciddi konuşan ve doğruları salt söyleyen bakan olarak gördüm." ifadelerini kullandı.   
Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depreminde yaklaşık 2 buçuk milyon insanın risk altında olduğunu belirterek, tedbir alınmaması durumunda 6 Şubat depreminden daha büyük zarara neden olabileceğini söyledi.

haberimizvar.net- Dün akşam Habertürk’te katıldığı canlı yayında olası İstanbul depremine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Görür, tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. 

Beklenen depremin 7,2 ile 7,6 arasında olduğunu söyleyen Görür, “Bu deprem olursa 6 Şubat'taki depremden daha büyük zarar verir. Bunu bakanımız da açıkladı. Sokak başında iki ev yıkılırsa orayı unutun. Ne yardım götürebilirsin ne de kurtarabilirsiniz. Bakan belki bazı şeyleri net söyleyemez lakin biz bilim insanıyız net söyleriz. 600 bin konut yani siz isterseniz her konutta 4 kişi düşünün daire gibi düşünün. 4 kişiden 2.5 milyon insan ölümle burun buruna kalır. Vereceğimiz can kaybı inanılmaz boyutta olur. Bir depremde bu kadar insanın ölmesi Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Bu işi ciddiye almak lazım. Nitekim Sayın Bakan da en ciddi konuşan ve doğruları salt söyleyen bakan olarak gördüm." ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.