Festival Aida ile başlıyor

KÜLTÜR 17.08.2023 - 14:54, Güncelleme: 17.08.2023 - 15:06
 

Festival Aida ile başlıyor

Antalya'da bu yıl 30’ncusu gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’, 4 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de dünyaca ünlü ‘Aida’ operasıyla başlayacak.

haberimizvar.net Serik İlçesi’ndeki tarihi Aspendos Tiyatrosu’nda 4-21 Eylül tarihleri arasında yerli, yabancı opera ve bale severlere bir yıl aradan sonra yeniden keyifli akşamlar yaşatacak olan ’30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin hazırlıklarına başlandı. Festivale bu yıl yabancı ülkelerden katılım olmazken, sadece yabancı solist sanatçılar sahne alacak. FESTİVAL 4 EYLÜL’DE BAŞLIYOR Festival de Ankara Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi kapalı gişe sahnelenen eserlerini tarihi antik tiyatroda sahneleyecek. Festivalin açılışı 4 Eylül Pazartesi akşamı Ankara ve Antalya Devlet Opera Balesi’nin birlikte sahneleyeceği dünyaca ünlü besteci G. Verdi’nin ‘Aida’ adlı opera eseriyle açılacak. 30’ncusu düzenlenen Aspendos Festivali 21 Eylül Perşembe akşamı gala konseriyle sona erecek. FESTİVALİN PROGRAMI ŞÖYLE 4 Eylül Pazartesi (21.00) -Aida (G. Verdi’nin opera eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi 8 Eylül Cuma (21.00) -Tosca (G. Puccını’nin opera eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi 13-14    Eylül Çarşamba-Perşembe (21.00) -Kuğu Gölü (P.I. Çaykovskı-P.I Tchaıkovskı’nın bale eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi 17 Eylül Pazar (21.00) -La Bayadere (L. Mınkus’un bale eseri) İstanbul Devlet Opera ve Balesi 21 Eylül Perşembe (21.00) -Gala Konseri: Antalya Devlet Opera ve Balesi
Antalya'da bu yıl 30’ncusu gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’, 4 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de dünyaca ünlü ‘Aida’ operasıyla başlayacak.

haberimizvar.net Serik İlçesi’ndeki tarihi Aspendos Tiyatrosu’nda 4-21 Eylül tarihleri arasında yerli, yabancı opera ve bale severlere bir yıl aradan sonra yeniden keyifli akşamlar yaşatacak olan ’30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin hazırlıklarına başlandı. Festivale bu yıl yabancı ülkelerden katılım olmazken, sadece yabancı solist sanatçılar sahne alacak.

FESTİVAL 4 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Festival de Ankara Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi kapalı gişe sahnelenen eserlerini tarihi antik tiyatroda sahneleyecek. Festivalin açılışı 4 Eylül Pazartesi akşamı Ankara ve Antalya Devlet Opera Balesi’nin birlikte sahneleyeceği dünyaca ünlü besteci G. Verdi’nin ‘Aida’ adlı opera eseriyle açılacak. 30’ncusu düzenlenen Aspendos Festivali 21 Eylül Perşembe akşamı gala konseriyle sona erecek.

FESTİVALİN PROGRAMI ŞÖYLE

4 Eylül Pazartesi (21.00)

-Aida (G. Verdi’nin opera eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi

8 Eylül Cuma (21.00)

-Tosca (G. Puccını’nin opera eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi

13-14    Eylül Çarşamba-Perşembe (21.00)

-Kuğu Gölü (P.I. Çaykovskı-P.I Tchaıkovskı’nın bale eseri): Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi

17 Eylül Pazar (21.00)

-La Bayadere (L. Mınkus’un bale eseri) İstanbul Devlet Opera ve Balesi

21 Eylül Perşembe (21.00)

-Gala Konseri: Antalya Devlet Opera ve Balesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.