‘Festivali 2023’te yapacağız’

GÜNDEM 01.10.2023 - 10:18, Güncelleme: 01.10.2023 - 10:51
 

‘Festivali 2023’te yapacağız’

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı Muhittin Böcek, sansür tartışmaları nedeniyle iptal edilen festivali seçim öncesinde Bakanlıktan bir kuruş istemeden özüne dönecek şekilde yapacaklarını söyledi. Böcek, trollerin ve AKP İl Başkanı Ali Çetin in FETÖ iddiaları ile siyaset yaptıklarını öne sürdü.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk olarak katıldı. Açıklamalarda bulunan Böcek, 2023 bitmeden yeni bir sanat ekibiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni yeniden yapacağını açıkladı. Böcek, programda şunları söyledi: “Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndüreceğim demiştim. Göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm. Bin kişiyle yapılırdı bu protokol. Ben 10 bin kişiyle yapmak istedim. Biliyorsunuz; dün Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti. Ahmet Boyacıoğlu çok kıymetli, sol fraksiyonda yer almış bir doktordur. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık. 5. yılda bu iş oldu. Hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı... Ben eski bir sinemacıyım. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 60.'sını yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı çok kıymetli ve önemli. Kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin neler yaptığını Türkiye iyi bilir. Böyle gelip de ucuz siyaset yapmak, AKP il başkanı filan... Ben onların çocukluğundan beri ne yaptığını iyi bilirim. Ben hayatım boyunca film yapan sanatçılara hep saygı duydum.  Bugün polis kardeşimiz saat 16.00'da Atatürk Kültür Merkezi’ne geldi ve filmin kopyasını istedi. Troller yazıyor, siyaset yapıyor. Ucuz siyaset yapanların yanına bırakmayacağım. Bu Altın Portakal'ı 100. yılında, 60. kez şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olarak yapacağım ve tüm sanatçılarımızın, sinema emekçilerimin de desteğiyle yapacağım. Türkiye bunu görecek. Ben belgeseli de izlemedim, seçici kurulu da etkilemedim. Şunu seçin, bunu seçmeyin demedim."
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı Muhittin Böcek, sansür tartışmaları nedeniyle iptal edilen festivali seçim öncesinde Bakanlıktan bir kuruş istemeden özüne dönecek şekilde yapacaklarını söyledi. Böcek, trollerin ve AKP İl Başkanı Ali Çetin in FETÖ iddiaları ile siyaset yaptıklarını öne sürdü.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk olarak katıldı. Açıklamalarda bulunan Böcek, 2023 bitmeden yeni bir sanat ekibiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni yeniden yapacağını açıkladı.

Böcek, programda şunları söyledi:

“Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndüreceğim demiştim. Göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm. Bin kişiyle yapılırdı bu protokol. Ben 10 bin kişiyle yapmak istedim. Biliyorsunuz; dün Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti. Ahmet Boyacıoğlu çok kıymetli, sol fraksiyonda yer almış bir doktordur. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık. 5. yılda bu iş oldu. Hükümet devreye girdi, bakanlar açıklama yaptı...

Ben eski bir sinemacıyım. Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 60.'sını yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı çok kıymetli ve önemli. Kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin neler yaptığını Türkiye iyi bilir. Böyle gelip de ucuz siyaset yapmak, AKP il başkanı filan... Ben onların çocukluğundan beri ne yaptığını iyi bilirim. Ben hayatım boyunca film yapan sanatçılara hep saygı duydum. 

Bugün polis kardeşimiz saat 16.00'da Atatürk Kültür Merkezi’ne geldi ve filmin kopyasını istedi. Troller yazıyor, siyaset yapıyor. Ucuz siyaset yapanların yanına bırakmayacağım.

Bu Altın Portakal'ı 100. yılında, 60. kez şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olarak yapacağım ve tüm sanatçılarımızın, sinema emekçilerimin de desteğiyle yapacağım. Türkiye bunu görecek. Ben belgeseli de izlemedim, seçici kurulu da etkilemedim. Şunu seçin, bunu seçmeyin demedim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.