Fevzi Çakmak Mahallesi Aile Sağlık Merkezi'ne kavuştu

YEREL 08.12.2023 - 13:51, Güncelleme: 08.12.2023 - 13:51
 

Fevzi Çakmak Mahallesi Aile Sağlık Merkezi'ne kavuştu

Geçtiğimiz günlerde imzalan protokol kapsamında 3 sağlık tesisine daha kavuşacak olan Kepez ilçesinde, yapımını Süleyman Akbıyık’ın üstlendiği Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 5 hekimli aile sağlığı merkezi (ASM)nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

haberimizvar.net-  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde mülkiyet sorunları çözülen Fevzi Çakmak Mahallesi, bir kalıcı yatırıma daha kavuşuyor. Gecekondu yapılarının yerine imara uygun modern konutların inşa edildiği mahalleye, anaokulu, ilkokul, 2 lise ve spor salonu kazandırılmıştı. Kepez Belediyesinin açtığı 34 bin metre yeni yolla planlı şehirleşmenin başladığı Fevzi Çakmak Mahallesi’nin sağlık tesisi ihtiyacı da karşılandı.  ASM’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI  Nüfusu 10 bin 500 olan mahalleye, Kepez Müteahhitler Derneği eski başkanı Süleyman Akbıyık tarafından aile sağlığı merkezi (ASM)yapılıyor.  5 hekimli ASM’nin yapımıyla ilgili geçtiğimiz aylarda Antalya Valiliği’nde protokol imzalanmıştı. Hayırsever Süleyman Akbıyık’ın isminin verileceği tek katlı ve betonarme sağlık tesisinin inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı.  Hayırsever tarafından ASM binası, anahtar teslimi yapılıyor.  Süleyman Akbıyık ASM’nin yeni yılın ilk aylarında hizmete açılması bekleniyor. Kepez Belediyesi de, imar planıyla ASM’nin yapılmasına destek verdi.  ANTALYA’NIN SAĞLIK BAŞKENTİ KEPEZ  Kepez ilçesinde bir ASM’nin yapımı tamamlanırken, 3 sağlık tesisinin de temeli atılıyor. Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde yapılan Antalya Şehir Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Belediye Sağlık Merkezi, Antalya Halk Sağlığı Laboratuarı ve Antalya Diş Hastanesi yatırılmalarıyla Kepez ilçesi sağlık üssü haline geldi. Dev sağlık yatırımlarının kazandırıldığı ilçede, mahallelerin ilk basamak sağlık hizmetlerinin verildiği ASM talebi de karşılanıyor.  YENİ MAHALLEYE ASM VE SAĞLIK HAYAT MERKEZİ  Geçtiğimiz günlerde Antalya Valiliğinde imzalanan protokol kapsamında Kepez ilçesindeki sağlık yatırımlarına 2 ASM ile Sağlıklı Hayat Merkezi de ekleniyor. İçerisinde KETEM’in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ile 4 hekimli ASM binaları, Yeni Mahalle’ye inşa edilecek. İki sağlık tesisi binası, Kepez Belediyesi ve hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari işbirliğinde yapılacak. Daha sonra bu iki tesis, imzalanan protokol kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilecek. Protokol gereği, Yeni Mahalle’deki sağlık tesislerine ‘Bedreddin Ari’ ismi verildi. VARSAK KARŞIYAKA’YA ASM Teslime-Hüseyin ACAR ASM binası ise Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde 1547 ile 1548 sokak arasındaki alana kazandırılıyor. Kepez Belediyesi bu bölgede imar planı ve parselasyon çalışması yaparak, tesisin yapılacağı arsayı oluşturdu. ASM’nin yapılacağı 891 metrekarelik arsa, Kepez Belediye Meclisi kararıyla İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Hayırseverler, Hasibe Özkan ve Hasan Acar tarafından tahsis edilen taşınmaz üzerine 2 ya da 3 hekimli ASM binasını anahtar teslimi yapacak.  Yine Kepez Belediyesinin desteğiyle ilçenin 7 farklı noktasına 112 Acil İstasyonu yapıldı.   
Geçtiğimiz günlerde imzalan protokol kapsamında 3 sağlık tesisine daha kavuşacak olan Kepez ilçesinde, yapımını Süleyman Akbıyık’ın üstlendiği Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 5 hekimli aile sağlığı merkezi (ASM)nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

haberimizvar.net-  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde mülkiyet sorunları çözülen Fevzi Çakmak Mahallesi, bir kalıcı yatırıma daha kavuşuyor. Gecekondu yapılarının yerine imara uygun modern konutların inşa edildiği mahalleye, anaokulu, ilkokul, 2 lise ve spor salonu kazandırılmıştı. Kepez Belediyesinin açtığı 34 bin metre yeni yolla planlı şehirleşmenin başladığı Fevzi Çakmak Mahallesi’nin sağlık tesisi ihtiyacı da karşılandı. 

ASM’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI 
Nüfusu 10 bin 500 olan mahalleye, Kepez Müteahhitler Derneği eski başkanı Süleyman Akbıyık tarafından aile sağlığı merkezi (ASM)yapılıyor.  5 hekimli ASM’nin yapımıyla ilgili geçtiğimiz aylarda Antalya Valiliği’nde protokol imzalanmıştı. Hayırsever Süleyman Akbıyık’ın isminin verileceği tek katlı ve betonarme sağlık tesisinin inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı.  Hayırsever tarafından ASM binası, anahtar teslimi yapılıyor. 
Süleyman Akbıyık ASM’nin yeni yılın ilk aylarında hizmete açılması bekleniyor. Kepez Belediyesi de, imar planıyla ASM’nin yapılmasına destek verdi. 

ANTALYA’NIN SAĞLIK BAŞKENTİ KEPEZ
 Kepez ilçesinde bir ASM’nin yapımı tamamlanırken, 3 sağlık tesisinin de temeli atılıyor. Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde yapılan Antalya Şehir Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Belediye Sağlık Merkezi, Antalya Halk Sağlığı Laboratuarı ve Antalya Diş Hastanesi yatırılmalarıyla Kepez ilçesi sağlık üssü haline geldi. Dev sağlık yatırımlarının kazandırıldığı ilçede, mahallelerin ilk basamak sağlık hizmetlerinin verildiği ASM talebi de karşılanıyor. 

YENİ MAHALLEYE ASM VE SAĞLIK HAYAT MERKEZİ 
Geçtiğimiz günlerde Antalya Valiliğinde imzalanan protokol kapsamında Kepez ilçesindeki sağlık yatırımlarına 2 ASM ile Sağlıklı Hayat Merkezi de ekleniyor. İçerisinde KETEM’in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ile 4 hekimli ASM binaları, Yeni Mahalle’ye inşa edilecek. İki sağlık tesisi binası, Kepez Belediyesi ve hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari işbirliğinde yapılacak. Daha sonra bu iki tesis, imzalanan protokol kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilecek. Protokol gereği, Yeni Mahalle’deki sağlık tesislerine ‘Bedreddin Ari’ ismi verildi.

VARSAK KARŞIYAKA’YA ASM
Teslime-Hüseyin ACAR ASM binası ise Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde 1547 ile 1548 sokak arasındaki alana kazandırılıyor. Kepez Belediyesi bu bölgede imar planı ve parselasyon çalışması yaparak, tesisin yapılacağı arsayı oluşturdu. ASM’nin yapılacağı 891 metrekarelik arsa, Kepez Belediye Meclisi kararıyla İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Hayırseverler, Hasibe Özkan ve Hasan Acar tarafından tahsis edilen taşınmaz üzerine 2 ya da 3 hekimli ASM binasını anahtar teslimi yapacak. 
Yine Kepez Belediyesinin desteğiyle ilçenin 7 farklı noktasına 112 Acil İstasyonu yapıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.