Fidanlar Antalya'ya nefes olacak

YEREL 21.03.2024 - 13:52, Güncelleme: 21.03.2024 - 13:52
 

Fidanlar Antalya'ya nefes olacak

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz kutlaması kapsamında Kepez Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, iklim krizine dikkat çekerek, "Fidanlar Antalya'ya nefes olacak" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve nevruz kutlaması kapsamında Kepez Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada dünyanın en büyük sorununun iklim krizi olduğunu işaret ederek, "Bu fidanlar Antalya'ya nefes olacak" dedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Vali Şahin ile birlikte Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarım Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin sarı, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.Etkinlikte kızılçam, defne, sedir, fıstık çamı ve harnup türleri olmak üzere bin 300 fidan toprakla buluştu. ERGENEKON ATEŞİNİ YAKIYORUZ Antalya Valisi Hulusi Şahin, etkinlikteki konuşmasında nüfus artışıyla birlikte beşeri faaliyetlerin sebep olduğu iklim değişikliğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Şu anda dünyanın mücadele ettiği en müh0im konu iklim değişikliği. Atmosferdeki gazların güneşten gelen ısıyı tutması sonucu sera etkisi yaşanmakta ve mevsimler değişmektedir. Çözümü karbon ayak izinin azaltılmasıdır. Çözümü karbondioksit-oksijen dengesini sağlayacak ormanların muhafaza edilmesidir" Orman Haftası'nın nevruz bayramıyla aynı gün olmasının manidar olduğunu belirten Şahin, "Türklerin Ergenekon'dan çıkışını ifade eden nevruz yeni gün yani yeni başlangıç demektir. Orta Asya Türkleri başta olmak üzere pek çok toplumda takvimlerin ilk günü nevruz olmuştur. Biz de ecdadımızın bir geleneği olarak nevruzu kutluyoruz" dedi. Program sonunda Ergenekon'un ateşinin yakıldığı belirtilerek, geleneksel nevruz ateşi yakılıp, çekiçle demir dövüldü.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz kutlaması kapsamında Kepez Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, iklim krizine dikkat çekerek, "Fidanlar Antalya'ya nefes olacak" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve nevruz kutlaması kapsamında Kepez Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada dünyanın en büyük sorununun iklim krizi olduğunu işaret ederek, "Bu fidanlar Antalya'ya nefes olacak" dedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Vali Şahin ile birlikte Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarım Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin sarı, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.Etkinlikte kızılçam, defne, sedir, fıstık çamı ve harnup türleri olmak üzere bin 300 fidan toprakla buluştu.

ERGENEKON ATEŞİNİ YAKIYORUZ

Antalya Valisi Hulusi Şahin, etkinlikteki konuşmasında nüfus artışıyla birlikte beşeri faaliyetlerin sebep olduğu iklim değişikliğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Şu anda dünyanın mücadele ettiği en müh0im konu iklim değişikliği. Atmosferdeki gazların güneşten gelen ısıyı tutması sonucu sera etkisi yaşanmakta ve mevsimler değişmektedir. Çözümü karbon ayak izinin azaltılmasıdır. Çözümü karbondioksit-oksijen dengesini sağlayacak ormanların muhafaza edilmesidir" Orman Haftası'nın nevruz bayramıyla aynı gün olmasının manidar olduğunu belirten Şahin, "Türklerin Ergenekon'dan çıkışını ifade eden nevruz yeni gün yani yeni başlangıç demektir. Orta Asya Türkleri başta olmak üzere pek çok toplumda takvimlerin ilk günü nevruz olmuştur. Biz de ecdadımızın bir geleneği olarak nevruzu kutluyoruz" dedi. Program sonunda Ergenekon'un ateşinin yakıldığı belirtilerek, geleneksel nevruz ateşi yakılıp, çekiçle demir dövüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.