Fikret Otyam Antalya'da anıldı

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.08.2023 - 11:44, Güncelleme: 10.08.2023 - 11:44
 

Fikret Otyam Antalya'da anıldı

Antalya'da 2015 yılında yaşamını yitiren ünlü gazeteci-yazar-ressam-fotoğrafçı Fikret Otyam, ölümünün yıldönümünde sanatçılar tarafından anıldı.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği'nce (ANSAN) ünlü Fikret Otyam için anma töreni düzenlendi. Sanatçılar, Konyaaltı Caddesi üzerindeki ve Otyam'ın adını taşıyan parkta bir araya geldi. ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, Muratpaşa Belediyesi tarafından 2015 yılında yaptırılan ve üzerinde Otyam'ın gravür maskının yer aldığı anıt önüne çiçek koydu. ÖLMEDİ KALPLERDE YAŞIYOR ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, "Fikret Otyam'ın adını taşıyan parkın içerisinde ANSAN'ın çalışma ofisi ile sanat galerisinin de yer alması onur vericidir" dedi. Otyam'ın yaşam öyküsünü anlatan Çakçıl, sözlerini şöyle sürdürdü; "Fikret Otyam, 1926 yılında Aksaray'da dünyaya geldi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Otyam, öğrencilik yıllarında Son Saat Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı. Otyam, daha sonra da Dünya ile Ulus gazetelerinde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yaptı. Anadolu'yu karış, karış gezen Otyam, yaptığı bir çok röportajı, çektiği fotoğraflarını yazdığı kitaplara taşımıştı. Otyam, eline fırçasını alıp Anadolu insanlarının sosyal yaşamlarını da tuvallerine yansıtmıştı. Otyam, gazetelerde yayımlanan haber ve röportajları, çektiği fotoğraf ve yaptığı resimlerle insanların gönlünü fethetti. 9 Ağustos 2015'te geçirdiği kalp kriz sonucu yaşadığı Antalya'da yaşamını yitiren Otyam ölmedi, kalplerimizde yaşamını sürdürüyor." Fikret Otyam'ın doğum günü olan 19 Aralık'ta daha geniş kapsamlı bir etkinlik düzenleneceğini de hatırlatan ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, "Etkinlikte Fikret Otyam'ın çocukluğu, gençliği, gazetecilik yılları, sanat ve edebiyatla ilgisi, bırakmış olduğu eserleri anlatılacak" dedi.
Antalya'da 2015 yılında yaşamını yitiren ünlü gazeteci-yazar-ressam-fotoğrafçı Fikret Otyam, ölümünün yıldönümünde sanatçılar tarafından anıldı.

haberimizvar.net-  Antalya Sanatçılar Derneği'nce (ANSAN) ünlü Fikret Otyam için anma töreni düzenlendi. Sanatçılar, Konyaaltı Caddesi üzerindeki ve Otyam'ın adını taşıyan parkta bir araya geldi. ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, Muratpaşa Belediyesi tarafından 2015 yılında yaptırılan ve üzerinde Otyam'ın gravür maskının yer aldığı anıt önüne çiçek koydu.

ÖLMEDİ KALPLERDE YAŞIYOR

ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, "Fikret Otyam'ın adını taşıyan parkın içerisinde ANSAN'ın çalışma ofisi ile sanat galerisinin de yer alması onur vericidir" dedi. Otyam'ın yaşam öyküsünü anlatan Çakçıl, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Fikret Otyam, 1926 yılında Aksaray'da dünyaya geldi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Otyam, öğrencilik yıllarında Son Saat Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı. Otyam, daha sonra da Dünya ile Ulus gazetelerinde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yaptı. Anadolu'yu karış, karış gezen Otyam, yaptığı bir çok röportajı, çektiği fotoğraflarını yazdığı kitaplara taşımıştı. Otyam, eline fırçasını alıp Anadolu insanlarının sosyal yaşamlarını da tuvallerine yansıtmıştı. Otyam, gazetelerde yayımlanan haber ve röportajları, çektiği fotoğraf ve yaptığı resimlerle insanların gönlünü fethetti. 9 Ağustos 2015'te geçirdiği kalp kriz sonucu yaşadığı Antalya'da yaşamını yitiren Otyam ölmedi, kalplerimizde yaşamını sürdürüyor."

Fikret Otyam'ın doğum günü olan 19 Aralık'ta daha geniş kapsamlı bir etkinlik düzenleneceğini de hatırlatan ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, "Etkinlikte Fikret Otyam'ın çocukluğu, gençliği, gazetecilik yılları, sanat ve edebiyatla ilgisi, bırakmış olduğu eserleri anlatılacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.