Finike Belediyesi depreme karşı önlemler alıyor

GÜNDEM 08.03.2023 - 23:51, Güncelleme: 08.03.2023 - 23:51
 

Finike Belediyesi depreme karşı önlemler alıyor

Finike Belediyesi tarafından, ilçe genelinde olası bir depreme karşı gerekli önlemleri almak amacıyla başlatılan bilimsel temelli araştırma ve çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde yıkıma yol açan deprem sonrasında Finike’de de deprem riskine karşı önlem almak için başlatılan çalışmalar kapsamında, Finike Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalandı. Vatandaşların can güvenliğini önceleyerek yapıların depreme karşı güvenliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen denetimler protokole bağlanarak, Finike Belediyesi sınırları içerisinde yapı ruhsatı gerektiren tüm yapı projeleri ve yapı kullanma izni eki projeleri yürürlükte bulunan ilgili kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve bu proje hükümlerine göre ilgili meslek odası tarafından da incelenecek ve denetlenecektir. Ayrıca protokol ile, Finike’nin tarihi ve kültürel yapısına sahip çıkarak sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için gerekli olan mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin mevzuata ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirebilmesi için iki kurum arasında gereken teknik işbirliği amaçlanıyor.
Finike Belediyesi tarafından, ilçe genelinde olası bir depreme karşı gerekli önlemleri almak amacıyla başlatılan bilimsel temelli araştırma ve çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde yıkıma yol açan deprem sonrasında Finike’de de deprem riskine karşı önlem almak için başlatılan çalışmalar kapsamında, Finike Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Vatandaşların can güvenliğini önceleyerek yapıların depreme karşı güvenliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen denetimler protokole bağlanarak, Finike Belediyesi sınırları içerisinde yapı ruhsatı gerektiren tüm yapı projeleri ve yapı kullanma izni eki projeleri yürürlükte bulunan ilgili kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve bu proje hükümlerine göre ilgili meslek odası tarafından da incelenecek ve denetlenecektir. Ayrıca protokol ile, Finike’nin tarihi ve kültürel yapısına sahip çıkarak sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için gerekli olan mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin mevzuata ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirebilmesi için iki kurum arasında gereken teknik işbirliği amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.