Finike limanı halka geri verilsin

GÜNDEM 28.07.2021 - 12:41, Güncelleme: 28.07.2021 - 12:50
 

Finike limanı halka geri verilsin

Finike Limanı’nın SETUR şirketine verilmesine Finike Halk Platformu’ndan tepki geldi. Platform sözcüsü Aziz Şenel, “Finike limanı halka verilmelidir” dedi. Şenel, Finike limanıyla ilgili diğer sorunların da çözülmesini istedi

haberimizvar.net- Finike limanı işletmesi SETUR şirketine verildi. Limanın özel şirkete verilmesi ile halkın limanı kullanmasını engellendiğini belirtin Finike Halk Platformu, kararın derhal geri çekilmesini talep etti. Platform Sözcüsü Aziz Şenel, “Finike Limanı Setur şirketine kiralanarak halkın deniz ile ilgisi kesilmiştir. Böyle bir kasabada deniz ve denizciliğe gönül veren insanlar balıkçı kooperatifinin çok az bir alanında sığıntı olmaya mahkum edilmekte, teknelerini bağlayabilmek için kooperatifin bencil isteklerine boyun eğmek zorunda bırakılmaktadır. Seyir ve deniz havası alabilmek için halkımız özellikle akşamları mendireğe akın etmekte ama sonrasında da ya olta balıkçılarına ya da tuvalet gereksinimi en azından seyyar bir wc ile karşılanmadığından mendirekten küskün ayrılmaktalar. Çözümü o kadar kolay olan bu iki problem bir seyyar wc ve mendirek taşlarının üzerine konulabilecek üç beş kalaslık platformlar ile çözülebilir. Hem halkımız mendirek balkonunun tadını çıkarırken hem de amatör oltacımız balık yakalama tutkusunu giderir. Bu konuda ki isteğimizi de belediye yetkililerine ilettim” dedi.  BALIK ÇİFTLİKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR  limanla ilgili diğer sorunları da dile getiren Aziz Şenel, “Finike Kent Meydanı projesine konulmak istenen Cami ye engel olmak için önemli bir mücadele verdik ve kazandık gibi. Gene Finike ovasının ortasından geçirilmek istenen duble yol projesinde geri adım attırdık. Bu konuda gene de kafalarında olandan vazgeçmezler diye de hep teyakkuzdayız. Şimdi kendimize Finike gönüllüsü olarak yeni hedefler koyuyoruz. Bunlardan biri Finike’nin tam karşısında olan balık çiftlikleridir. Şu an çok masummuş gibi görünen bu balık çiftliklerine karşı vakit geçirmeden karşı durursak kentimizi bekleyen büyük bir problemin önüne geçmiş oluruz. Bu çiftlikler hem çok azını kullanabildiğimiz limanımızı ele geçirmek hem de önemli ekolojik kirlilik yaratarak denizimizi tüketmek üzeredir” diye konuştu.
Finike Limanı’nın SETUR şirketine verilmesine Finike Halk Platformu’ndan tepki geldi. Platform sözcüsü Aziz Şenel, “Finike limanı halka verilmelidir” dedi. Şenel, Finike limanıyla ilgili diğer sorunların da çözülmesini istedi

haberimizvar.net- Finike limanı işletmesi SETUR şirketine verildi. Limanın özel şirkete verilmesi ile halkın limanı kullanmasını engellendiğini belirtin Finike Halk Platformu, kararın derhal geri çekilmesini talep etti. Platform Sözcüsü Aziz Şenel, “Finike Limanı Setur şirketine kiralanarak halkın deniz ile ilgisi kesilmiştir. Böyle bir kasabada deniz ve denizciliğe gönül veren insanlar balıkçı kooperatifinin çok az bir alanında sığıntı olmaya mahkum edilmekte, teknelerini bağlayabilmek için kooperatifin bencil isteklerine boyun eğmek zorunda bırakılmaktadır. Seyir ve deniz havası alabilmek için halkımız özellikle akşamları mendireğe akın etmekte ama sonrasında da ya olta balıkçılarına ya da tuvalet gereksinimi en azından seyyar bir wc ile karşılanmadığından mendirekten küskün ayrılmaktalar. Çözümü o kadar kolay olan bu iki problem bir seyyar wc ve mendirek taşlarının üzerine konulabilecek üç beş kalaslık platformlar ile çözülebilir. Hem halkımız mendirek balkonunun tadını çıkarırken hem de amatör oltacımız balık yakalama tutkusunu giderir. Bu konuda ki isteğimizi de belediye yetkililerine ilettim” dedi. 

BALIK ÇİFTLİKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR 

limanla ilgili diğer sorunları da dile getiren Aziz Şenel, “Finike Kent Meydanı projesine konulmak istenen Cami ye engel olmak için önemli bir mücadele verdik ve kazandık gibi. Gene Finike ovasının ortasından geçirilmek istenen duble yol projesinde geri adım attırdık. Bu konuda gene de kafalarında olandan vazgeçmezler diye de hep teyakkuzdayız. Şimdi kendimize Finike gönüllüsü olarak yeni hedefler koyuyoruz. Bunlardan biri Finike’nin tam karşısında olan balık çiftlikleridir. Şu an çok masummuş gibi görünen bu balık çiftliklerine karşı vakit geçirmeden karşı durursak kentimizi bekleyen büyük bir problemin önüne geçmiş oluruz. Bu çiftlikler hem çok azını kullanabildiğimiz limanımızı ele geçirmek hem de önemli ekolojik kirlilik yaratarak denizimizi tüketmek üzeredir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.