Finike Portakalı dalında kalıyor

EKONOMİ 01.02.2024 - 12:54, Güncelleme: 01.02.2024 - 13:15
 

Finike Portakalı dalında kalıyor

Dünyaca ünlü Finike Portakalı düşük fiyatla dalında kalıyor. CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, "Finike Portakalı dünyaca ünlü bir ürün. Portakalımızın kilosu 3 liraya düştü. Böyle özel bir ürünün dalında para etmemesi çiftçimizi zor durumda bırakıyor" dedi. "Çiftçimiz can çekişiyor" diyen Çarban, "İstanbul pazarlarında kilosu 60-70 lira olan portakal çiftçimizden kilosu 3 liraya alınıyor" şeklinde konuştu.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, Finike ekonomisinin en büyük parçası olan Finike Portakalı’nın düşük fiyat yüzünden dalında kaldığını söyledi. Yüksek girdi maliyetleri, her geçen gün yükselen yakıt ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra dalındaki portakalın para etmemesinin ilçe ekonomisine büyük zarar verdiğini ifade eden Çarban, “Portakalımızın kilosu dalında 3 liraya düştü. Bu şartlarda çiftçimizin ayakta kalması imkansız” dedi.   OLUMSUZ EKONOMİ POLİTİKASI EN ÇOK ÇİFTÇİMİZİ ETKİLİYOR Finike ekonomisinin can damarı olan tarım sektöründe üreticilerin can çekiştiğini söyleyen CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, tarım üreticilerine merkezi hükümetin acil bir biçimde destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Özellikle portakal üreticilerinin zor bir durumda olduğunu ve destek alamadıklarını dile getiren İlçe Başkanı Çarban, “Finike Portakalı dünya markası bir ürün. Böyle özel bir ürünün dalında para etmemesi çiftçimizi zor durumda bırakıyor. Bunun üzerine bir de mevcut hükümetin olumsuz ekonomi politikalarıyla her geçen gün vatandaşlarımızın canını yakan zamlar özellikle çiftçilerimizi etkiliyor” şeklinde konuştu.   ÇİFTÇİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR Çiftçilerin her geçen gün yükselen girdi maliyetlerinin altında ezildiğini dile getiren Çarban, “Her gün mazota gelen zam, taşıma giderlerinin artması, işçi maliyetlerinin yükselmesi ve her türlü girdi maliyetinin artması çiftçimizi çok zorluyor. Hükümetin acil olarak bölgemizdeki çiftçilere bir destek açıklamasını istiyoruz. Burada ne yazık ki dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında kalmaya mahkum ediliyor. İstanbul pazarlarında kilo fiyatı 60-70 lira olan portakal çiftçimizden kilosu 3 liraya alınıyor. Çiftçimiz şu an can çekişiyor” dedi.
Dünyaca ünlü Finike Portakalı düşük fiyatla dalında kalıyor. CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, "Finike Portakalı dünyaca ünlü bir ürün. Portakalımızın kilosu 3 liraya düştü. Böyle özel bir ürünün dalında para etmemesi çiftçimizi zor durumda bırakıyor" dedi. "Çiftçimiz can çekişiyor" diyen Çarban, "İstanbul pazarlarında kilosu 60-70 lira olan portakal çiftçimizden kilosu 3 liraya alınıyor" şeklinde konuştu.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, Finike ekonomisinin en büyük parçası olan Finike Portakalı’nın düşük fiyat yüzünden dalında kaldığını söyledi. Yüksek girdi maliyetleri, her geçen gün yükselen yakıt ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra dalındaki portakalın para etmemesinin ilçe ekonomisine büyük zarar verdiğini ifade eden Çarban, “Portakalımızın kilosu dalında 3 liraya düştü. Bu şartlarda çiftçimizin ayakta kalması imkansız” dedi.

 

OLUMSUZ EKONOMİ POLİTİKASI EN ÇOK ÇİFTÇİMİZİ ETKİLİYOR

Finike ekonomisinin can damarı olan tarım sektöründe üreticilerin can çekiştiğini söyleyen CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, tarım üreticilerine merkezi hükümetin acil bir biçimde destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Özellikle portakal üreticilerinin zor bir durumda olduğunu ve destek alamadıklarını dile getiren İlçe Başkanı Çarban, “ Finike Portakalı dünya markası bir ürün. Böyle özel bir ürünün dalında para etmemesi çiftçimizi zor durumda bırakıyor. Bunun üzerine bir de mevcut hükümetin olumsuz ekonomi politikalarıyla her geçen gün vatandaşlarımızın canını yakan zamlar özellikle çiftçilerimizi etkiliyor” şeklinde konuştu.

 

ÇİFTÇİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR

Çiftçilerin her geçen gün yükselen girdi maliyetlerinin altında ezildiğini dile getiren Çarban, “Her gün mazota gelen zam, taşıma giderlerinin artması, işçi maliyetlerinin yükselmesi ve her türlü girdi maliyetinin artması çiftçimizi çok zorluyor. Hükümetin acil olarak bölgemizdeki çiftçilere bir destek açıklamasını istiyoruz. Burada ne yazık ki dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında kalmaya mahkum ediliyor. İstanbul pazarlarında kilo fiyatı 60-70 lira olan portakal çiftçimizden kilosu 3 liraya alınıyor. Çiftçimiz şu an can çekişiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.