Finike'de neler olmuş neler!

GÜNDEM 07.12.2021 - 15:16, Güncelleme: 07.12.2021 - 15:16
 

Finike'de neler olmuş neler!

Finike hükümet konağında yaşanan büyük skandallar İçişleri Bakanlığı 2020 Sayıştay raporuna yansıdı

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı 07.02.2020 Tarih (07-5) 53 Sayılı onayı ile Mülkiye teftiş kurulu Başkanlığı 11.02.2020 Tarih (7-5) 831 sayılı görev emri ile yapılan ön inceleme sonucunda düzenlenmiş olan rapor kapsamında. 2016 yılı ve sonrasını kapsayan Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işleri hakkında inceleme yapılmış.  İnceleme konularından birisi olan Finike Hükümet Konağı hakkında eksiklikler kapsamlı olarak tespit edilmiş.  29.11.2016 tarihinde ihalesi yapılarak 27.02.2017 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak işe başlanan yapım işi. 02.12.2018 tarihinde tamamlandığı belirtilmekte.  ASANSÖRLER DEVRE DIŞI Uygulama projesinde 630 KG Kapasiteli, 1000 KG kapasiteli ve 1275 KG Kapasiteli 3 adet makine dairesiz asansör planlanmış. Her bir asansör için 26.12.2018 tarihinde akredite kuruluş tarafından yeşil etiket verilmiş olup bir sonraki kontrol tarihi olan 26.12.2019 tarihinden sonra bir denetlemem yapılmamış. Denetim esnasında kronik arızalar nedeni ile 1000 KG ve 1275 KG kapasiteli asansörlerin çalışmadığı enerjilerinin kesik olduğu. 630 KG kapasiteli asansörün devrede olduğu görülmüş, 630 KG Kapasiteli asansörün çok sağlıklı çalışmadığı belirtilmiş. YANGIN SİSTEMİ DEVRE DIŞI Betonarme yangın su deposunda su kaçağı bulunmasından, depoda su azalmasına bağlı yangın pompaları devre dışı bırakılmış. Pre-action vananın kompresörü arızalı olup, arızanın giderilmesi ve su deposunun tadilatı sonrasında sistem devreye girebilecek konumda. EKSİKLER Suya bağlı ahşap kapılarda deformasyon, Binanın bazı bölümlerinde alüminyum asma tavan zarar gördüğü, Trafo temeline yapılan fayansların kırıldığı, Bina bahçe girişi, Ön bahçe duvarındaki mermer kaplamaların düştüğü. Bazı klima santrallerinin arızalı olduğu, bazı klima drenaj hatlarında su kaçakları bulunduğu. Muhtelif kat WC lerinin tıkalı olduğu, Çatı katından zemin kata kadar su geçtiği. Daha birçok konuda hatalı ve eksik imalatların olduğu tespit edilmiş. Kaymakamlık tarafından sorun ve sıkıntılar nedeni ile birçok kez yazıların yazıldığı görülmüş.  ÖN İNCELEME SONUCU Yatırım izleme şube müdürü Vefa Aybar, inşaat ile ilgili kontrol amirliğini Güven Lokumcu tarafından yapıldığı, Kontrol komisyonunda İnşaat Müh. Mehmet Yasin Koç’un, Elektrik Müh. Olarak Barış Kökduman, ve Makine Müh. Olarak Noyan Öztürk'ün görev aldığı. Hakkedişleri de aynı kişilerin düzenlendiğinden, Eksik ve hatalı imalatların mahkeme tarafından tespiti yapılarak. Yapılan ödemelerden kaynaklanan zararın yüklenici firma ile birlikte adı geçenlerden müştereken tahsil edilmesi gerektiği.
Finike hükümet konağında yaşanan büyük skandallar İçişleri Bakanlığı 2020 Sayıştay raporuna yansıdı

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı 07.02.2020 Tarih (07-5) 53 Sayılı onayı ile Mülkiye teftiş kurulu Başkanlığı 11.02.2020 Tarih (7-5) 831 sayılı görev emri ile yapılan ön inceleme sonucunda düzenlenmiş olan rapor kapsamında. 2016 yılı ve sonrasını kapsayan Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işleri hakkında inceleme yapılmış.  İnceleme konularından birisi olan Finike Hükümet Konağı hakkında eksiklikler kapsamlı olarak tespit edilmiş. 

29.11.2016 tarihinde ihalesi yapılarak 27.02.2017 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak işe başlanan yapım işi. 02.12.2018 tarihinde tamamlandığı belirtilmekte. 

ASANSÖRLER DEVRE DIŞI

Uygulama projesinde 630 KG Kapasiteli, 1000 KG kapasiteli ve 1275 KG Kapasiteli 3 adet makine dairesiz asansör planlanmış. Her bir asansör için 26.12.2018 tarihinde akredite kuruluş tarafından yeşil etiket verilmiş olup bir sonraki kontrol tarihi olan 26.12.2019 tarihinden sonra bir denetlemem yapılmamış. Denetim esnasında kronik arızalar nedeni ile 1000 KG ve 1275 KG kapasiteli asansörlerin çalışmadığı enerjilerinin kesik olduğu. 630 KG kapasiteli asansörün devrede olduğu görülmüş, 630 KG Kapasiteli asansörün çok sağlıklı çalışmadığı belirtilmiş.

YANGIN SİSTEMİ DEVRE DIŞI

Betonarme yangın su deposunda su kaçağı bulunmasından, depoda su azalmasına bağlı yangın pompaları devre dışı bırakılmış. Pre-action vananın kompresörü arızalı olup, arızanın giderilmesi ve su deposunun tadilatı sonrasında sistem devreye girebilecek konumda.

EKSİKLER

Suya bağlı ahşap kapılarda deformasyon, Binanın bazı bölümlerinde alüminyum asma tavan zarar gördüğü, Trafo temeline yapılan fayansların kırıldığı, Bina bahçe girişi, Ön bahçe duvarındaki mermer kaplamaların düştüğü. Bazı klima santrallerinin arızalı olduğu, bazı klima drenaj hatlarında su kaçakları bulunduğu. Muhtelif kat WC lerinin tıkalı olduğu, Çatı katından zemin kata kadar su geçtiği. Daha birçok konuda hatalı ve eksik imalatların olduğu tespit edilmiş. Kaymakamlık tarafından sorun ve sıkıntılar nedeni ile birçok kez yazıların yazıldığı görülmüş. 

ÖN İNCELEME SONUCU

Yatırım izleme şube müdürü Vefa Aybar, inşaat ile ilgili kontrol amirliğini Güven Lokumcu tarafından yapıldığı, Kontrol komisyonunda İnşaat Müh. Mehmet Yasin Koç’un, Elektrik Müh. Olarak Barış Kökduman, ve Makine Müh. Olarak Noyan Öztürk'ün görev aldığı. Hakkedişleri de aynı kişilerin düzenlendiğinden, Eksik ve hatalı imalatların mahkeme tarafından tespiti yapılarak. Yapılan ödemelerden kaynaklanan zararın yüklenici firma ile birlikte adı geçenlerden müştereken tahsil edilmesi gerektiği.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.