Finike'nin iki köyünde yangınla ilgili eğitim semineri düzenlendi

YEREL 20.11.2023 - 11:58, Güncelleme: 20.11.2023 - 11:58
 

Finike'nin iki köyünde yangınla ilgili eğitim semineri düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangın çıkma riski yüksek olan Finike Gökbük ve Arif mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yangınla ilgili eğitim verdi.

haberimizvar.net- İklim değişikliğinin en büyük zararlarından biri olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına, Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü, Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığı protokol kapsamında Antalya’nın orman yoğunluğu yüksek olan köylerinde vatandaşlara yangınla ilgili eğitim veriyor. Vatandaşa, eğitim kapsamında yangın öncesi, sonrası ve esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme sağlanıyor. Aynı zamanda vatandaşın da konuyla ilgili görüşleri dinlenip, fikirleri tartışılıyor. Yüzde 90’ı insan kaynaklı olan orman yangınlarının önüne geçilmesi planlanıyor. Yaz döneminde başlayan çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.   YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK HEDEFLENİYOR Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü personeli çevre mühendisi Özlem Kılıçarslan, iklim değişikliğiyle mücadele, orman yangınları ve ormanların sürdürülebilirliği için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Kılıçarslan, “Daha önce Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığımız protokol kapsamında uzmanlar tarafından orman yangınlarıyla ilgili eğitimler vermeye devam ediyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, ormanlarımız sera gazları için yutak alanı. Bu yüzden ormanlarımızın korunması çok önemli” dedi. Antalya’nın yüzde 75’inin ormanlarla kaplı olduğunun altını çizen Kılıçarslan, “Geçtiğimiz yıllarda hepimizi üzen yangınlar yaşadık. İnsan kaynaklı yangınların önüne geçip, yangın oranlarını düşürmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   BAŞKAN’A TEŞEKKÜR Finike Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok, “Köylerimizin yangına karşı mücadele vermesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerekli malzemeler sağlanıyor. Bugün de yangınlarla ilgili önemli bir eğitim aldık. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize hep desteğini sundu. Her zaman köylünün yanında olan Muhittin Böcek Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangın çıkma riski yüksek olan Finike Gökbük ve Arif mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yangınla ilgili eğitim verdi.

haberimizvar.net- İklim değişikliğinin en büyük zararlarından biri olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına, Antalya Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü, Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığı protokol kapsamında Antalya’nın orman yoğunluğu yüksek olan köylerinde vatandaşlara yangınla ilgili eğitim veriyor. Vatandaşa, eğitim kapsamında yangın öncesi, sonrası ve esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme sağlanıyor. Aynı zamanda vatandaşın da konuyla ilgili görüşleri dinlenip, fikirleri tartışılıyor. Yüzde 90’ı insan kaynaklı olan orman yangınlarının önüne geçilmesi planlanıyor. Yaz döneminde başlayan çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.

 

YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK HEDEFLENİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü personeli çevre mühendisi Özlem Kılıçarslan, iklim değişikliğiyle mücadele, orman yangınları ve ormanların sürdürülebilirliği için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Kılıçarslan, “Daha önce Türkiye Ormancılar Derneği’yle yaptığımız protokol kapsamında uzmanlar tarafından orman yangınlarıyla ilgili eğitimler vermeye devam ediyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, ormanlarımız sera gazları için yutak alanı. Bu yüzden ormanlarımızın korunması çok önemli” dedi.

Antalya’nın yüzde 75’inin ormanlarla kaplı olduğunun altını çizen Kılıçarslan, “Geçtiğimiz yıllarda hepimizi üzen yangınlar yaşadık. İnsan kaynaklı yangınların önüne geçip, yangın oranlarını düşürmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Finike Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok, “Köylerimizin yangına karşı mücadele vermesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerekli malzemeler sağlanıyor. Bugün de yangınlarla ilgili önemli bir eğitim aldık. Antalya Büyükşehir Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize hep desteğini sundu. Her zaman köylünün yanında olan Muhittin Böcek Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.