Fiyatı düşen domates salçalık oldu

GÜNDEM 28.05.2020 - 13:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Fiyatı düşen domates salçalık oldu

Antalya'nın Demre ilçesinde domates fiyatlarının düşmeye başlamasıyla ikinci ve üçüncü kalite domatesler salçalık olmaya başladı.

haberimizvar.net-Türkiye'nin önemli turfanda sebze üretim merkezilerinden Demre'de kaliteli domatesin toptan kilo fiyatı 1 liraya kadar düştü. En kaliteli domates, toptan olarak en fazla 1,6 liradan satılmaya başladı. Daha önce halde işlem gören ikinci ve üçüncü kalite domatesler ise sandığı 2 lira ile 3 lira arasında salçalık olarak TIR'lara yüklenmeye başladı. Bir sandığı 10- 12 kilo arasında olan ikinci kalite domatesin sandığı 3 liradan, aynı ağırlıktaki üçüncü kalite domatesin sandığı da 2 liradan salçalık olarak satın alınıyor. Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, "Daha bir hafta öncesine kadar domatesin kilosu 3 lira ve üstündeydi. Havaların birden ısınması, ikinci kademe üretim merkezi dediğimiz denizden 400- 500 metre yüksekliğindeki, Fethiye, Ortaca, Kaş, Kumluca, Serik ve Gazipaşa gibi ilçelerdeki seralarda yeni ürünün çıkması, mevcut seralardaki ürünün birden çok biçimde kızarması, Rusya'ya olan domates ihracatının kota dolumu nedeniyle tamamen durması sonrası piyasada ürün bolluğu oluştu. Mal çoğaldı. Bu mal bolluğunu kapatacak piyasada bir talep yok. Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, insanların geliri azaldı. Yarım kilo ürün almaya başladı. Domates fiyatları da yarı yarıya bir anda düştü. Ancak üreticilerimiz şunu bilmeli. Kaç kuruşa düşerse düşsün, seradaki ürününü mutlaka toplamalı. Serada çürütme yerine ekonomiye kazandırmalı. Hem serasının temizliğini yapmış olur hem de az da olsa gelir sağlar. Maalesef 10 gün öncesine kadar ikinci kalite domates bile halde alıcı buluyordu. Bugün salçalık olarak satılıyor" dedi. 
Antalya'nın Demre ilçesinde domates fiyatlarının düşmeye başlamasıyla ikinci ve üçüncü kalite domatesler salçalık olmaya başladı.

haberimizvar.net-Türkiye'nin önemli turfanda sebze üretim merkezilerinden Demre'de kaliteli domatesin toptan kilo fiyatı 1 liraya kadar düştü. En kaliteli domates, toptan olarak en fazla 1,6 liradan satılmaya başladı. Daha önce halde işlem gören ikinci ve üçüncü kalite domatesler ise sandığı 2 lira ile 3 lira arasında salçalık olarak TIR'lara yüklenmeye başladı. Bir sandığı 10- 12 kilo arasında olan ikinci kalite domatesin sandığı 3 liradan, aynı ağırlıktaki üçüncü kalite domatesin sandığı da 2 liradan salçalık olarak satın alınıyor.

Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, "Daha bir hafta öncesine kadar domatesin kilosu 3 lira ve üstündeydi. Havaların birden ısınması, ikinci kademe üretim merkezi dediğimiz denizden 400- 500 metre yüksekliğindeki, Fethiye, Ortaca, Kaş, Kumluca, Serik ve Gazipaşa gibi ilçelerdeki seralarda yeni ürünün çıkması, mevcut seralardaki ürünün birden çok biçimde kızarması, Rusya'ya olan domates ihracatının kota dolumu nedeniyle tamamen durması sonrası piyasada ürün bolluğu oluştu. Mal çoğaldı. Bu mal bolluğunu kapatacak piyasada bir talep yok. Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, insanların geliri azaldı. Yarım kilo ürün almaya başladı. Domates fiyatları da yarı yarıya bir anda düştü. Ancak üreticilerimiz şunu bilmeli. Kaç kuruşa düşerse düşsün, seradaki ürününü mutlaka toplamalı. Serada çürütme yerine ekonomiye kazandırmalı. Hem serasının temizliğini yapmış olur hem de az da olsa gelir sağlar. Maalesef 10 gün öncesine kadar ikinci kalite domates bile halde alıcı buluyordu. Bugün salçalık olarak satılıyor" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.