Flaş karar! Bankalar 9.270 lira ödeyecek

EKONOMİ 28.01.2024 - 11:11, Güncelleme: 28.01.2024 - 11:11
 

Flaş karar! Bankalar 9.270 lira ödeyecek

Resmi Gazete’den yayımlanan bilgilere göre bankaların çek yapraklarıyla ilgili değişikliğe gidildi.

haberimizvar.net- Bankaların kullanmadığı çek yaprakları için ödediği tutarda değişiklik yapıldı. Yapılan bu değişiklik ise dudak uçuklattı. Çek Defterlerinin Baskı Şekline ve Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktarın Belirlenmesine İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapılmasına karar verildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının konuyla ilgili yaptığı değişiklik tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. TCMB’nin aldığı kararla beraber, bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya yükseltildi. Aynı tebliğin geçici 2'nci maddesinde yer alan "6 bin Türk lirası” ibareleri "8 bin 650 Türk lirası" oldu. 31 Ocak'ta tebliğ, yürürlüğe girecek
Resmi Gazete’den yayımlanan bilgilere göre bankaların çek yapraklarıyla ilgili değişikliğe gidildi.

haberimizvar.net- Bankaların kullanmadığı çek yaprakları için ödediği tutarda değişiklik yapıldı.
Yapılan bu değişiklik ise dudak uçuklattı.

Çek Defterlerinin Baskı Şekline ve Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktarın Belirlenmesine İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapılmasına karar verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının konuyla ilgili yaptığı değişiklik tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB’nin aldığı kararla beraber, bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya yükseltildi.
Aynı tebliğin geçici 2'nci maddesinde yer alan "6 bin Türk lirası” ibareleri "8 bin 650 Türk lirası" oldu.

31 Ocak'ta tebliğ, yürürlüğe girecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.